ПЕЧАТЕЊЕ

Висок квалитет, мали трошоци, голем обем: запознајте се со печатачите MegaTank PIXMA G640 и G540

Погледнете детални податоци за новите печатачи MegaTank PIXMA и дознајте зошто се идеални за сопственици на компании и зошто се совршени за во вашата домашна канцеларија.
Печатач PIXMA G540 од Canon опкружен со разнобојни отпечатени фотографии со димензии од 4x6.

Независно дали имате киоск за фотографии, студио за портрети или студио за графички дизајн, високиот квалитет на слика и малите трошоци за печатење се важни фактори за вашето деловно работење. Најновите печатачи MegaTank PIXMA од Canon - PIXMA G640 и PIXMA G540 - можат да печатат детални фотографии што ќе траат доживотно. Парите што може да ги заштедите благодарение на нивната импресивно мала потрошувачка на мастила ќе бидат подеднакво привлечни како и самите отпечатени материјали. Дознајте колку трошите за печатење со нашиот калкулатор.

И двата печатачи ги користат потполно новите шест мастила базирани на боја ChromaLife100 што се дизајнирани да бидат долготрајни: траат до 100 години ако фотографиите се чуваат во фотоалбум и се отпечатат врз хартијата Plus Glossy II PP-201 од Canon. Без разлика дали печатите за клиенти или за вашите фотоалбуми, бидете сигурни дека ќе добиете квалитет што трае доживотно.

Мастилата на PIXMA G640 и PIXMA G540 нудат повисоко ниво на квалитет на боите и содржат црвена и сива боја што внесуваат поголема живописност во отпечатените материјали. Додавањето црвено мастило ја зголемува палетата на боите и создава побогати тонови, а сивото мастило го зголемува интензитетот на боите во темни површини за да создаде поголем контраст и пореалистичен изглед. Друга придобивка што ја нуди наменското сиво мастило е постабилната репродукција на боите што овозможува подоследни резултати врз различни фотохартии, а тоа значи подобри отпечатени материјали за вашата компанија.

Печатете до 3.800 фотографии со димензии од 4x6 со само еден резервоар

PIXMA G640 од Canon со фотоапарат врз него, опкружен со отпечатени фотографии.

Дополнителното црвено и сиво мастило ја зголемуваат палетата на бои и придонесуваат за печатење побогати и подинамични фотографии во споредба со печатачите со четири мастила во боја.

PIXMA G640 и PIXMA G540 имаат резервоари за мастило со голем капацитет што се дополнуваат, овозможувајќи значително попрактичен и поекономичен начин на печатење, без потреба од постојано нарачување и менување на картриџите со мастило за една употреба. Освен тоа, и двата печатачи за фотографии PIXMA G650 и PIXMA G550 се многу ефикасни и можат да отпечатат екстремно голем обем - до 3.8001 фотографии со димензии од 4x6 со само еден комплет шишиња за мастило.

Дополнувањето на резервоарите не може да биде поедноставно. Капачињата на шишињата и резервоарите за мастило се усогласени по боја и сите влезни отвори се обликувани на начин на кој само соодветното шише со мастило може да одговара, со што се елиминираат сите грешки при дополнувањето. Шишињата не треба да се стискаат и тие автоматски престануваат да испуштаат мастило штом се наполни резервоарот - дури и капачињата за мастило се дизајнирани за лесно држење. Сето ова придонесува за одржување без неред, а и рацете ќе ви останат чисти.

Рака која зема фотографија од домати која штотуку била отпечатена со печатач од серијата PIXMA G.

Комплетот од шест мастила базирани на боја кај PIXMA G640 и PIXMA G540 ви овозможува да добиете висококвалитетни слики и долготрајни отпечатени материјали благодарение на формулацијата ChromaLife100.

Рака која сипува црвено мастило од шише во печатач од серијата PIXMA G, со други шишиња покрај него.

Печатачите PIXMA G640 и PIXMA G540 се дизајнирани за лесно сервисирање, дополнување мастила без стрес и едноставна замена на картриџот за одржување.

За да го намалат времето на неактивност, печатачите за фотографии PIXMA G640 и PIXMA G540 нудат поголема прецизност за снабдување со хартија и голем капацитет за хартија до 100 листови во A4-формат. Исто така, се испорачуваат со глави за печатење2 што може да ги менува корисникот и картриџи за одржување. И двата модели имаат LCD-екран исполнет со точки за да можете да го следите картриџот за одржување, да ги прилагодувате поставките за печатење и да добивате известувања за сите грешки при печатењето, а тоа придонесува за беспрекорно печатење во секое време.

Дизајнирани да бидат подеднакво лесни за користење и одржување, PIXMA G640 и PIXMA G540 нудат безжично печатење преку различни уреди и се компатибилни со апликацијата Canon PRINT, Mopria Print Service® и Apple AirPrint®.

Сè-во-едно печатач

PIXMA G640 фотокопира слика.

PIXMA G640 се испорачува со вградени функции за фотокопирање и скенирање, наменети за сите потреби на вашата домашна канцеларија.

Печатач од серијата PIXMA G печати слика од паметен телефон.

PIXMA G640 и PIXMA G540 можат да се активираат безжично со инструкции за печатење и можат да се исклучат автоматски откако ќе ги завршат нивните задачи.

Иако двата модели нудат исти нивоа на висок квалитет и голем обем на печатење, PIXMA G640 е опремен со функција за фотокопирање и скенер со 600x1200 dpi, поради што е совршен сè-во-едно печатач кој може лесно да се интегрира во работниот простор или во домашната канцеларија. Моделите PIXMA G640 и PIXMA G540 имаат и функција за автоматско вклучување/исклучување на напојувањето. Оваа функција што заштедува енергија ви овозможува да испраќате задачи за печатење од лаптоп, телефон или фотоапарат со Wi-Fi додека работите на различна локација, а задачите ќе ве чекаат кога ќе се вратите. Компатибилноста со PIXMA Cloud Link ви овозможува да печатите слики и документи од социјални медиуми и веб-сајтови за споделување фотографии.

Нудејќи го истото високо ниво на ефикасност и за обична хартија во A4-формат и за фотографии со димензии од 6x4 инчи, PIXMA G640 и PIXMA G540 можат да отпечатат 8.000 A4-листови со еден комплет шишиња со мастила во боја. Може да ги користите и за печатење летоци и постери со големина до 1200 mm врз листови со A4-големина, користејќи го софтверот PosterArtist Lite од Canon што е бесплатен за преземање и наменет за Microsoft Windows.

Повеќенаменските PIXMA G650 и PIXMA G550 им овозможуваат на сопствениците на мали компании да им понудат голем број различни услуги за печатење на клиентите по достапни цени. Тие се совршени за самостојните оператори на кабини за фотографирање и изработувачите на документи за идентификација или за професионалците во областа за маркетинг кои треба да генерираат големи количини на постери, летоци и други рекламни материјали. Ако барате печатач што нуди голем капацитет, практичност и печатење со мали трошоци, без намалување на квалитетот на сликата, тогаш задолжително разгледајте ги овие најнови производи во палетата MegaTank на Canon.

Напишано од Marcus Hawkins

 1. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервно мастило по почетното поставување.
 2. Достапноста зависи од регионот.

Слични производи

Слични написи

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  СОВЕТИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

  Печатачи MegaTank и придобивките што ги нудат

  Дознајте шест причини зошто ви треба печатач MegaTank.

 • A Canon PIXMA TR150 prints out a picture of a small blue vase, the inspiration for which is positioned next to it.

  ПЕЧАТЕЊЕ

  Најдобрите печатачи PIXMA за дизајнери

  Печатачите се основни алатки за дизајнерите - ние ќе ви помогнеме да го изберете вистинскиот модел за вашите потреби.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Серија PIXMA G од Canon

  Три студии за анализа истражуваат како серијата PIXMA G од Canon може да го подобри вашето деловно работење.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  ПЕЧАТЕЊЕ

  Безжично печатење

  Користете безжична технологија во вашата домашна канцеларија и печатете од секоја локација - поставувањето е лесно.