EOS 5D Mark IV

Разликата е во деталите

Доловувајте детали.
Доловувајте сѐ

CMOS сензорот со 30,4 мегапиксели овозможува слики полни со детали и со мал шум, дури и во осветлените делови и во површините со темни сенки. Високата резолуција значи дека ништо не е загубено, што ви дава слобода да ја отсечете совршената фотографија и да го задржите квалитетот.

Подобар и попрефинет

30-те милиони пиксели на EOS 5D Mark IV се направени од две фотодиоди кои може да се користат заедно или поединечно. Оваа технологија го овозможува создавањето на Dual Pixel RAW (DPRAW) фајловите кои содржат две слики снимени од две за нијанса различни перспективи. При обработката со софтверот Digital Photo Professional, DPRAW фајловите им овозможуваат на фотографите да вршат прилагодувања на сликите за да ја задржат острината на посакуваната област.

Дознајте повеќе

Извонредно снимање
при слаба осветленост

Перформансите при слаба осветленост се подобруваат за секоја вредност на ISO, со значително намален дигитален шум и максимална чувствителност од ISO 32.000 (може да се прошири до ISO 102.400). Бидете уверени во одличниот квалитет на сликата дури и кога фотографирате при слаба осветленост.

Следно ниво на
обработка на слика

Вградените корекции на аберациите на објективот ги подобруваат перформансите на објективот преку компензирање на факторите како дифракција, изобличување и хроматска аберација, за да се произведе слика која е визуелно супериорна.

Menu options for lens corrections on EOS 5D Mark IV

Дигитално оптимизирање на објективот

Дигиталното оптимизирање на објективот додава уште еден слој на корекција, справувајќи се со другите оптички појави, како што е ефектот на оптичкиот филтер за ниски фреквенции на фотоапаратот. Резултат: оптимизирани перформанси и неверојатен квалитет на сликата.

Острина, контраст и бои

5D Mark IV нуди поставки за автоматски баланс на белата боја (AWB) кои заземаат поинаков пристап кон вештачката светлина. Приоритетот на амбиент има за цел да ги задржи боите со топли тонови од изворите на вештачка светлина за да зачува дел од атмосферата во сцената, а приоритетот на бела боја ги елиминира повеќето топли тонови од вештачката светлина и се обидува да создаде слики со неутрални бои, доколку е можно.

Сите детали се
снимени внимателно

Стилот на слика со врвни детали е вграден во 5D Mark IV за да овозможи снимање на максимална количина детали преку сензорот со 30,4 мегапиксели на фотоапаратот. Оваа поставка ја приоритизира градацијата на тоновите и ги истакнува врвните детали. 

Стилот на слика со врвни детали содржи три прилагодливи параметри за изострување, слични на оние кои може да се најдат кај филтерот за намалување на острината на маската во Adobe Photoshop и во софтверот DPP од Canon.

Fine Detail picture style with EOS 5D Mark IV

Погледнете други придобивки