Canon i-SENSYS LBP6780x Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

40 стр./мин. црно-бело (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

28 сек. или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

8,6 сек.

Работен циклус

Макс.


100.000 страници месечно ¹

Маргини на печатење

5mm горе, долу, лево и десно (пликови : 10mm)

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 500 листови


Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

250 листови со страната за печатење надолу, 50 листови со страната за печатење нагоре.

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна,


етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна): A4, B5, A5, A5 пејзаж, A6, LGL, LTR, правни, 16K,


Прилагодени големини: ширина 105,0~215,9mm x должина 148,0~355,6mm


Повеќенаменски фах:: A4, B5, A5, A5 пејзаж, A6, LGL, LTR, правни, 16K,


Прилагодени големини: ширина 76,2~215,9mm x должина 127,0~355,6mm

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²

Двострано печатење

Автоматски

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.400 W или помалку


Активен режим: прибл. 660 W


Режим на подготвеност: прибл. 15 W


Режими на мирување:


Прибл. 5,4 W (режим на мирување 1)


Прибл. 1 W (режим на мирување 2),


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,9 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук ²:


Активен режим: 7,3 B или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок ²:


Активен режим: 54,5 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

454mm x 424mm x 345mm

Тежина

прибл.16,6kg

Работни услови

Температура:10 до 30ºC (50 до 86ºF).


Влажност:20 до 80%RH(без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран


9 LED индикатори


12 оперативни копчиња

КОНТРОЛОР

Брзина на процесор

528MHz+264MHz

Меморија

768 MB

Јазици на печатач

UFRII (ултра брзо прикажување), PCL5e, PCL6, Adobe® PostScript Level 3

Фонтови

93 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB Host, USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T

Софтвер и управување со печатач

Далечински кориснички интерфејс (RUI), Безбедно печатење


со изборна SD картичка-B1, апликација Mobile Printing од Canon


за iPad и iPhone

Компатибилност со оперативни системи

Windows XP(32-битен/64-битен)/ Vista (32-битен/64-битен)/ 7 (32-битен/64-битен)/ 8 (32-битен/64-битен)/ Server 2003 (32-битен/64-битен) / Server 2008(32-битен/64-битен) / Server 2008 R2 (64-битен)/


Mac OS 10.5.x - и понов ¹


Linux ²


Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 724 (6.000 страници ¹)


Голема потрошувачка: картриџ 724H (12.500 страници ¹)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-45 (касета за 500 листови)


SD картичка-B1


Комплет за печатење на бар-кодови - F1 (ROM модул за бар-кодови)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет


² Драјверот ќе биде издаден во јули 2013 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752