Himba trival woman shot on the Canon EOS R & RF 50mm F1.2L USM
Blank-Rect Image

Canon RF 50mm F1.2L USM

Објективот RF поставува нови стандарди за фотографски перформанси, нудејќи врвна острина, дополнителна креативна контрола и неверојатни перформанси при слаба осветленост.

Најдобриот објектив од 50 mm

RF 50mm F1.2L USM нуди нов вид на оптички перформанси во фотографирањето целосни слики. Исклучителната јасност и острина значат дека ќе гледате значително повеќе детали, дури и на рабовите од кадарот.

Погледни целосни спецификации

Canon RF 50mm F1.2L USM

Одличен објектив за...

Најшироката широка решетка

Максималната решетка f/1,2 на RF 50mm F1.2L USM е најшироката достапна решетка во палетата EOS на Canon. Таа им дава на фотографите и на снимателите можност да снимаат со екстремно мала длабочина на полето – одличен начин да се нагласи објектот наспроти сложената заднина.

Naankuse Bushmen mother and son in front of a fire shot on the Canon EOS R & RF 50mm F1.2L USM

Исклучително чувствителен при слаба осветленост

Можноста да се работи со такви широки решетки им овозможува на фотографите да користат големи брзини на блендата во услови на слаба осветленост, што може да го замрзне движењето на објектот и тресењето на фотоапаратот. RF 50mm F1.2L USM е одлична алатка за доловување на атмосферата на секој момент користејќи ја само достапната светлина.

Male mine workers in Romania shot on the Canon EOS R & RF 50mm F1.2L USM
Female dancer in red silk shot on the Canon EOS R & RF 50mm F1.2L USM

Брзо фокусирање

Системот за автоматски фокус со прстенест USM, што најчесто се вградува во извонредните телефото објективи на Canon, ги движи големите стаклени елементи кај RF 50mm F1.2L USM на едноставен начин. Остриот фокус се наоѓа лесно и прецизно, а предметите може да се следат додека се движат низ кадарот.

Цврст и брз – создаден за професионалци

Објективот RF 50mm F1.2L USM припаѓа на серијата L од Canon и е заштитен од прав и влага¹. Прилагодливиот контролен прстен на објективот овозможува директен пристап до подесувањата на фотоапаратот, нудејќи рачно чувство со зголемена контрола.

¹ Погледнете ги спецификациите за производот

Canon RF 50mm F1.2L USM sealant & lens control ring

Спецификации

Решетка од

f/1,2

Контролен прстен

на објективот

Решетка со 10

сечила

Минимално фокусно растојание од

0,40 m

USM

мотор

Серија L

отпорност на временски услови1

Погледнете ги сите спецификации

RF 50mm F1.2L USM

1Погледнете ги спецификациите за производот

What's In The Box

Што содржи кутијата

Што содржи кутијата во која се испорачува RF 50mm F1.2L USM

RF 50mm F1.2L USM

Капаче за објектив E-77 II

Капаче за заштита од прав за објективи D1

Сенило за објектив ES-83

Мека футрола со затегнување со врвка LP1319

Награди

Во рацете на професионалците

Дознајте како професионалните фотографи и сниматели внесоа повисоки нивоа на квалитет и детали во нивните приказни со системот EOS R.

Погледнете ги сите написи

Дополнителна опрема за објективи

Поврзани производи