СОВЕТИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Многуте придобивки што ги нудат печатачите MegaTank

Печатачите MegaTank од Canon ви овозможуваат да печатите побрзо, полесно и со подобар квалитет, огромна заштеда на слободен простор и значително намалување на трошоците. Ова е сè што треба да знаете за да можете да изберете модел што совршено ќе одговара на вашите потреби.
Мала канцеларија со печатач MAXIFY GX5040 од Canon позициониран во средина на сива комода.

Одликувајќи се со неверојатно мали работни трошоци и практични функции, печатачит MegaTank од Canon се совршени за користење во домот, канцеларијата и за потребите на студентите. Тие користат вградени резервоари за мастило што се дополнуваат со шишиња со мастило за огромен обем на печатење наместо стандардни картриџи. Еден комплет шишиња со мастило овозможува печатење на илјадници страници, што значи дека со нив ќе печатите со месеци, а може и со години. Тоа придонесува и за помалку пластичен отпад, бидејќи нема да има потреба од често нарачување на резервни мастила.

Достапни се повеќе модели на печатачи MegaTank за да можете да изберете соодветен модел според вашите потреби и вашиот буџет. Кога станува збор за домашна употреба, без оглед дали сте студент, сопственик на мала компанија или родител кој се справува со потребите за домашни задачи, моделите од серијата PIXMA G нудат висока ефикасност, а ако брзината на печатење ви е приоритет, тогаш најбрзите модели PIXMA G3460 и PIXMA G2460 од палетата MegaTank ќе ви заштедат многу време. PIXMA G3460 има вграден Wi-Fi, исто како и PIXMA G3420 со поддршка за Cloud, за да ви овозможат да печатите од паметни уреди кога сте во движење.

Моделите PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420, PIXMA G3460 и MAXIFY GX6040 се повеќефункционални 3-во-1 печатачи што ќе ви овозможат да печатите, копирате и скенирате, а моделот MAXIFY GX7040 нуди и функции за факс. Но, ако сакате да ги искористите само придобивките за долготрајно намалување на трошоците што ги нудат печатачите MegaTank, тогаш основниот модел PIXMA G1420 и новиот модел MAXIFY GX5040 од Canon опремен со многу функции ќе ви обезбедат самостојно решение за печатење без функции за скенирање и копирање.

Независно дали барате повеќенаменски печатач што е едноставен за користење за вашето семејство, сигурен уред со кој ќе ги исполните роковите за факултетските задачи или решение за печатење во голем обем со мали трошоци за вашата компанија, ние ќе ви дадеме шест причини зошто треба да набавите печатач MegaTank.

1. Висококвалитетно печатење со мали трошоци

Приказ на печатачот PIXMA G3420 од Canon од горната страна, со хартија за изработка на модели околу него.

Палетата MegaTank од Canon создава материјали со богати бои и извонредна острина, печатејќи ги дури и најмалите детали.

Приказ од горната страна на печатач PIXMA G640, опкружен со фотохартија, отпечатени фотографии и фотоапарат од Canon.

Користејќи шест мастила базирани на боја, MegaTank-печатачите PIXMA G540 и PIXMA G640 создаваат фотографии со беспрекорен квалитет, особено врз сјајна хартија и хартија со текстура, со капацитет за печатење до 3.800 фотографии од 6x4 инчи, 3.700 страници со едно шише со црно мастило или 8.000 1 страници со комплет шишиња со мастила.

Основните модели на печатачи MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 и G1420) можат да отпечатат најмногу 7.6001,2 страници со едно шише со црно мастило во економичен режим или најмногу 7.7001 страници со комплет шишиња. Овие печатачи MegaTank нудат и капацитет за снабдување со хартија од задната страна од 100 листови за да трошите повеќе време за работа и помалку време за дополнување на залихите на печатачот.

Наменети за домашни канцеларии, печатачите PIXMA G5040, G6040 и G7040 од Canon ви овозможуваат да отпечатите најмногу 8.3003 страници во економичен режим со црното мастило, а нудат и автоматско двострано печатење и голем капацитет за снабдување со хартија од предната и задната страна од вкупно 350 листови обична хартија за навистина продуктивните опкружувања. G7040 има и механизам за автоматско снабдување со документи за 35 листови и функции за самостоен факс.

Палетата на печатачи MegaTank MAXIFY GX од Canon е совршена за динамички канцелариски опкружувања со повеќе корисници. Тука спаѓаат моделите MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 кои овозможуваат печатење на црно-бели документи и документи во боја со деловен квалитет и просечна заштеда од 85% на вкупните трошоци за користење во споредба со 10-те најдобри ласерски и инк-џет печатачи4.

Наменети за оние кои сакаат да ја зголемат продуктивноста и да ги намалат трошоците уште повеќе, GM2040 и GM4040 се 3-во-1 црно-бели печатачи со резервоари за мастило што можат да отпечатат 18.000 страници со три шишиња со црно мастило5.

Значителното намалување на трошоците и зголемувањето на продуктивноста што ги нудат печатачите MegaTank од Canon не предизвикуваат намалување на квалитетот на печатење. Кога станува збор за печатење документи, повеќето печатачи PIXMA MegaTank создаваат богати бои со мастилата базирани на боја, а наменското црно мастило со пигмент овозможува печатење документи со извонредна острина. Дури и ситниот текст и белите знаци наспроти заднини во боја ќе имаат висок степен на острина. Од друга страна, пак, MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 користат мастила со пигмент за сите три бои, вклучувајќи ја и црната, за да отпечатат долготрајни и висококвалитетни деловни документи што ќе бидат отпорни на вода, триење и маркери.

Моделите PIXMA G540 и PIXMA G640 се опремени со шест мастила базирани на боја со кои печатат неверојатни фотографии во боја. Тие нудат оптимален квалитет со поголем опсег на тонови и проширена палета на бои.

2. Резервоари за мастило што можат лесно да се дополнуваат

Жена прикачува отпечатени фотографии на табла за известувања. Печатачот PIXMA G3420 од Canon поставен на масата подолу.

Печатачите MegaTank од Canon користат резервоари со мастило што се дополнуваат и можат да печатат илјадници страници, овозможувајќи ви повеќе време за да се посветите на другите работи.

Шишиња со мастила што се дополнуваат за печатачите MegaTank од Canon.

Заборавете на истурањето мастило - шишињата автоматски го запираат полнењето кога ќе се наполни резервоарот.

Дополнувањето на резервоарите со мастило на печатачите MegaTank е едноставен процес што сите можат да го направат во домот или во канцеларијата. Вградените резервоари со мастило се јасно видливи од предната страна на печатачот, за да можете лесно да ги следите нивоата на мастилата. Кога ќе треба да дополните мастило, подигнете ги капачињата во различна боја што се отвораат лесно и вметнете ги врвовите на шишињата со мастило за да го вбризгате мастилото во резервоарите.

Дизајнот за лесно стискање на шишињата со мастило од Canon придонесува за чист и брз процес на дополнување. Исто така, влезните отвори на резервоарите со мастило на печатачите MegaTank имаат уникатна форма. Влезните отвори соодветствуваат на млазниците во вид на клуч кај новодизајнираните шишиња со мастила, со што се елиминира ризикот од случајно вбризгување на погрешно мастило во погрешен резервоар. Специјално дизајнираните шишиња, исто така, автоматски престануваат да се празнат штом ги наполните резервоарите.

3. Големи брзини на печатење

Печатач MAXIFY GX5040 на уредно организирана работна маса со различни хартии, монитор, тастатура и телефон.

Ако ви треба голема брзина, но работите во мала канцеларија со малку слободен простор, тогаш MAXIFY GX5040 ќе ви ги понуди истите придобивки за деловно работење и големи брзини на печатење како моделите MAXIFY GX6040 и GX7040, но без скенер и механизам за автоматско снабдување со документи, поради што е неверојатно компактен и елегантен.

Дополнување со мастило на печатачот PIXMA G3420 од Canon.

Сите печатачи MegaTank од Canon ви овозможуваат лесно следење на нивоата на мастилата на предната страна на печатачот.

PIXMA G3460 и PIXMA G2460 од Canon нудат брзина на печатење од 10,86 слики/мин. (ipm) за црно-бели документи и 6,06 слики/мин. за материјали во боја. Тие се одличен избор за исполнување кратки рокови. За уште поитни задачи ви го препорачуваме моделот 4-во-1 PIXMA G7040 што нуди брзина до 136 слики/мин. за печатење со црно мастило и брзина до 6,86 слики/мин. за печатење во боја, а опремен е и со механизам за автоматско снабдување со документи за 35 листови што ќе им ја олесни работата на корисниците кои треба да копираат и скенираат документи со повеќе страници.

Моделите MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 нудат максимални брзини на печатење до 246 слики/мин. за црно-бело печатење и 15,56 слики/мин. за печатење во боја, а второспоменатиот модел нуди и функции за истовремено двострано скенирање и сеопфатни опции за факс, со цел да овозможи брзо и лесно скенирање, фотокопирање и праќање двострани документи по факс. Ако ви требаат само функции за печатење, тогаш моделот MAXIFY GX5040 што заштедува простор ќе ви понуди иста брзина и ист квалитет како и другите два модели GX, но без вградениот скенер или механизмот за автоматско снабдување со документи.

За секојдневно печатење ви ги препорачуваме моделите PIXMA G3420, PIXMA G2420 и PIXMA G1420 што нудат брзини до 9,16 слики/мин. за печатење со црно мастило и брзини до 56 слики/мин. за печатење во боја и овозможуваат брза обработка на документи.

Сите печатачи MegaTank се дизајнирани за апсолутно минимално време на неактивност. Се испорачуваат со картриџ за одржување што лесно се заменува и ја намалува потребата за праќање на вашиот печатач на сервис. Употребата на картриџот за одржување може да ја следите преку драјверот на печатачот што е инсталиран во вашиот компјутер или лаптоп или преку апликацијата Canon PRINT (PIXMA G3420 и PIXMA G3460) или екранот на печатачот (сите модели освен PIXMA G1420). Печатачот ќе ве извести ако настане проблем при одржувањето, што значи дека сите грешки можат лесно да се отстранат.

4. Технологија за безжично печатење без напор

Печатачот PIXMA G3420 од Canon поставен на работна маса, покрај паметен телефон.

Со PIXMA G3420 и PIXMA G3460 од Canon, како и други модели од палетата MegaTank, може да печатите безжично од паметни телефони или таблет-уреди, заради полесно и поефикасно исполнување на роковите.

PIXMA G3420 и PIXMA G3460 од Canon, како и многу други модели од палетата MegaTank, имаат вграден Wi-Fi. Со допирање едно копче можете лесно да се поврзете и да започнете да печатите од компјутер или мобилен уред. PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 и GM2040, како и MAXIFY GX6040, GX7040 и GX5040, имаат приклучок за етернет наменет за мрежни опкружувања во кои е потребна брза, стабилна и сигурна врска.

Ако работите на терен и треба да споделите некои документи со колегите во канцеларијата или, пак, ако ви треба отпечатена копија од материјалите за учење за онлајн курс, тогаш може да пристапите до MegaTank-печатач со Wi-Fi преку интернет користејќи компјутер или паметен уред и да печатите директно од популарните услуги основани врз Cloud како што се Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote и многу други.

Контролата врз сите ваши потреби за печатење и одржување преку вашиот паметен телефон не може да биде полесна благодарение на апликацијата Canon PRINT, а достапни се и други апликации од Canon што нудат многубројни начини за да бидете креативни во домот. Апликацијата Creative Park7 ви нуди сè, почнувајќи од макети од хартија и приспособливи дизајни за честитки до украси за забава и 3D-модели, а апликацијата Easy-PhotoPrint Editor ви овозможува да ги претворите омилените фотографии во стилски отпечатени материјали или уникатни подароци, а нуди и шаблони за календари, картички, постери и многу повеќе.

Не сакате да преземете апликации? Со исклучок на моделите GM2040 и GM4040, печатачите MegaTank се компатибилни со Apple AirPrint и Mopria за Android, па корисниците поврзани на истата мрежа на која е поврзан нивниот печатач ќе можат лесно да се поврзат и да печатат преку нивните паметни уреди и нивните вградени протоколи за печатење.

5. Поддршка за голем број различни медиуми

Жена користи таблет-уред за да печати безжично со печатач MegaTank.

Печатачите MegaTank од Canon поддржуваат различни хартии, вклучувајќи хартија за пренос на слики врз материјали со пеглање, а многу модели како што е MAXIFY GX5040 можат да печатат промотивни ленти од обична хартија со должина над еден метар.

Печатачите MegaTank можат континуирано да печатат висококвалитетни документи и прекрасни фотографии без рабови8 со големина до A4, но имаат и многу поразновидна намена. Палетата поддржува огромен избор на големини и видови на медиуми, што е идеално за деловна администрација и многу повеќе, како создавање визит картички со мат хартија и двострана мат хартија. Моделите PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420, G540 и G640, како и моделите MAXIFY GX6040, GX7040 и GX5040, можат да печатат и промотивни ленти од обична хартија со должина до 1,2 метри. Кога станува збор за печатење во домот, печатачите MegaTank можат да ја направат домашната задача интересна и да ви понудат семејна забава со часови.

6. Практичен дизајн

MAXIFY GX7040 и MAXIFY GX6040 на работна површина покрај голем куп хартија и мастило за печатачи.

Од компактен дизајн што заштедува простор па сè до практични функции - печатачите MegaTank како MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 се дизајнирани да бидат колку што е можно попрактични за користење.

Повеќето печатачи9 MegaTank од Canon имаат дволиниски LCD-екран што прикажува повеќе детали за поставките на печатачот. Не само што екранот овозможува полесно следење на статусот на печатачот, поставките за безжично поврзување и прилагодување на опциите за печатење директно на печатачот, туку може да ги проверувате и сите потреби за одржување, како што е чистењето на главата за печатење. Исто така, екранот овозможува едноставно отстранување на грешките преку прикажување јасни инструкции или кодови што се објаснети во прирачникот за корисници заради полесно решавање на проблемите. Исто така, моделите MAXIFY GX6040 и MAXIFY GX7040 имаат поголеми екрани на допир за попрактично користење и управување.

Печатачите MegaTank имаат функција за автоматско исклучување заради заштеда на енергија кога не се користат и функција за автоматско вклучување што ќе ви овозможи да почнете да печатите без потреба да го притиснувате копчето за вклучување. Сето ова ја зголемува нивната практичност, особено ако треба да печатите документи далечински преку модел со Wi-Fi и поддршка за Cloud.


Напишано од Marcus Hawkins и Matthew Richards

 1. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни шишиња со мастило по почетното поставување.
 2. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на црно мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 26% повеќе страници отколку во стандардниот режим.
 3. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на црно мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 38% повеќе страници отколку во стандардниот режим.
 4. Проценета просечна заштеда при печатење 1.000 страници месечно во период од 5 години, врз основа на трошоците за купување на хардверот и трошоците за мастила или тонер. Моделите што се споредени во пресметката на намалувањето на трошоците за користење (TCO) се 10-те најдобри и најпродавани ласерски печатачи во боја и 10-те најдобри и најпродавани инк-џет печатачи според IDC EMEA Hardcopy Tracker (податоци од Q1 2020 до Q3 2020). Посетете го веб-сајтот на Canon за повеќе информации.
 5. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата за еднобојно печатење ISO/IEC 19752 со резервно мастило по почетното поставување. Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.
 6. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 7. За да ги погледнете поддржаните модели, одете на https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ако вашиот печатач не е поддржан, тогаш одете на веб-сајтот на Creative Park.
 8. Освен PIXMA GM2040 и GM4040 од Canon.
 9. Печатачите PIXMA G1420 и GM2040 од Canon немаат LCD-екран.

Слични производи

 • MAXIFY GX6050

  Печатачи MegaTank

  MAXIFY GX6040

  Со овие печатачи за големи количини MegaTank со резервоари за мастило што се дополнуваат ќе добивате документи со деловен квалитет секојдневно со просечна заштеда од 90% на вкупните трошоци за користење во споредба со 10-те најдобри ласерски и инк-џет печатачи.
 • MAXIFY GX7050

  Печатачи MegaTank

  MAXIFY GX7040

  Со овие печатачи за големи количини MegaTank со резервоари за мастило што се дополнуваат ќе добивате документи со деловен квалитет секојдневно со просечна заштеда од 90% на вкупните трошоци за користење во споредба со 10-те најдобри ласерски и инк-џет печатачи.
 • Слика од предната страна на PIXMA G3460

  Печатачи MegaTank

  PIXMA G3460

  Поврзете се и заштедете - со печатење со голема продуктивност и мали трошоци што можете да го користите во секое време
 • Слика од предната страна на PIXMA G2460

  Печатачи MegaTank

  PIXMA G2460

  Овој сè-во-еден уред за голем обем на печатење е исклучително брз и практичен и нуди неверојатно остри документи и живописни фотографии во секое време.
 • PIXMA G7045

  Печатачи MegaTank

  PIXMA G7040

  Печатете максимум 18.000 страници и работете континуирано со ADF со 35 листови за висококвалитетни резултати и мали работни трошоци.
 • PIXMA G6040

  Печатачи MegaTank

  PIXMA G6040

  Печатач со резервоар за мастило што се дополнува и што нуди голем обем на печатење, квалитет и функционалност со мали трошоци по страница.
 • PIXMA_G5045

  Печатачи MegaTank

  PIXMA G5040

  Зголемете го времето на активна работа и намалете ги трошоците со практичен печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Слични статии

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Canon PosterArtist

  Брзо, лесно и бесплатно создавајте професионални дизајни на постери.

 • СОВЕТИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

  Често поставувани прашања за печатачи, мастила и хартија

  Експертот Suhaib Hussain од Canon одговара на често поставуваните прашања околу технологијата на печатачите, мастилата и хартијата.

 • СОВЕТИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

  Кој печатач е соодветен за вас?

  Пронајдете го најдобриот печатач од Canon за вашите потреби, почнувајќи од семејства и студенти па сè до работници во домашни канцеларии.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Инк-џет или ласер: што ви одговара повеќе?

  Откријте ги разликите помеѓу инк-џет и ласерските печатачи од Canon и дознајте кој од нив ќе одговара најмногу за вашите потреби.