Подобрете ги вашите анимации со запирање на движењата

stop-motion-camera-firmware

Подобрете ги вашите анимации со запирање на движењата

Подобрете ги вашите анимации со запирање на движењата

Новиот фирмвер за анимација со запирање на движењата ја зголемува резолуцијата на прегледувањето во живо од вообичаената резолуција на Canon од 960x640 на 1920x1280 кога поврзувате компатибилен софтвер за анимација со запирање на движењата како Dragonframe. Ова им овозможува на аниматорите лесно да го проверат фокусот и движењето на секоја снимка.

pro-stop-motion-8

Поголема резолуција на прегледувањето во живо

Прегледувањето во живо е од основна важност за аниматорите коишто снимаат анимирани филмови со запирање на движењата. Тие ја користат функцијата за далечинско прегледување во живо на фотоапаратот за да ги прегледаат важните детали и да донесат одлуки во самиот софтвер за анимација со запирање на движењата, како што е Dragonframe. Фирмверот за анимација со запирање на движењата од Canon ја зголемува резолуцијата на прегледувањето во живо на 1920x1280, со што им помага на аниматорите да ги забележат суптилните движења и да создадат префинета анимација.

Издвојување со рачен фокус преку USB-приклучок

Canon ја додаде функцијата за издвојување со рачен фокус преку USB-приклучок којашто може да се користи во комбинација со софтвер за анимација со запирање на движењата, како Dragonframe.

Можноста за преглед на издвојувањето со фокус преку целиот екран му овозможува на аниматорот да го сними прецизно секој детаљ и да ја прилагоди саканата длабочина на поле.

Остриот фокус на очите на субјектот (со користење на црвениот раб) му овозможува на аниматорот да следи дали сцената се одвива како што е предвидено.

Larger Live View

Заклучување на решетката

Поставете ја вредноста за решетката со помош на функцијата „Заклучување на решетката“ во самиот софтвер Dragonframe. Компјутерски контролираната функција за решетката го намалува треперењето коешто се јавува поради решетката и коешто може да го наруши квалитетот на анимациите.

Aperture Lock

Меморирање на положбата на фокусот

Функцијата за меморирање на положбата на фокусот овозможува прецизно рачно фокусирање на субјектот коешто се контролира компјутерски со помош на софтверот Dragonframe. Ова му овозможува на корисникот да програмира положба за фокусот за да може да снима неколку дена без да го промени фокусот. Меморирањето на положбата на фокусот е достапна со сите RF-објективи за EOS.

Focus Position Memory

Табела за споредба на стандарден фирмвер и фирмвер за анимација со запирање на движењата

Функции на EOS R и EOS RP Стандарден фирмвер Фирмвер за анимација со запирање на движењата
Резолуција на прегледувањето во живо 960x640 1920x1280
Издвојување со рачен фокус при прегледување во живо
HDMI излез
Меморирање на положбата на фокусот
Заклучување на решетката

Важни информации во однос на инсталираниот фирмвер за анимација со запирање на движењата кај EOS R и EOS RP:

 • Не е достапен HDMI-излез
 • [Перформансите на приказ] не може да се постават
 • Екранот којшто го прикажува снимањето не може да прикаже резолуција од 1920 x 1280 пиксели и издвојувањето со рачен фокус нема да се појави дури и кога е вклучена [поставката за издвојување со рачен фокус] во следните ситуации: 
  • Кога се користи објектив EF-S
  • Кога е поставена [функцијата за снимање повеќе експозиции]
  • Кога [отсекувањето/соодносот на сликата] е поставено на одредена опција [1,6x (отсекување)]
  • Кога екранот на којшто се прикажува снимање е зголемен
  • Кога продолжувате да го држите копчето за блендата по снимањето

Слични производи

 • Фотоапарати без огледало

  EOS R

  Фотоапарат без огледало за целосна слика кој отвора нови креативни можности за фотографите и снимателите.

 • Фотоапарати без огледало

  EOS RP

  Мал, лесен и интуитивен фотоапарат без огледало за целосна слика што е дизајниран за секојдневно фотографирање и фотографирање при патувања.

Може да ве интересира и