ПЕЧАТЕЊЕ

Паметни начини на кои може да го користите безжичниот печатач

Со безжичен печатач и апликациите од Canon може да отпечатите сè што ќе посакате, од секое место со Wi-Fi-врска, а ќе можете да печатите и сè што ви треба за работа, за на училиште и во домот преку вашиот телефон. Откријте ги многубројните можности.
Човек ја користи апликацијата Easy-PhotoPrint Editor на таблет-уред за безжично да отпечати слика од семејство, користејќи печатач PIXMA од Canon на работна маса.

За секоја канцеларија и училница е потребен печатач - а како што се менуваат времињата, печатач ќе треба и за секој дом бидејќи повеќето од нас се одлучуваат за далечинско работење и студирање.

Еден од најдобрите аспекти за работењето од дома е тоа што можете да работите во која било соба во зависност од вашето расположение. Со користење безжичен печатач што поддржува поврзување со Cloud во вашиот дом, не мора да седите до печатачот - можете да печатите секаде што ќе посакате. Тоа значи дека ќе можете да работите во кревет наутро, а потоа да се преместите во градината за да го фатите попладневното сонце. Испратете ги документите за печатење кога ќе бидете подготвени и земете ги кога ќе ви бидат потребни.

Корисник држи паметен телефон на чиј екран се гледа поврзување на печатачот од серијата PIXMA G3570 на Canon преку Wi-Fi.

Безжичните печатачи од Canon се лесни за поставување и лесни за користење. Со опциите за поврзување преку Wi-Fi и апликациите како што е апликацијата Canon PRINT, може да ги контролирате функциите на печатачот преку вашиот паметен телефон или таблет-уред - но повеќе информации за тоа подоцна. Поставувањето е едноставно со помош на апликацијата за паметни телефони или со онлајн водичот за поддршка од Canon - треба само да го пронајдете бројот на моделот на вашиот печатач и да ги следите чекорите во водичот.

Безжично печатење за паметни домови

Човек гледа во отпечатен материјал што излегува од печатач PIXMA од Canon ставен на маса.

Компактната и повеќенаменска серија PIXMA TR4650 е одличен избор за безжично печатење во домот. Достапни се опции за печатење големи количини што заштедуваат пари за неговите картриџи со црна боја или картриџи со три бои, а уредот овозможува практично печатење, скенирање, фотокопирање, па дури и праќање факс.

Печатач MegaTank од Canon на бела работна маса, ставен помеѓу лаптоп, цвеќе и други предмети.

Подеднакво наменет за во домот, во малите канцеларии и во домашните канцеларии, MAXIFY GX6040 е печатач MegaTank со резервоари за мастило со голем капацитет што нуди извонредно мали вкупни трошоци за користење, во споредба со стандардните ласерски и инк-џет печатачи. Резервните шишиња со мастило што имаат уникатни приклучоци и не треба да се притискаат овозможуваат брзо, едноставно и уредно дополнување мастило.

Во денешно време е неопходно да имате Wi-Fi-врска во домот. Поединците, паровите и семејствата секојдневно користат различни компјутери, лаптопи, таблет-уреди и паметни телефони. Поврзете печатач од Canon во Wi-Fi-мрежата во вашиот дом и ќе можете да печатите безжично од сите овие уреди, насекаде во домот. Освен тоа, со апликациите од Canon може да печатите или скенирате далечински, на голема оддалеченост, под услов да имате Wi-Fi-врска. На пример, ќе можете да печатите документи или фотографии на печатачот во домот додека се возите во воз или сте во продавница за кафе.

Освен тоа што е корисен за печатење писма и етикети за секојдневни потреби, печатачот може да ви помогне и да бидете попродуктивни и ефективни. Со читање на отпечатен материјал помала е веројатноста вниманието да ви го одвлечат известувања на екранот или дојдовни е-пораки. Исто така, не треба да заборавите дека на вашите очи им требаат чести паузи за одмор од екранот.

Серијата PIXMA G3470 (погледнете го видеото погоре) поддржува Wi-Fi и е идеална за паметни домови, а нуди комбинација од печатење, скенирање и фотокопирање со резервоари за мастило со голем капацитет со кои може да отпечатите до 6.000 црно-бели документи и 7.700 документи во боја.1 Системот MegaTank од Canon овозможува и лесно дополнување мастило со практични и високоефикасни шишиња со мастило што не создаваат неред. PIXMA G4470 има автоматски механизам за снабдување со документи за скенирање и фотокопирање повеќе страници без напор.

Тинејџер седи на кревет со прекрстени нозе, чита книга. На масата покрај креветот има печатач PIXMA од Canon.

Безжичниот печатач е неопходна алатка за учениците и студентите кои можат да го користат за печатење задачи или за крајна проверка на нивната работа. PIXMA Cloud Link има поддршка и за Google Classroom, што им овозможува на студентите да останат во контакт со нивните професори додека студираат од дома.

Професионалците не се единствените што може да уживаат во придобивките од користењето безжичен печатач во домот. PIXMA Cloud Link има поддршка и за Google Classroom, што значи дека е корисен за учениците и студентите. Google Classroom е наменет да ја олесни комуникацијата помеѓу професорите и студентите. Користењето PIXMA Cloud Link со Google Classroom им овозможува на студентите да печатат листи од предметите што ги студираат и да печатат задачи директно од екранот на печатачот или од нивниот паметен уред преку апликацијата Canon PRINT. Дополнителна придобивка за професорите е тоа што може лесно да ги печатат списоците на ученици во класовите.

Апликациите од Canon ве водат во иднината

Човек зема отпечатен материјал што излегува од печатач PIXMA од Canon. На масата покрај печатачот има и други отпечатени материјали.

Апликацијата Canon PRINT е совршена алатка за печатење и за семејствата и за канцелариските работници. Може да скенирате, печатите, копирате, па дури и да се поврзувате со Cloud.

Човек држи таблет-уред што прикажува фотографија од група пријатели на екранот. Во заднина има печатач PIXMA од Canon што ја печати истата слика.

Апликациите од Canon, вклучувајќи ги Easy-PhotoPrint Editor и софтверот PosterArtist основан врз интернет, го олеснуваат печатењето и ви овозможуваат да ја разбудите вашата креативна страна.

Ако сакате најголема практичност, разновидност, ефикасност и креативност, Canon нуди многубројни бесплатни апликации и софтвери што ќе ви обезбедат подобро безжично печатење. Со апликацијата Canon PRINT може да печатите, копирате и скенирате безжично од паметните уреди, како и да ги менувате поставките за печатење, да ги проверувате нивоата на мастилата и да вршите рутинско одржување.

Како што веќе видовме, апликациите од Canon овозможуваат полесно печатење - директно од вашиот телефон кон безжичниот печатач. Кога работите од дома или на терен, ако ја користите апликацијата Canon PRINT со PIXMA Cloud Link ќе можете да се поврзете безжично со печатачот во канцеларијата за да ги споделите документите со другите членови од персоналот. Исто така, ќе можете далечински да ги скенирате документите со помош на камерата на вашиот паметен телефон и потоа да ги отпечатите во канцеларијата или, пак, да ги скенирате документите преку печатачот и да ги испратите кон паметен телефон. Може да работите и на двата начини.

Заради поголема креативност, апликацијата Easy-PhotoPrint Editor ви нуди опција да ги претворите дигиталните фотографии во стилски отпечатени материјали и уникатни подароци, користејќи шаблони за календари, картички, постери и многу повеќе.

Тука е и онлајн услугата PosterArtist за создавање сопствени постери, реклами и летоци. MegaTank-печатачите MAXIFY GX3040 и MAXIFY GX4040 се особено добри за оваа намена, бидејќи имаат рамен влезен фах на задната страна што овозможува создавање реклами со должина до 1,2 m и печатење врз картонски медиуми со дебелина до 0,7 mm.

Наменет за компјутери со Windows, софтверот Easy-Layout Editor е практичен модул за драјверите на печатачот што нуди прегледување содржини на екранот заради подобро распоредување и печатење повеќе слики. Дури и ако не сакате да преземате апликации, печатачите од Canon што се компатибилни со Chromebooks, Apple AirPrint и Mopria® за Android ви овозможуваат да ги поврзете и да печатите безжично преку вградените протоколи за печатење на вашиот паметен телефон и таблет-уред.

Беспрекорно користење

Печатач PIXMA од Canon на маса печати шаблон од сончоглед, а во заднина се гледаат татко и ќерка како го прават истиот сончоглед.

Безжичното печатење ви овозможува да печатите без да седите до печатачот, да немате наменска домашна канцеларија и да работите - и да се забавувате - каде што ќе посакате.

Заклучокот е дека печатачите со Wi-Fi и апликациите од Canon се создадени да работат заедно беспрекорно. Од физичките контролни панели на печатачите до функциите и интерфејсите на апликациите - сè е дизајнирано да биде лесно и интуитивно за користење, а притоа да ви обезбеди слобода за извршување најразлични задачи за скенирање и печатење на најбрз и најлесен можен начин. Со Canon како ваш партнер, безжичното печатење е најлесно.


Напишано од Angela Nicholson и Matthew Richards

  1. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервен картриџ со мастило по почетното поставување.

Слични производи

Слични статии