XA40
Blank-Rect Image

Canon XA40

Извонредно компактна и професионална 4K-видеокамера од серија XA со објектив со оптички зум до 20x што може да се држи со една рака

Галерија

Компактна и ефикасна - 4K-видеокамера од серија XA со UHD-резолуција и значително зголемување

XA40 има CMOS-сензор од тип 1/2,3 и процесор за слика DIGIC DV6. HD-обработката со прекумерно семплирање нуди подобар квалитет на Full HD-слика. XA40 содржи објектив со оптички зум до 20x со широк агол од 29,3 mm.

Погледни целосни спецификации

Canon XA40
XA40

Брз преглед: XA40 од Canon

Paul Atkinson ги објаснува придобивките што ги нуди видеокамерата XA40

Погледни видеозапис

Ultra-compact professional 4K UHD camcorder

Извонредно компактна и професионална 4K UHD-видеокамера

Комбинацијата од 4K CMOS-сензор од тип 1/2,3 и процесор за слика DIGIC DV6 нуди висококвалитетни 4K UHD-слики и Full HD-слики со врвен квалитет, благодарение на HD-обработката со прекумерно семплирање. Поддржано е снимање во MP4 UHD со брзина од 150 Mbps со 25P и во Full HD со брзина од 35 Mbps/17 Mbps со 50P/25P.

4K 20x optical zoom lens with wide angle

4K-објектив со оптички зум до 20x и широк агол

Снимајте фотографии со оптички зум до 20x со широк агол од 29,3 mm. Моќната стабилизација на слика со 5 оски обезбедува доследна обработка на слика, додека објективот со структура за 3D во реално време поддржува широкоаголно зумирање.

Infrared recording capability

Можност за снимање со инфрацрвена светлина

XA40 вклучува инфрацрвен режим што им овозможува на корисниците да снимаат видеозаписи во услови со слаба или без амбиентална светлина. Постои опција за снимање во бел или зелен режим.

Снимање бавни и брзи движења

Задоволувајте ги потребите за проектите со континуирано снимање достапно во режими за снимање бавни и брзи движења во UHD и Full HD, со максимална брзина од 1200x.

Slow and Fast Motion recording
Lightweight and compact with professional features

Лесен и компактен со професионални функции

XA40 тежи помалку од 1,2 kg со LCD-екран на допир од 3,0 инчи со интуитивна контрола. Лесно преносливата видеокамера поддржува и аудиоформат Linear PCM со 4 канали, со вграден стереомикрофон и два XLR-приклучока. Освен тоа, има и два отвора за SD-мемориски картички за истовремено снимање или снимање со пренасочување.

Спецификации

4K UHD icon

4K UHD / 25P

MP4 до 150 Mbps

20x optical zoom icon

29,3 - 601 mm

4K-објектив за зумирање со широк агол

Over Sampling HD Processing icon

Висококвалитетно снимање во Full HD

Го користи 4K UHD-сензорот за да создаде Full HD-слики со врвен квалитет

Optical IS icon

IS со 5 оски

Напредна оптичка и динамичка стабилизација на слика

Infrared icon

Инфрацрвен режим

Снимајте висококвалитетни видеозаписи во услови со слаба или без амбиентална светлина

Touch Screen icon

Екран на допир од 3,0 инчи

Едноставна контрола на фокусната точка и на камерата

4-channel audio icon

Linear PCM

2 x XLR приклучоци и вграден микрофон

Double slot icon

Два отвора за картички

SD-картички со истовремено снимање или снимање со пренасочување

Погледнете ги сите спецификации

Canon XA40
XA40 WITB

Што содржи кутијата

Видеокамера XA40

Рачка HDU-1

Компактен адаптер за напојување CA-570

Батерија BP-820

Сенило за објектив со препрека за објектив

Држач за микрофон

Дополнителна опрема

Слични производи

Преземајте драјвери, софтвер, фирмвер и упатства.

Поддршка за производи