Canon i-SENSYS LBP7210Cdn Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

До 20 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 9600 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.


22 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.


16 секунди или помалку

Работен циклус

Макс.


40.000 страници месечно ¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 250 листови

Излезно лежиште за хартија

125 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна, етикети, пликови, рециклирана хартија, обложена хартија, картички со индекс

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна):


A4, B5, A5, правни, писма, извршни, извештаи, канцелариска хартија, пликови DL, пликови COM10, пликови C5, пликови B5, прилагодени големини: ширина 100 до 215,9 mm; должина 148 до 355,6 mm.


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, правни, писма, извршни, извештаи, канцелариска хартија, пликови DL, пликови COM10, пликови C5, пликови Monarch, пликови B5, картички со индекс, прилагодени големини: ширина 76,2 до 215,9 mm; должина 127,0 до 355,6mm.

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 220 g/m²


Повеќенаменска фиока: 60 до 220 g/m²

Двострано печатење

Автоматски

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимално: 1.170 W или помалку


Активен режим: во просек прибл. 430 W


Во режим на подготвеност: во просек прибл. 20 W


Во режим на мирување: во просек прибл. 3 W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 2,2 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук ²:


Активен режим: 6,7 B или помалку


Режим на подготвеност: 4,3 dB(A)


Звучен притисок ²:


Активен режим: 52 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: 24 dB(A)

Димензии (Ш x Д x В)

414mm x 499mm x 328mm

Тежина

Прибл. 22,3 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

9 LED индикатори


1 оперативно копче

КОНТРОЛОР

Меморија

16 MB

Јазици на печатач

CAPT (Canon Advanced Printing Technology) (Canon напредна технологија на печатење)

Интерфејс и поврзување

USB 2,0 High-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX

Софтвер и управување со печатач

Инсталатор за NetSpot уред, далечински кориснички интерфејс (RUI)

Компатибилност со оперативни системи

Windows XP(32-битен/64-битен)/ Vista (32-битен/64-битен)/ 7 (32-битен/64-битен)/ 8 (32-битен/64-битен)/ Server 2003 (32-битен/64-битен) / Server 2008(32-битен/64-битен) / Server 2008 R2 (64-битен)/


Mac OS10.5.x и понов ¹


Linux ²


Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Картриџ 718 црна (3.400 страници¹)²


Картриџ 718 цијан (2.900 страници¹)²


Картриџ 718 магента (2.900 страници¹)²


Картриџ 718 жолта (2.900 страници¹)²


Картриџ 718 црна VP (6.800 страници¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Делови

Механизам за снабдување со хартија PF-701

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Само англиски драјвер. Драјверот ќе биде издаден во март 2013 година


² Дистрибуција само преку интернет. Само англиски драјвер. Драјверот ќе биде издаден во јули 2013 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 1.200 страници K (црна) и 1.400 страници CMY (цијан, магента и жолта)

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Само англиски драјвер. Драјверот ќе биде издаден во март 2013 година


² Дистрибуција само преку интернет. Само англиски драјвер. Драјверот ќе биде издаден во јули 2013 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 1.200 страници K (црна) и 1.400 страници CMY (цијан, магента и жолта)