Richard Walch shooting on the Canon EOS R and RF 28-70mm F2L USM
Blank-Rect Image

Canon RF 28-70mm F2L USM

Напреден објектив за зумирање од серијата L што се одликува со многу брза решетка f/2 и нуди исклучителен квалитет на слика. Тој поставува повисоки граници за квалитет на слика кај објективите за зумирање.

Поставете нови стандарди во фотографирањето

RF 28-70mm F2L USM нуди квалитет на слика како примарен објектив и максимална решетка f/2 за покреативна контрола.

Погледни целосни спецификации

Specification Intro

Одличен објектив за...

Квалитет на слика што мора да се види за да се уверите во него

RF 28-70mm F2L USM се одликува со сите оптички, механички и електронски предности на системот EOS R. Добијте извонреден квалитет на слика и очекувајте многу голема острина со мали нивоа на изобличување.

Richard Walch sample man walking on a tightrope slackline shot on the Canon EOS R & RF 28-70mm F2L USM

Рамномерно и речиси бесшумно автоматско фокусирање

Фокусирајте брзо и без шум благодарение на напредниот прстенест USM-мотор за AF. Во комбинација со технологијата за бесшумно фотографирање на системот EOS R, фотографите може да работат дискретно.

Richard Walch shooting on the Canon EOS R and RF 28-70mm F2L USM
Slackliner with fire on rocks shot on the Canon EOS R and RF 28-70mm F2L USM

Прекрасни слики при слаба осветленост

Добијте поголеми брзини на блендата и решетка f/2 што може да ги замрзне движењата на објектот и фотоапаратот. RF 28-70mm F2L USM нуди мала длабочина на полето и е идеален за истакнување на неверојатно остри објекти.

Интуитивна и беспрекорна контрола

RF 28-70mm F2L USM има прилагодлив контролен прстен на објективот што им овозможува на фотографите да реагираат инстинктивно кон променливите услови со брзо прилагодување на различни поставки меѓу кои и решетката, брзината на блендата, ISO и компензацијата за експозиција.

Canon RF 28-70mm F2L USM sealant 

Спецификации

Решетка

f/2

Минимално фокусно

растојание од 0,39 m

Решетка со

9 сечила

Серијата L е отпорна

на лоши временски услови

USM

мотор

Напреден слој

на објективот

Контролен прстен

на објективот

UD-елементи

на објективот

Погледнете ги сите спецификации

Specification-Icons - Header Image
What's In The Box

Што содржи кутијата?

Што содржи кутијата во која се испорачува RF 28-70mm F2L USM

RF 28-70mm F2L USM

Капаче за објектив E-95

Капаче за заштита од прав D1 за објективи

Сенило за објектив EW-103E

Мека футрола со врвка LP1424

Награди

Во рацете на професионалцитеДознајте како професионалните фотографи и сниматели внесоа повисоки нивоа на квалитет и детали во нивните приказни со системот EOS R.

Погледнете ги сите написи

Поврзани производи

Wide Angle Lens

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.

Дознајте повеќе