Lady wearing a grey beanie and blue coat while shooting on the EOS RP with RF 24-105mm F4-7.1 IS STM
Blank-Rect Image

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Доловете ги најдобрите моменти од секојдневниот живот со објектив за секаква намена кој ви го претставува возбудливиот свет на системот за целосна слика без огледало EOS R од Canon.

Доловете ги најдобрите моменти од секојдневниот живот

Уживајте во сите придобивки што ги нуди палетата EOS R за целосна слика со повеќенаменскиот објектив 24-105mm со вградена оптичка стабилизација на слика за снимање стабилни фотографии и видеоснимки.

Погледни целосни спецификации

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM FRT pack shot

Нова генерација на обработка на слика

Квалитет на слика со формат за целосна слика, извонредна стабилизација на сликата со 5 чекори, брз, рамномерен AF и комбиниран фокус и контролен прстен на објективот за интуитивна и приспособлива контрола над поставките на фотоапаратот.

Lady wearing a grey beanie, blue coat and taking a shot on the EOS RP with RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Разновидна примена и квалитет на слика со формат за целосна слика

Погледнете ја целата приказна; неверојатни пејзажи, ситни детали, прекрасни портрети и спонтани моменти. Фотографирајте на оддалеченост од 13 cm со макро со централен фокус од 0,5x и продолжете да фотографирате рачно со оптичка стабилизација на сликата со 5 чекори.

Shot of an ammonite which was taken using the RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Одличен за снимање фотографии и видеоснимки

Следете ги субјектите и постигнете рамномерен и природен фокус кога снимате видеозаписи, благодарение на тивкиот мотор STM што го прави овој објектив идеален за неверојатни фотографии и видеозаписи.

Portrait shot taken on the RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Идеален објектив за секојдневна употреба

Еден објектив, но многу можности. Благодарение на лесниот и компактен дизајн од само 395 g, тоа е практичен објектив со зум со кој можете да го започнете вашето користење на фотоапарати за целосна слика без огледало.

Shot of the RF 24-105mm F4-7.1 IS STM being held in hand

Спецификации

24-105mm

Фокусен опсег

Оптичка стабилизација на сликата со 5 чекори

Напредна стабилизација на сликата

STM-мотор

Брзо фокусирање

Компактна големина

88,8 mm

Контролен прстен за објективот

Контрола на фокусот

Мала тежина

395 g

Погледнете ги сите спецификации

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM FRT pack shot
RF 24-105mm F4-7.1 IS STM packshot where you can see the glass

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за секојдневно фотографирање и снимање видеозаписи со опрема без огледало за целосна слика.

RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Предно капаче за објектив

Задно капаче за објектив

Комплет со упатство за користење

Во рацете на професионалците

Дознајте како професионалните фотографи и сниматели уживаат во сите придобивки што ги нуди системот EOS R.

Погледнете ги сите написи

Дополнителна опрема за објективи

Слични производи

Wide Angle Lens

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.

Дознајте повеќе