Canon i-SENSYS LBP6020 Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

18 стр./мин. црно-бело (A4)¹

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 2400 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

0,5 секунди од режим на мирување


Прибл.


10 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.


7,8 секунди или помалку

Работен циклус

Макс. 5.000 страници месечно²

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Повеќенаменски фах за 150 листови

Излезно лежиште за хартија

100 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна,


етикети, пликови

Големини на медиум

A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/16K/прилагодени големини


COM10/Monarch/C5/DL/ISO-B5


ширина 76,2-215,9mm x должина 188-355,6mm

Тежини на медиум

Повеќенаменски фах:


60 до 163 g/m²

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

AC 220-240V (±10%), 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 910 W или помалку


Активен режим: во просек прибл. 295 W


Режим на подготвеност: во просек прибл. 1,8 W или помалку


Режим на мирување: во просек прибл. 0,8 W или помалку


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:


Активен режим: 6,34 B или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок¹:


Активен режим: 50 dB(A)


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

359mm x 249mm x198mm

Тежина

Прибл.


5,0 kg

Работни услови

Температура: 10-30°


Влажност: 20-80%RH (без кондензација)

Контролен панел

1 LED индикатор, 1 оперативно копче

КОНТРОЛОР

Меморија

8 MB

Јазици на печатач

Напредна технологија на печатење на Canon (CAPT)

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed

Компатибилност со оперативни системи

Win 7(32/64-битен)/Win Vista(32/64-битен)/XP(32/64-битен)


Server 2008(32/64-битен) / Server 2008 R2(64-битен)/ Server 2003 (32/64-битен)/ 2000/


Mac OS 10.5.8 - и понов¹²/Linux¹³

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 725 (1.600 страници¹)²

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Брзината на печатење може да се намали во зависност од подесувањата на драјверот на печатачот, големината на хартија, видот на хартија и бројот на отпечатени страници

² Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет


² Драјверот ќе биде издаден во март 2013 година


³ Драјверот ќе биде издаден во јули 2013 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 700 страници

¹ Брзината на печатење може да се намали во зависност од подесувањата на драјверот на печатачот, големината на хартија, видот на хартија и бројот на отпечатени страници

² Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет


² Драјверот ќе биде издаден во март 2013 година


³ Драјверот ќе биде издаден во јули 2013 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 700 страници