Canon i-SENSYS FAX-L170 Спецификации

ТИП НА ФАКС ЕДИНИЦА

Тип

Самостоен повеќенаменски факс уред и ласерски печатач

Компатибилност

Група 3

Корисничка линија

PSTN

Брзина на модем

33,6K bps (Super G3)

Технологија за печатење

Ласерско печатење

Тип на скенер

Механизам за снабдување со листови

ФУНКЦИИ ЗА СКЕНИРАЊЕ НА ФАКСОВИ

Автоматски механизам за снабдување со документи

30 листа

Големина на документи

Широчина - 216mm(макс.), 139,7mm(мин.)


Должина – 356mm(макс.), 127mm(мин.)

Ефективна широчина на скенирање

214mm

Брзина на скенирање

Прибл. 3,4 сек./страница


Прибл. 15,8 страници/минута

Резолуција на факс

До 200 x 400 dpi

Систем за обработка на слика

UHQ (ултра висок квалитет)

Тонови на сиво

256 нијанси на сиво

ФУНКЦИИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА ФАКСОВИ

Метод на печатење

Ласерско печатење

Брзина на печатење

18 страници во минута

Време за печатење на првата страница

7,8 сек.

Резолуција на печатење

600 x 400 dpi

Квалитет на печатење

До 1200 x 600 dpi

Капацитет за хартија

150 листови

Патрон за печатење

"Сè-во-едно" картриџ CRG728

Потрошувачка на картриџи

прибл. 2100 страници ¹²

Заедничко печатење на страници

Да (со лицето надолу)

Капацитет на излезен фах за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обичен, тежок, рециклиран, транспарентен, етикета, плик

Големини на медиум

Касета:


A4, B5, A5, LGL, LTR, STMT, EXE, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, FLS, 16K, поштенска картичка, плик: COM10, Monarch, C5, DL, прилагодено (мин. 76,2 x 127mm до макс. 216 x 356mm)


ADF:


A4, B5, A5, B6, писма, правни, извештаи, мин. 127 x 139,7 mm до макс. 216 x 356 mm

Широчина на печатење

206mm

Режим на заштеда на тонер

Да

Автоматско намалување на сликата при прием

Да (100 до 75% во чекори на зголемување од 1%)

КАРАКТЕРИСТИКИ ЗА ПРЕНОС И ПРИЕМ

Брзина на пренос

3 секунди по страница со модем со брзина од 33,6K bps ¹

Метод на компресија

MH, MR, MMR

Мемориски пренос

Да

Факс меморија

512 страници ¹

Резервна копија на меморија

5 мин.

Прием на информации во меморијата

Да

Двоен пристап

Да

Режим на корекција на грешки (ECM)

Да

Одложено испраќање

Да (140 локации)

Секвенцијално пренесување

Макс. 140 одредишта

Прием

Да

Испраќање на под-адреса

Да

Грешка при повторно испраќање

Да

Пренесување на факсови

Да

ФУНКЦИИ ЗА СИГУРНОСТ И УПРАВУВАЊЕ

Присилен прием на информации во меморијата

Да

Извештаи

Извештаи за управување со активностите (TX/RX),


Извештаи за резултати од активностите

Заглавие при испраќање

Да

Подножја при примање

Да

ТЕЛЕФОНСКИ ОПЦИИ

Бирање со еден допир

30

Меморирани броеви за бирање

100

Групно бирање

Макс. 129 броеви за бирање / макс. 129 одредишта

Програмирани броеви за бирање

Да

Повторно бирање

Да (автоматски и рачно)

Пребарување на броеви за бирање

Да

Автоматски преклопник факс/тел

Да

Поврзување со телефонска секретарка

Да

Далечински прием

Да

Копче за отв./затв. на линија

Да

Телефонска слушалка

Да

Тип

Стандардно

ФУНКЦИИ НА КОПИР

Резолуција на копирање

ТЕКСТ/ФОТО режим, ТЕКСТ режим,


ФОТО режим: 600 dpi × 600 dpi

Брзина на копирање (црно-бело)

11,8 страници во минута

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Зум

50% - 200% во чекори на зголемување од 1%

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Помалку од 22,3 секунди

ДРУГИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип на екран

LCD екран

Големина на екран

5 линии

Јазици на LCD екран

23 јазици: (Aнглиски/ Шпански/ Француски/ Италијански/ Унгарски/ Холандски/ Норвешки/ Полски/ Грчки/ Естонски/ Хрватски/


Бугарски/ Португалски/ Словенечки/ Словачки/ Фински/ Шведски/ Турски/ Руски/ Чешки/ Дански/


Германски/ Романски)

Копче за заштеда на енергија

Да

ФУНКЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed

Јазик на печатач

UFRII-LT

Меморија

64MB

Печатар

Windows 2000/ XP/ VISTA/ 7


MAC OS X 10.4.9 - 10.7 ¹


Linux ¹ ²

Испорачани драјвери

Драјвер за печатач, драјвер за факс уред

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс. 8.000 страници месечно

Време за загревање

Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за обновување

Прибл. 3,5 секунди

Димензии (затворена касета) Ш x В x Д

372 x 303 x 303 mm

INSTALLATION SPACE (TRAYS & HANDSET)

Простор за инсталирање (со фахови)

572 x 724 x 520 mm

Тежина

Прибл. 8,8kg

Потрошувачка на енергија

Максимум: 1020W


Активен режим: 400W


Режим на подготвеност: 10W


Режим на мирување: 1,5W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh/w


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Моќност на звук


Активен режим: 6,5 B


Режим на подготвеност: 4,3 B или помалку


Звучен притисок


Активен режим: 53 dB


Режим на подготвеност: нечуен

Работни услови

Температура: 50 до 86°F (10 до 30°C)


Влажност: 20% до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Се испорачува со основни картриџи за 1.000 страници

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Дистрибуција само преку интернет


² Поддршка само за печатење кај Linux.