Multiple recording formats including 5.9K RAW
alt text goes here

Повеќе формати за снимање меѓу кои и 5,9K RAW

Снимајте 5,9K RAW-датотеки или 4K ProRes-датотеки со изборниот снимач CODEX CDX-36150 или, пак, снимајте внатрешно 4K-видеозаписи во форматите ProRes или XF-AVC за да го забрзате работниот процес.

Снимање во 5,9K RAW-формат

Снимањето во 5,9K RAW-формат со изборниот отстранлив снимач CODEX CDX-36150 овозможува снимање во 4K 10/12-битен RAW до 60P, 2K RAW до 168P или 4K ProRes до 60P. Достапно во опциите V-lock или Gold Mount за да одговара на постоечките системи со батерии.

5.9K RAW recording

Внатрешно снимање во форматите ProRes или XF-AVC

Внатрешно снимање во 4K/UHD на CFast 2.0™-картички во форматите ProRes или XF-AVC што се користат кај професионалните системи NLE без потреба од конвертирање, при што се заштедува пари и време за снимање.

Internal ProRes or XF-AVC recording

Прокси датотеки и пренасочување на снимањето

Отворот за SD-картичка овозможува снимање на 8-битна прокси датотека 4:2:0 во форматот XF-AVC што може веднаш да се уредува. Во SD-картичката може да се зачувуваат и слики, метаподатоци, менија и други информации.
Двата отвори за CFast-картички овозможуваат истовремено снимање на резервна копија или внатрешно снимање со пренасочување.

Proxy file and relay recording

Погледнете други придобивки