Professional features

XF705

Професионални функции

Екран на допир од 4 инчи со променлив агол

Одликувајќи се со голем LCD-екран на допир со висока резолуција од 1,23 милиони точки и голема осветленост, XF705 овозможува прецизно фокусирање, а екранот со променлив агол е незаменлива алатка за лесно прегледување во повеќе положби.

4-inch vari-angle touchscreen

Удобна потпора за поставување на рамо и држач под агол

Новата отстранлива подлога за рамо и подобро позиционираниот држач под агол, како и преклопникот за зумирање, ја подобруваат стабилноста и го намалуваат заморот при долги снимања.

Comfortable shoulder mount and angled grip

Гама со широк динамички опсег

Гамата со широк динамички опсег ги компресира осветлените површини за да понуди широк динамички опсег. Тоа овозможува прекрасни тонови на кожата и беспрекорни градации на тоновите.

Wide DR gamma(normal)

Нормален

Wide DR gamma(wide)

Гама со широк динамички опсег


Дигитален звук со 4 канали

XF705 поддржува 2x AES/EBU, аналогни XLR-интерфејси и 4-канален звук за да ви обезбеди професионални опции за звук.

4 Channel digital audio

Две SD-картички

XF705 е опремен со x2 отвори за SD-картички што овозможуваат истовремено снимање или снимање со пренасочување.

Dual SD cards

Вградени ND филтри

Внатрешниот ND-филтер користи вртлив механизам што му овозможува на корисникот да избере три густини (ND 1/4, ND 1/16, ND 1/64), а можно е и прилагодување на длабочината на полето со помош на прстенот за ирисот, без притоа да се промени експозицијата.

Built-in ND filters

Опции за далечинска контрола

Контролирајте ја камерата безжично преку паметен телефон или таблет-уред со Browser Remote или изборниот жичен далечински управувач RC-V100 од Canon за брза контрола на сите функции на камерата од голема далечина.

Remote control options

Снимање со инфрацрвена светлина

XF705 нуди инфрацрвен режим (избор од зелена/бела боја) што овозможува снимање видеозаписи во услови со слаба или без амбиентална светлина.

Откријте други придобивки

Поврзани производи