Hero 4k Lifestyle Music Promo

Преминете на кинематската 4K

Кристална јасност

Снимајте ги вашите моменти во видеозаписи користејќи ја моќта на неверојатниот сензор на EOS 5D Mark IV за да додадете детали и дополнителна рафинираност во секоја сцена. Со опции за снимање во високата резолуција 4K1, како и Full HD за опции за стапката на слики вклучувајќи забавено движење во 60p, светот на снимањето видеозаписи со DSLR тукушто стана подобар.

Capture the moment

Доловете го моментот

Погледни видеозапис

Доловете совршена
фотографија од кој било кадар

Како функција која е преземена од EOS-1D X Mark II, корисниците на EOS 5D Mark IV ќе можат да снимаат 4K видеозаписи и да зачувуваат слики со 8,8 мегапиксели со прекрасни детали директно на мемориската картичка како JPEG фајл.

4K Screengrab Music Promo

Висока стапка на слики

Побрзите стапки на слики нудат нови и возбудливи можности за импресионирање на вашата публика. Можноста за снимање HD видеоснимки со неверојатни 120fps ги доловува дури и најбрзите објекти со извонредни детали.

Shooting high frame rate with EOS 5D Mark IV

Видеоснимка со висока стапка на слики

Погледни видеозапис

Фокусирајте како професионалци

EOS 5D Mark IV содржи Dual Pixel CMOS AF, една од најважните надградувања на функциите во однос на EOS 5D Mark III. Со рамномерните и прецизните промени во фокусирањето во која било резолуција, од 4K до Full HD, само допрете на LCD екранот и на точките кои сакате да ги фокусирате или да ги дефокусирате и оставете го фотоапаратот да го сработи останатото.

Shooting movies professionally with EOS 5D Mark IV

Canon Log гама

Надополнете го EOS 5D Mark IV со Canon Log за да добиете широк динамички опсег и голема маргина на грешка на експозицијата, како и огромна слобода при обработката по снимањето.

Дознајте повеќе

EOS 5D Mark IV

Задржете ги сите детали со HDR видеоснимките

Со промените помеѓу нормалната и малата експозиција на кадрите, режимот за HDR видео може да ги компресира најсветлите делови од сцената и да задржи повеќе детали на осветлените површини – со тоа нудејќи видеоснимки со широк динамички опсег.

Shooting high dynamic range movies with 5D Mark IV

HDR овозможува повеќе

Погледни видеозапис

Забавете го темпото, снимете го неверојатното

Функциите за фотографирање со тајмер на EOS 5D Mark IV овозможуваат забрзано снимање на настаните со исклучителна јасност. Снимете до 3600 слики за Full HD видеоснимка со време на репродукција од околу 2 минути, за динамична снимка со разлика.

Shooting timelapse on beach with EOS 5D Mark IV

Снимајте забрзани видеоснимки

Погледни видеозапис

Микрофон
и слушалки,
HDMI излез

Приклучоците за микрофон и слушалки ви овозможуваат да ја снимите совршената музика за вашите видеоснимки, како и да го поставите звукот на совршеното ниво. HDMI приклучокот нуди целосен звук и некомпресиран Full HD излез до надворешните снимачи и видеомониторите.

Shooting HDMI out with EOS 5D Mark IV

Насочувачки стерео
микрофон DM-E1

Поврзете го надворешниот микрофон DM-E1 на вашиот EOS 5D Mark IV и снимете го совршениот звук за вашите видеоснимки и поставете го звукот на совршеното ниво. HDMI приклучокот нуди целосен звук и некомпресиран Full HD излез до надворешните снимачи и видеомониторите.

Дознајте повеќе

EOS 5D Mark IV with DM-E1 microphone

Фусноти

Погледнете други придобивки