Canon i-SENSYS MF512x Спецификации

ТИП

Тип на машина

Сè-во-едно црно-бел ласер

Достапни функции

Печатење, копирање и скенирање

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

Еднострано: до 40 стр./мин. (A4)


Двострано: до 20 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Прибл.: 7,6 секунди или помалку

Двострано печатење

Автоматски

Јазици на печатач

UFRII, PCL 5e¹, PCL6, Adobe PostScript

Фонтови

93 PCL фонтови


136 PostScript фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно


10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење


Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)


Можност за Google Cloud Print


iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business


Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

КОПИР

Брзина на копирање

Еднострано: до 40 стр./мин. (A4)


Двострано: до 20 слики/мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 9,7 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија, текст/фотографија (квалитет), фотографија, текст

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 33 слики/мин. (300x300dpi)


Еднострано во боја: 11 слики/мин. (300x300dpi)


Двострано црно-бело: 13 слики/мин. (300x300dpi)


Двострано во боја: 7 слики/мин. (300x300dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање на USB мемориски уред

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон FTP

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG¹

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (DADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 500 листови


Повеќенаменски фах за 100 листови


DADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

250 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, етикети, поштенска картичка, пликови

Големини на медиум

Касета:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.


Повеќенаменски фах:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, Monarch, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.


ADF:


A4, A5, B5, B6, правни, писма, извештаи, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 128 x 139,7 mm макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 120 g/m² (изборна и стандардна)


Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²


ADF: 50 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2012R2¹ / Server® 2012¹ / Server® 2008R2¹ / Server® 2008¹ / Server® 2003R2¹ / Server® 2003¹ / Vista


Mac OS X верзија 10.6 и понова


Linux²

Мрежен протокол

Печатење:


LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)


Скенирање:


Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6)


TCP/IP апликативни услуги:


Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)


DHCP, ARP+PING, Auto IP, WINS (IPv4)


DHCPv6 (IPv6)


Управување:


SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)


Сигурност (жична врска):


Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPsec


Сигурност (безжична врска):


WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager,


MF Scan Utility,


Remote User Interface (RUI),


SSID Tool,


Department ID Management,


Toner Status Tool,


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.


Компатибилност со uniFLOW за вградениот клиент за најавување на uniFLOW уреди

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Препорачан месечен обем на печатење

Од 1.000 - 5.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 100.000 страници месечно¹

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 8,9 cm

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

453 mm x 477 mm x 503 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

653 mm x 1.347 mm x 864 mm

Тежина

Прибл. 22,9 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1470 W


Режим на подготвеност: прибл. 12,4 W


Режим на мирување: прибл. 0,8 W¹


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,7 kWh/неделно (230V)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹:


Активен режим: 54 dB


Режим на подготвеност: нечуен


Јачина на звук¹:


Активен режим: 73 dB или помалку


Режим на подготвеност: 53 dB или помалку

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 724 (6.000 страници ¹)²


Картриџ 724H (12.500 страници ¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-45 (касета за 500 листови)


КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-E1


КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-E1E


ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 (систем за пристап со физички картички кој го ограничува пристапот на овластените корисници)


ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-J1


MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)


Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)


КОМПЛЕТ СО MICARD ДОДАТОК-B1


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-C1 (овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и MFP заради намалување на трошоците)


РАМНО ПОДНОЖЈЕ ОД ТИП-L1

Фуснота

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 1,5W

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со катриџот 724 (6.000 страници)

¹ Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

¹ Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 1,5W

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со катриџот 724 (6.000 страници)