Canon i-SENSYS MF8230Cn Спецификации

ТИП

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

Печатење, копирање и скенирање

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 14 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 18 секунди или помалку


Црно-бело прибл.: 18 секунди или помалку

Јазици на печатач

UFRII-LT

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно


10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми


USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови:


JPEG, TIFF

КОПИР

Брзина на копирање

До 14 коп./мин. во боја и црно-бело (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Во боја: прибл. 19 секунди или помалку


Црно-бело: прибл. 19 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ

Скенирање на USB мемориски уред

JPEG, TIFF, PDF, компактен PDF

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 150 листа


Влез за рачно ставање по 1 лист


ADF за 50 листови

Излезно лежиште за хартија

125 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, транспарентна, хартија со прекривен слој, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 83 x 127mm до макс. 215,9 x 355,6mm


Влез за рачно снабдување:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, картички со индекс, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 83 x 127mm до макс. 215,9 x 355,6mm


ADF:


A4, A5, B5, B6, правни, писма, извештаи, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 128 mm x 139,7 mm макс. 215,9 mm x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 160 g/m²


Влез за рачно снабдување: 60 до 220 g/m²


ADF: 50 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX

Компатибилност со оперативни системи

Windows 8/ Windows 7 / Server 2012¹/ Server 2008¹ R2/ Server 2008¹/ Server 2003¹/ XP/ Vista/


Mac OS X верзија 10.5.8 и понови²


Linux³

Мрежен протокол

Печатење:


LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)


Скенирање:


WSD-Scan(IPv4, IPv6)


TCP/IP апликативни услуги:


Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS


DHCP, BOOTP, RARP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)


DHCPv6 (IPv6)


Управување:


SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)


Безбедност:


IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPSEC

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager, MF toolbox, далечински кориснички интерфејс (RUI), управување со ID за оддели

Mobile Print

Google Cloud Print


Apple AirPRINT


Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon за iPAD и iPHONE


Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon за Android¹

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс. 30.000 страници месечно¹

Потребно време за загревање

Прибл. 23 секунди од моментот на вклучување или помалку

Меморија

256 MB (споделена)

Контролен панел

LCD екран во боја со 7 линии и задно осветлување

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

430 mm x 484 mm x 429 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

674 mm x 1229 mm x 801 mm

Тежина

Прибл. 26 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 900 W


Режим на подготвеност: прибл. 23 W


Режим на мирување: прибл. 1,0 W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):


0,4 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Моќност на звук ¹:


Активен режим: 61,3 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: 22,5 dB(A) или помалку


Звучен притисок ¹:


Активен режим: 46,7 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 731 црна (1.400 страници ¹)²


Картриџ 731H црна (2.400 страници ¹)²


Картриџ 731 цијан (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 магента (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 жолта (1.500 страници ¹)²

Фуснота

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет


³ Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux. Драјверот ќе биде издаден во јуни 2013 година

¹ Достапно во јуни 2013 година

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со основни CMYK (цијан, магента, жолта и црна) картриџи за 800 страници

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот