Canon i-SENSYS LBP252dw Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

Еднострано: до 33 стр./мин. (A4)


Двострано: до 16,8 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 16 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл. 6 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 3.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 50.000 страници месечно¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење


Можност за Google Cloud Print


iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business


Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови со страната за печатење надолу, 1 лист со страната за печатење нагоре

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија,


етикети, пликови, поштенска картичка

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна)


A4, B5, A5, A6, LGL, LTR, ИЗВРШНИ, ИЗВЕШТАИ, КАНЦЕЛАРИСКА ХАРТИЈА, 16K,


Прилагодени големини (ширина: 105,0 до 215,9 mm должина: 148,0 до 355,6 mm)


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, A6, LGL, LTR, ИЗВРШНИ, ИЗВЕШТАИ, КАНЦЕЛАРИСКА ХАРТИЈА, 16K, пликови COM-10, Monarch, DL, C5, картички со индекс,


Прилагодени големини (ширина:76,2 до 215,9mm должина: 127,0 до 355,6mm)

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Двострано печатење

Автоматски (само A4/LTR/LGL)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1150 W или помалку


Активен режим: прибл. 550 W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 12,1 W или помалку


Режим на мирување: прибл. 1 W или помалку¹


Исклучено напојување: 0,1 W или помалку


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,2 kWh/неделно


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 3-60 мин. (зададено: 3 мин.)


Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:


Активен режим: 70,6 dB


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок¹:


Активен режим: 53 dB


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

400 mm x 377 mm x 298 mm

Тежина

Прибл. 12,4 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран

КОНТРОЛОР

Брзина на процесор

525 MHz

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5e, PCL6, Adobe® PostScript™

Фонтови

45 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),


SSID Tool,


Department ID Management,


Toner Status Tool,


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Server® 2003 / Vista


Mac OS X верзија 10.5.8 и понова


Linux¹/Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 719 (2.100 страници¹)²


Голема потрошувачка: картриџ 719 H (6.400 страници¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-44 (касета за 500 листови)

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Безжично поврзување: прибл. 1,5 W или помалку

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет.

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со картриџот 719