Canon imageFORMULA ScanFront 300e/300eP Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Мрежен скенер со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

LAN 10BaseT/100BaseTX приклучок


Hi-Speed USB 2.0 x 4 (за глувче и тастатура)

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 310 (Ш) x 161 (Д) x 215 (В) mm

-

Отворен фах: 310 (Ш) x 298 (Д) x 571 (В) mm

Тежина

Прибл. 3,5kg

Потреби за напојување

AC200 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 29W

Заштеда на енергија во режим на подготвеност

18,6 W или помалку (со поврзан мрежен приклучок)¹

Време на задржување за режим на подготвеност

12 минути (екранот се исклучува)

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

26стр./мин. / 40слики/мин.

Боја

18стр./мин. / 17слики/мин.

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело / дифузија на грешка / напредно подобрување на текст, 8-битни тонови на сиво: (256 нивоа), 24-битни бои

Дневен работен циклус

Прибл. 3000 скенирања/ден

КАРАКТЕРИСТИКИ НА МРЕЖА

Оперативен панел (контролoр)

8,4-инчен SVGA екран со течни кристали, со екран на допир

Проверка на отпечатоци од прсти

Тип на сензор со оптичко движење (само ScanFront 300eP)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

53,9 - 355,6mm

Дебелина

Автоматско снабдување: 52 - 209g/m2 (0,06 - 0,25mm)


Режим на проследување: 40 - 209g/m2 (0,05 - 0,25mm)

Режим за долги документи

Максимум: правни = 355,6mm

Скенирање на картички

Ширина: 53,9mm, должина: 85,5mm, дебелина: 0,76mm


(поддржани се картички со релјефни букви)

Одвојување на листови

Валјак за задржување (валјак за обратно разделување)

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80 g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Автоматско препознавање на големина / корекција на искосување / препознавање ориентација на текст /


Спречување на пробивање на боите и отстранување позадина


Прескокнување празна страница / спречување пробивање на бои, подобрување (само RGB)


Ротација на слика / инверзија / огледало / прилагодување размер на слика, сензор за отпечатоци од прсти (SF300eP only), ултразвучно откривање на двојно повлекување документи (само SF300eP)


Снабдување со проследување

СОФТВЕР

Функции за испраќање

Скенирање кон фајл (фолдер/FTP/USB мемориски уред), скенирање кон печатач, скенирање кон е-mail/факс (преку SMTP/Microsoft Exchange/


Lotus Notes), скенирање кон WebDAV, скенирање кон база на пдоатоци


Достапните функции може да се разликуваат во зависност од лиценцата која се испорачува со вашиот ShareScan Package.

eCopy ShareScan Options

eCopy ShareScan Elements,


eCopy ShareScan Office,


eCopy ShareScan Suite

Приклучоци и додатоци за продолжување

За најновите информации во врска со приклучоците, додатоците за продолжување и останатите достапни приклучоци за ShareScan од 3-ти производители, ве молиме посетете ја веб-страницата на Nuance тука -


http://www.nuance.com/for-business/by-product/ecopy/ecopy-connectors-and-extenders

Предуслови за компјутер за eCopy ShareScan Server

O/S: Microsoft Windows XP Pro (SP3 или понов), Vista Business или Enterprise Edition SP1 или понов, Windows 2003 Server, Windows 2008 Server, Windows 7 Business /Ultimate


Поддржани OS:


Windows XP Professional 32-битен


Windows Server 2003 R2 32-битен и 64-битен


Windows Vista Business/Enterprise 32-битен


Windows Server 2008 R2


Windows 7 Business / Ultimate


Општа канцелариска употреба:


Pentium4 2,4 GHz со Hyper-Threading


RAM:1 GB(препорачано)


RAM:512 MB(најмалку).


Скенирање со помал обем:


Двојадрен процесор P4 3,2 GHz со Hyper-Threading


RAM:1 GB(најмалку)


Скенирање со поголем обем:


Двојадрен процесор Xeon


RAM:1 GB (најмалку)

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Овој производ има тенок стил и е наменет за на работна маса, но не е усогласен со ограничувањата за потрошувачка на енергија зададени во Lot 26.