Canon i-SENSYS FAX-L3000IP Спецификации

ТИП НА ФАКС УРЕД

Тип

Самостоен факс со изборни надградби

Компатибилност

Група 3

Применлива линија

Јавна комутирана телефонска мрежа (PSTN)

Брзина на модем

33,6K bps ( Super G3 )

Технологија на печатење

Ласерско печатење

Тип на скенер

Двонасочно вовлекување листови

КАРАКТЕРИСТИКИ НА СКЕНИРАЊЕ СО ФАКС УРЕД

Автоматско снабдување со документи

50 листа (хартија 80 g/m²) А4, 20 листа (хартија 80 g/m²) А3,

Големина на документ

макс. 297 x 432 mm (макс. 630 mm)


Мин. 148 x 148 mm (Ш x Д)

Ефективна ширина на скенирање

A3(297mm)

Брзина на скенирање

45 слики во минута

Резолуција на факс уред

ФИНО: 203 пиксели/инч x 196 реда/инч (8 пиксели/mm x 7,7 реда/mm)


ФОТО: 203 пиксели/инч x 196 реда/инч (8 пиксели/mm x 7,7 реда/mm)


СУПЕР-ФИНО: 203 пиксели/инч x 392 реда/инч (8 пиксели/mm x 15,4 реда/mm)


УЛТРА-ФИНО: 406 пиксели/инч x 392 реда/инч (16 пиксели/mm x 15,4 реда/mm)


СТАНДАРДНО: 203 пиксели/инч x 98 реда/инч (8 пиксели/mm x 3,85 реда/mm)

Систем за графичка обработка

UHQ (ултра висок квалитет)

Нијанси

256 сиви скали

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПЕЧАТЕЊЕ СО ФАКС УРЕД

Метод на печатење

Печатење со ласерски зрак

Брзина на печатење

22 страници во минута (A4)

Резолуција на печатење

600 x 600dpi, 1200 x 600 dpi (подобрено)

Изедначување

Да 1200 x 600 dpi (подобрено)

Капацитет на хартија

Касета за 500 листа хартија (64 до 80 g/m²)

Касета по избор

Касета за 500 листа хартија (64 до 80 g/m²)

Повеќекратно снабдување

Автоматски механизам за вовлекување за 100 листа (56 до 128 g/m²)

Патрон за печатење

Касета 714

Број на печатени страници со патрон

4500 страници (базирано на 5 %)

Сортирано печатење на хартија (по прием)

Да (со лицето надолу)

Капацитет на фиока за отпечатени документи

100 листа (хартија 80 g/m²)

Ширина на печатење

216mm

Режим на заштеда на тонер

Да

Автоматско намалување на слика при прием

Да ( 100 до 50%, 70%)

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРЕНЕСУВАЊЕ И ПРИЕМ

Брзина на пренесување

3 секунди по страница со модем 33,6K bps*

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Директно пренесување

Да

Пренсување од меморија

Да

Брзо пренесување од меморија

Да

Меморија на ФАКС уред

1500 страници*


Да, приближно 3 часа

Заштитна меморија

3 часа

Меморија по избор

Само како дел од изборен комплет SEND

Прием на меморија

Да

Двоен пристап

Да

Режим на исправка на грешка (ECM)

Да

Одложено пренесување

Да

Последователно емитување

201 локации (макс 501 локации со изборен комплет SEND)

Повикување Пренесување

Не

Прием

Не

Пренесување до под-адреси

Не

Групно пренесување

Не

Повторно пренесување заради грешка

Да

Команда за релејно емитување

Не

Релејно емитување

Не

Број на сандачиња

Не

Пренесување преку факс уред

Да

Преземање од факс уред (огласна табла)

Не

ЗАШТИТА И КАРАКТЕРИСТИКИ НА УПРАВУВАЊЕ

Ограничување со корисничка лозинка

Да

Спречување директна е-пошта

Да

Доверливо пренесување

Не

Доверливо поштенско сандаче

Не

Број на сандачиња

Не

Заштитен прием на меморија

Да

ЗАТВОРЕНА МРЕЖА

Лозинка за управување со систем

Да

Управување со примена на код

Да

Извештаи

ЛИСТА СО 1-ДОПИР, ЛИСТА ЗА ШИФРИРАНО БИРАЊЕ, ЛИСТА ЗА ГРУПНО БИРАЊЕ, ЛИСТА КОРИСНИЧКИ ПОДАТОЦИ, ОДДЕЛ. ИНФО ЛИСТА, ИЗВЕШТАЈ ЗА АКТИВНОСТИ, ИЗВЕШТАЈ ИСПРАТЕНИ/ПРИМЕНИ, ЛИСТА УСЛОВИ ЗА ПРОСЛЕДУВАЊЕ

Заглавје на пренесување

Да

Подножје на страницата за прием

Да

Печат за верификација

Да (опција)

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ТЕЛЕФОНИЈА

Бирања со еден допир

80 локации

Кодирани бирања

200 броја за бирање, макс 500 броја со изборен комплет SEND

Групни бирања

199 броја за бирање, макс 499 броја со изборен комплет SEND

Програмирано бирање

Да

Повторно бирање

Да (автоматски и рачно)

Пребарување броеви

Да

Копче за автоматско исклучување ФАКС/ТЕЛ

Да

Приклучок за телефонска секретарка

Да

Прием од далечина

Да

Копче за слушалка

Да

Копче за задржување врска

Не

Вградена телефонска секретарка

Не

Звучник

Не

Идентификација на повик

Не

Телефонска слушалка

опција

Тип

(слушалка и држач) тел 6

КАРАКТЕРИСТИКИ НА УРЕД ЗА КОПИРАЊЕ

Копирање од меморија

Да

Директно копирање

Да

Резолуција на копирање

600 x 600dpi

Брзина на копирање (во црно-бела)

22 копии во минута

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување

50%, 70%

Зголемување

141%, 200%

ДРУГИ КАРАКТЕРИСТИКИ

функција испраќање ФАКС преку Интернет (тип ЛАН)

Да

Копче за заштеда на енергија

Да

Други

Функционалност SEND: скенирање до FTP, SMB и e-пошта. Universal SEND, помалку од 13 сек FCOT, помалку од 13 сек време на загревање од вклучување.

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии без фиоки (Ш х Д х В)

451mm (В) x 492mm (Д) x 520 mm (Ш)

Димензии со фиоки (Ш х Д х В)

480mm (В) x 492mm (Д) x 520 mm (Ш)

Простор за поставување (со фиоки и слушалка)

1.027mm x 974mm (Д x Ш)

Тежина

Прибл. 24 Kg

Извор на напојување

AC 200-240V 50-60Hz

Потрошувачка на енергија

Макс:1.010w


Подготвеност: 17W


Мирување: 3w, (3.5w со комплет SEND)

Нивоа на акустична бучава

Подготвеност: под 25 dB(A)


Работа: под 66,7 dB(A)

ОПЦИИ

Делови

КОМПЛЕТ SEND ВО БОЈА M1


FXL-CST МЕХАНИЗАМ ЗА ВОВЛЕКУВАЊЕ 8(A4) – касета за 500 листа


Тел 6- телефонска слушалка со држач


Верификациона единица за печатење

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПЕЧАТАЧ

Тип на печатач

Ласерско печатење

Брзина на печатач

22 страници во минута (A4)

Интерфејс

USB & мрежна картичка

PDL

PCL 5e, PCL 6 и UFRII-LT

Меморија

Стандардно: 128 MB(заедничка)


Изборниот комплет SEND вклучува 128MB DDR и 128MB USB меморија

РОМ ПО ИЗБОР

Резолуција на печатење

600 x 600dpi


1200 x 600 dpi (подобрено)

Изедначување

Да: 1200 x 600 dpi (подобрено)

Заштеда на тонер

Да

Големини на хартија

LTR, LGL, A4, B5, A5, егзекутивно, коверти (COM10, Monarch, DL,ISO-C5) TBC

Двострано (по избор)

Да, вградено

СИСТЕМСКИ БАРАЊА

Доставени управувачи

Печатење, компјутерски факс

Печатач

Windows 98,Me, 2000,XP, 2003 Server, VISTA


MAC OS X (Power PC)10.2.8 ~10.4.10 (печатење, компјутерско испраќање факсови (само TX)) само дистрибуција преку Веб, се очекува во ноември 2007 TBC


MAC OS X (Intel PC )10.4.4 ~10.4.10 (печатење, компјутерско испраќање факсови (само TX)) само дистрибуција преку Веб, се очекува во ноември 2007 TBC

Факс уред

Windows 98,Me, 2000,XP, 2003 Server, VISTA


MAC OS X (Power PC)10.2.8 ~10.4.10 (печатење, компјутерско испраќање факсови (само TX)) само дистрибуција преку Веб, се очекува во ноември 2007 TBC


MAC OS X (Intel PC )10.4.4 ~10.4.10 (печатење, компјутерско испраќање факсови (само TX)) само дистрибуција преку Веб, се очекува во ноември 2007 TBC

КАРАКТЕРИСТИКИ НА МРЕЖА

Тип

Ethernet (10BaseT/100BaseT)

Тип на поврзување

RJ45

Мрежни протоколи

TCP/IP, IPX/SPX

Други

SEND: скенирање до е-пошта, FTP, SMB и интернет факс, Universal SEND, интерфејс за далечински корисник


Компатибилност со услугата на Е-одржување на Canon

Одрекување од одговорност

*Базирано на ITU-T стандардна табела бр.1