Canon i-SENSYS MF211 Спецификации

ТИП

Тип на машина

"Сè-во-едно" црно-бел ласер

Достапни функции

Печатење, копирање и скенирање

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 23 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi со технологијата за усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

6 сек. или помалку

Јазици на печатач

UFRII LT

Маргини на печатење

5 mm горе, долу, лево и десно (големини кои се различни од големината на пликот) 10 mm горе, долу, лево и десно (плик)

Режим на заштеда на тонер

Да

КОПИР

Брзина на копирање

До 23 стр./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 9,0 или помалку (A4)

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст, текст/фото, текст/фото+, фото

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Режим на заштеда на тонер

Да

Други карактеристики

Распределба на меморија, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Длабочина на скенирање на боја

24 бита

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN, WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште

Внес на хартија (стандарден)

Фиока за 250 листови

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обичен, тежок, рециклиран, транспарентен, етикета, плик

Големини на медиум

Фах:
A4, B5, A5, LGL, LTR, STMT, EXE, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, FLS, 16K, картички со индекс, AFLS
Плик: COM10, Monarch, C5, DL, прилагодени големини: мин. 76,2 x 210mm до макс. 216 x 356mm
Повеќенаменски фах:
A4, B5, A5, LGL, LTR, STMT, EXE, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, FLS, 16K, картички со индекс, AFLS
Плик: COM10, Monarch, C5, DL, прилагодени големини (мин. 76,2 x 127mm до макс. 216 x 356mm)

Тежини на медиум

Фах: 60 до 163 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed

Компатибилност со оперативни системи

Windows®8.1
Windows®8
Windows®7
Windows®XP
Windows®Vista
Mac OS X 10.5.8 или понов
Linux¹²

Софтвер и управување со печатач

Драјвер за печатач, драјвер за скенер, MF Toolbox, Presto! PageManager, Toner Status Tool

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс. 8.000 страници месечно

Меморија

128 MB

Контролен панел

5 линиски црно-бел LCD екран

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

390mm x 441mm x 312mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

390mm x 490mm x 622mm

Тежина

Прибл. 10,1 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 220~240V: 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. помалку од 1270 W
Активен режим: прибл. помалку од 500 W
Режим на подготвеност: прибл. 3,2 W
Режим на мирување: прибл. 1,6 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,7 kWh/неделно
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹:
Активен режим: 50dB (тивок режим: 45dB)
Режим на подготвеност: нечуен
Ниво на моќност на звук¹:
Активен режим: 6,5B (тивок режим: 6,1B)
Режим на подготвеност: 43dB или помалку

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 737 (2.400 страници¹)²

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Дистрибуција само преку интернет
² Дистрибуција само преку интернет, датум на издавање во април 2015 година

¹ Тестирано во согласност со ISO7779 и објавено според ISO9296.

¹ Се испорачува со основни картриџи за 1.700 страници
² Врз основа на ISO/IEC 19752