Canon i-SENSYS LBP7780Cx Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

До 32 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 9600 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.


39 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Црно-бело: прибл. 10,2 секунди или помалку


Во боја: прибл. 10,4 секунди или помалку

Работен циклус

Макс.


75.000 страници месечно ¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 500 листови


Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

200 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, транспарентна, етикети, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна):


A4, B5, A5, A6, писма, извршни, канцелариска хартија, 16K, извештаи


Прилагодено (ширина 101,6~215,9mm x должина 148~297,0mm)


Кога ширината е 215,9mm, максималната должина изнесува 279,4mm


Кога должината е 297,0mm, максималната ширина изнесува 210,0mm


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, канцелариска хартија, 16K, пликови DL, пликови COM10, пликови C5, пликови Monarch, 3x5 картички со индекс,


Прилагодени големини: ширина 76,2~215,9mm x должина 127,0~355,6mm


Касета (изборна):


A4, B5, A5, правни, писма, извршни, 16K, канцелариска хартија


Прилагодени големини: ширина 148 до 215,9 mm; должина 210,0 до 355,6mm.

Тежини на медиум

Касета (стандардна): 60 до 163 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 216 g/m²


Касета (изборна): 60 до 176 g/m²

Двострано печатење

Автоматски

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимално: 1270 W или помалку


Активен режим: прибл. 580 W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 35 W


Режим на мирување: прибл. 1 W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 2,0 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук ²:


Во активен режим: 7 B или помалку


Режим на подготвеност: 5,3 B или помалку


Звучен притисок ²:


Активен режим: 52 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: 32,4 dB(A) или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

517 mm x 530 mm x 401 mm

Тежина

Прибл.


31 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

LCD екран со 22 знаци X 5 линии


8 LED индикатори


12 оперативни копчиња

КОНТРОЛОР

Брзина на процесор

528MHz + 264MHz

Меморија

768 MB

Јазици на печатач

UFRII (ултра брзо прикажување), PCL5c, PCL6, Adobe PostScript

Фонтови

93 фонтови со променлива големина, 10 бит-мапирани фонтови,


136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB Host, USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100/1000BASE-TX

Софтвер и управување со печатач

Далечински кориснички интерфејс (RUI), Безбедно печатење


со изборна SD картичка-B1, апликација Mobile Printing од Canon


за iPad и iPhone

Компатибилност со оперативни системи

Windows XP(32-битен/64-битен)/ Vista (32-битен/64-битен)/ 7 (32-битен/64-битен)/ 8 (32-битен/64-битен)/ Server 2003 (32-битен/64-битен) / Server 2008(32-битен/64-битен) / Server 2008 R2 (64-битен)/


Mac OS 10.5.x и понов ³


Linux ³


Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Картриџ 732 црна (6.100 страници ¹)


Картриџ 732H црна (12.000 страници ¹)


Картриџ 732 цијан (6.400 страници ¹)


Картриџ 732 магента (6.400 страници ¹)


Картриџ 732 жолта (6.400 страници ¹)


Кантичка за потрошен тонер: WT-723 (прибл.18.000 A4 страници)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-723A (касета за 500 листови)


SD картичка-B1


Комплет за печатење на бар-кодови - F1 (ROM модул за бар-кодови)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

³ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

³ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798