BINOCULARS FOR RACING AND SPORTING EVENTS
alt text goes here

ДВОГЛЕДИ ЗА
СПОРТСКИ НАСТАНИ
И ТРКИ

Следете ги сите случувања на спортските настани како трки со коњи и мотори или паради со авиони.

Доближете се поблиску со поголема удобност

Нашите компактни и преносливи двогледи за трки ќе ве доближат до случувањата со поголема удобност. Оптичката стабилизација на слика овозможува извонредно стабилна слика при рачно користење, а широкото видно поле овозможува полесно пребарување на патеката за трки или небото и следење на предметите што се движат брзо.

Приближете се толку колку што ви е потребно

Доближувањето од 8x до 12x е идеално за надворешни спортски настани. Степените на доближување од 10x и 12x се идеални за паради со авиони или на места каде што сте оддалечени од случувањата, а доближувањето од 8x е добар избор за настани во затворени простории.

Get as close as you need

Извонредно стабилен приказ при рачно користење

Опуштете се на патеките за трки со неверојатно стабилен приказ при рачно користење, благодарение на оптичката стабилизација на слика (IS) од Canon која врши корекција на многу различни видови на движења и потреси. Предметите што се движат брзо можат лесно да се препознаат и следат со поддршката за рамномерно поместување.

Super steady handheld viewing

Извонреден квалитет низ целата површина

Нашите двогледи за спортски настани ќе ве приближат до случувањата прикажувајќи јасни и остри детали, благодарение на прецизната оптика и Super Spectra слоевите за објективи од Canon. Елементот за израмнување на полето овозможува детален приказ низ целата површина на сликата и го намалува заморот на очите.

Canon precision optic

Лесно и удобно ракување

Одлично балансираниот дизајн овозможува удобно и лесно користење во долги временски периоди. Големите и гумени заштитници за очи може да се преклопат наназад доколку носите очила, а опцијата за прилагодување на диоптерот ја прилагодува оптиката според вашиот вид. Заштитете го вашиот двоглед со лента и торбичка за носење.

Easy comfortable operation

Препорачани двогледи за спортски настани

Изберете степен на доближување што соодветно ќе ве доближи до случувањата.

Други активности

Разгледајте ја целата наша палета на двогледи и добијте ги информациите што ви се потребни за да го изберете соодветниот двоглед.

Слични производи