Canon i-SENSYS MF416dw Спецификации

ТИП

Тип на машина

Сè-во-едно црно-бел ласер

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

Еднострано: до 33 стр./мин. (A4)


Двострано: до 16,8 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Прибл.: 6,3 секунди или помалку

Двострано печатење

Автоматски

Јазици на печатач

UFRII, PCL 5e¹, PCL6, Adobe PostScript

Фонтови

45 PCL фонтови


136 PostScript фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно


10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење


Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)


Touch & Print (NFC)


Можност за Google Cloud Print


iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business


Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

КОПИР

Брзина на копирање

Еднострано: до 33 стр./мин. (A4)


Двострано: до 16,8 слики/мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 10 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија, текст/фотографија (квалитет), фотографија, текст

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 33 слики/мин. (600x300dpi)


Еднострано во боја: 11 слики/мин. (300x300dpi)


Двострано црно-бело: 13 слики/мин. (600x300dpi)


Двострано во боја: 7 слики/мин. (300x300dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање на USB мемориски уред

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон FTP

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG¹

iFAX

ITU-T.37

ФАКС

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница¹)

Receive mode

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Фото: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници¹

Броеви за брзо бирање

До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање/ макс. 199 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други функции

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (DADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови


DADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, етикети, поштенска картичка, пликови

Големини на медиум

Касета:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.


Повеќенаменски фах:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, Monarch, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.


ADF:


A4, A5, B5, B6, правни, писма, извештаи, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 128 x 139,7 mm макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 128 g/m² (изборна и стандардна)


Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²


ADF: 50 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2012R2¹ / Server® 2012¹ / Server® 2008R2¹ / Server® 2008¹ / Server® 2003R2¹ / Server® 2003¹ / Vista


Mac OS X верзија 10.6 и понова


Linux²

Мрежен протокол

Печатење:


LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)


Скенирање:


Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6)


TCP/IP апликативни услуги:


Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)


DHCP, ARP+PING, Auto IP, WINS (IPv4)


DHCPv6 (IPv6)


Управување:


SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)


Сигурност (жична врска):


Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPsec


Сигурност (безжична врска):


WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager,


MF Scan Utility,


Remote User Interface (RUI),


SSID Tool,


Department ID Management,


Toner Status Tool,


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 3.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 50.000 страници месечно¹

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 8,9 cm

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

390 mm x 473 mm x 431 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

590 mm x 1.182 mm x 795 mm

Тежина

Прибл. 19,2 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1160 W


Режим на подготвеност: прибл. 9,4 W


Режим на мирување: прибл. 1,4 W¹


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,2 kWh/неделно (230V)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹:


Активен режим: 53 dB во режим за црно-бело печатење


Режим на подготвеност: нечуен


Јачина на звук¹:


Активен режим: 70,6 dB или помалку во режим за црно-бело печатење


Режим на подготвеност: 53 dB или помалку

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 719 (2.100 страници ¹)²


Картриџ 719H (6.400 страници ¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-44 (касета за 500 листови)


TEL 6 KIT (комплет за телефон)

Фуснота

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2,1W

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со картриџот 719 (2.100 страници)

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2,1W

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со картриџот 719 (2.100 страници)