Canon i-SENSYS MF623Cn Спецификации

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

Печатење, копирање и скенирање

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 14 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 18 секунди или помалку


Црно-бело прибл.: 18 секунди или помалку

Јазици на печатач

UFRII-LT

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно


10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF)


Можност за Google Cloud Print


iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business


Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

КОПИР

Брзина на копирање

До 14 коп./мин. во боја и црно-бело (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Во боја: прибл. 19 секунди или помалку


Црно-бело: прибл. 19 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Црно-бело: 14 слики/мин. (300x600dpi),


Во боја: 14 слики/мин. (300x300dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање на USB мемориски уред

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон FTP

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG¹

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (SADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 150 листа


Влез за рачно ставање по 1 лист


ADF за 50 листови

Излезно лежиште за хартија

125 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, транспарентна, хартија со прекривен слој, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 83 x 127mm до макс. 215,9 x 355,6mm


Влез за рачно снабдување:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, картички со индекс, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 83 x 127mm до макс. 215,9 x 355,6mm


ADF:


A4, A5, B5, B6, правни, писма, извештаи, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 128 mm x 139,7 mm макс. 215,9 mm x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m²


Повеќенаменска фиока: 60 до 220 g/m²


ADF: 50 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2012R2¹ / Server® 2012¹ / Server® 2008R2¹ / Server® 2008¹ / Server® 2003¹ / Vista


Mac OS X верзија 10.5.8 и понова


Linux²

Мрежен протокол

Печатење:


LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)


Скенирање:


WSD-Scan(IPv4, IPv6)


TCP/IP апликативни услуги:


Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS,


DHCP, BOOTP, RARP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)


DHCPv6 (IPv6)


Управување:


SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)


Безбедност:


IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPSEC

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager,


MF Scan Utility,


Remote User Interface (RUI),


SSID Tool,


Department ID Management,


Toner Status Tool,


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Препорачан месечен обем на печатење

1.500 страници месечно

Работен циклус

Макс. 30.000 страници месечно¹

Потребно време за загревање

Прибл. 23 секунди од моментот на вклучување или помалку

Меморија

512 MB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 8,9 cm

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

430 mm x 484 mm x 429 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

674 mm x 1.229 mm x 801 mm

Тежина

Прибл. 26 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 900 W


Режим на подготвеност: прибл. 20 W


Режим на мирување: прибл. 1,0 W¹


Исклучено напојување: 0,5 W или помалку


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,4 kWh/неделно (230V)


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 20-60 мин. (зададено: 20 мин.)


Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹:


Активен режим: 48 dB


Режим на подготвеност: нечуен


Јачина на звук¹:


Активен режим: 65,2 dB или помалку (печатење во боја) / 63,9 dB или помалку (црно-бело печатење)


Режим на подготвеност: 43dB или помалку

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 731 црна (1.400 страници ¹)²


Картриџ 731H црна (2.400 страници ¹)²


Картриџ 731 цијан (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 магента (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 жолта (1.500 страници ¹)²

Фуснота

¹ Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2W

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со основни CMYK (цијан, магента, жолта и црна) картриџи за 800 страници

¹ Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2W

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со основни CMYK (цијан, магента, жолта и црна) картриџи за 800 страници