Canon i-SENSYS FAX-L410 Спецификации

ТИП НА ФАКС ЕДИНИЦА

Тип

Самостоен повеќенаменски факс уред и ласерски печатач

Компатибилност

Група 3

Корисничка линија

PSTN

Брзина на модем

33,6K bps (Super G3)

Технологија за печатење

Ласерско печатење

Тип на скенер

Двонасочно вовлекување листови

ФУНКЦИИ ЗА СКЕНИРАЊЕ НА ФАКСОВИ

Автоматски механизам за снабдување со документи

50 листови (DADF)

Големина на документи

Ширина - 216mm(макс.), 140mm(мин.)


Должина – 356mm(макс.), 127mm(мин.)

Ефективна широчина на скенирање

214 mm

Брзина на скенирање

Прибл. 2,5 сек./страница


Прибл. 20 страници/минута

Резолуција на факс

До 200 x 400 dpi

Систем за обработка на слика

UHQ (ултра висок квалитет)

Тонови на сиво

256 нијанси на сиво

ФУНКЦИИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА ФАКСОВИ

Метод на печатење

Ласерско печатење

Брзина на печатење

25 страници во минута

Време за печатење на првата страница

5,8 секунди

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Квалитет на печатење

До 1200 x 600 dpi

SMOOTHING

Капацитет за хартија

250 листови

Изборна касета

Не

Повеќенаменски механизам за снабдување

Не

Патрон за печатење

"Сè-во-едно" картриџ CRG728

Број на испечатени страници по картриџ:

прибл. 2100 страници ¹ ²

Заедничко печатење на страници(при прием) :

Да

Капацитет на излезен фах за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обичен, тежок, рециклиран, транспарентен, етикета, плик

Големини на медиуми:

Касета:


A4, B5, A5, LGL, LTR, STMT, EXE, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, FLS, 16K, картички со индекс, плик: COM10, Monarch, C5, DL


Мин. 76,2 x 148mm до макс. 216 x 356mm


DADF:


A4, B5, A5, B6, LTR, LGL, STMT


Мин. 127 x 140mm до макс. 356 x 216mm

Широчина на печатење

206mm

Режим на заштеда на тонер

Да

Автоматско намалување на сликата при прием

Да (75 до 100% во чекори на зголемување од 1%)

КАРАКТЕРИСТИКИ ЗА ПРЕНОС И ПРИЕМ

Брзина на пренос

3 секунди по страница со модем со брзина од 33,6K bps ¹

Метод на компресија

MH, MR, MMR

DIRECT TRANSMISSION

Мемориски пренос

Да

QUICK MEMORY TRANSMISSION

Факс меморија

512 страници ¹

Резервна копија на меморија

Неограничено

Прием на информации во меморијата

Да

Двоен пристап

Да

Режим на корекција на грешки (ECM)

Да

Одложено испраќање

Да (250 локации)

Секвенцијално пренесување

Макс. 249 одредишта

POLLING TRANSMISSION

Прием

Да

Испраќање на под-адреса

Да

Пренос на серија

Не

Грешка при повторно испраќање

Да

Команда за пренасочување на емитувањето

Не

Пренесување на факсови

Да

Преземање на факс(табла за известувања)

Не

ФУНКЦИИ ЗА СИГУРНОСТ И УПРАВУВАЊЕ

Ограничување на корисници со лозинка

Да

DIRECT MAIL PREVENTION

Присилен прием на информации во меморијата

Да

Лозинка за управување со ситемот

Да

Управување со користењето преку кодови

Не

Извештаи

Извештаи за управување со активностите (TX/RX),


Извештаи за резултати од активностите

Заглавие при испраќање

Да

Подножја при примање

Да

Печат за потврда

Не

ТЕЛЕФОНСКИ ОПЦИИ

Бирање со еден допир

39

Меморирани броеви за бирање

200

Групно бирање

Макс. 238 броеви за бирање / макс. 238 одредишта

Програмирани броеви за бирање

Да

Повторно бирање

Да (автоматски и рачно)

Пребарување на броеви за бирање

Да

Автоматски преклопник факс/тел

Да

Поврзување со телефонска секретарка

Да

Далечински прием

Да

Копче за отв./затв. на линија

Да

Телефонска слушалка

Да

Тип

Стандардно

ФУНКЦИИ НА КОПИР

Резолуција на копирање

ТЕКСТ/ФОТО режим, ТЕКСТ режим,


ФОТО режим: 600 dpi × 600 dpi

Брзина на копирање (црно-бело)

25 страници во минута

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Зум

25% - 400% во чекори на зголемување од 1%

Однапред подесени соодноси за зголемување и намалување

Не

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Помалку од 9,0 секунди

ЕКРАН

Тип

LCD екран

Големина

5 линии

Јазици

23 јазици: (Англиски/ Шпански/ Француски/ Италијански/ Унгарски/ Холандски/ Норвешки/ Полски/ Грчки/ Естонски/ Хрватски/


Бугарски/ Португалски/ Словенечки/ Словачки/ Фински/ Шведски/ Турски/ Руски/ Чешки/ Дански/


Германски/ Романски)

Копче за заштеда на енергија

Да

ФУНКЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed

PDL

UFRII-LT

Меморија

128MB

Печатар

Windows 7


Windows XP


Windows Vista


Mac OS X 10.5.8 и понов ¹


Linux ¹

Испорачани драјвери

Драјвер за печатач, драјвер за факс уред, алатка за адресар

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс. 10.000 страници месечно

Време за загревање

Прибл. 13,5 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за обновување

Прибл. 2,0 секунди

Димензии (Ш x Д x В)

472 x 445 x 358 mm

Простор за инсталирање(со фахови и телефон)

472 x 704 x 606 mm

Тежина

Прибл. 13,9kg

Потрошувачка на енергија

Максимум: 1320W


Активен режим: 560W


Режим на подготвеност: 4,5W


Режим на мирување: 1,4W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh/w


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на акустичен шум

Моќност на звук


Активен режим: 6,5 B


Режим на подготвеност: 4,3 B или помалку


Звучен притисок


Активен режим: 50 dB


Режим на подготвеност: нечуен

Работни услови

Температура: 50 до 86°F (10 до 30°C)


Влажност: 20% до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Се испорачува со основни картриџи за 1.000 страници

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Дистрибуција само преку интернет