ПЕЧАТЕЊЕ

Подобрете го вашето деловно работење со отпечатени материјали

Откријте како печатачите MegaTank MAXIFY и PIXMA од Canon може да му помогнат на вашиот бизнис да напредува - со нивната брзина, сигурност, разновидност и многу ниски работни трошоци.
Жена седи и работи на лаптоп, а на бирото до неа стои печатач Canon MegaTank.

Секој бизнис треба да изгледа добро на хартија. Без оглед на тоа дали работите во канцеларија, од дома или мешавина од двете, палетата на печатачи MegaTank MAXIFY и PIXMA од Canon ги ветуваат перформансите, леснината на користењето и квалитетот што ви е потребен за да создадете документи и отпечатени материјали што изгледаат одлично на брз и лесен начин. Уште подобро, резервоарите за мастило за големи количини што се дополнуваат заштедуваат време, пари и напор. Всушност, некои од овие печатачи може да ви заштедат до 90% на целосните трошоци за користење, во споредба со конвенционални инк-џет и ласерски печатачи, што е одлично за профитот на вашиот бизнис.

Еве што нудат и како максимално да ги искористите, врз основа на искуството на луѓето кои секојдневно ги користат во своето деловно работење.

1. Брзина и ефикасност

Раката на корисник држи шише со жолто мастило што е подготвено да се стави во печатач Canon MegaTank.

MAXIFY GX1040 е идеален за хибридни работници - доволно е компактен за да зафати малку простор во домашното опкружување, но е дизајниран за да ги понуди сите различни предности на продуктивноста како и другите печатачи од палетата MAXIFY, благодарение на големите брзини на печатење и резервоари за мастило што се дополнуваат и се наменети за печатење големи количини.

Ian Scullion од Fasciato Architects го користи MAXIFY GX7040 во неговата динамична канцеларија. Поради тоа што работи со кратки рокови, брзините на црно-бело печатење од 24 слики/мин. и печатење во боја од 15,5 слики/мин., како и тоа што печатачот може да ги скенира двете страни на двострани документи во едно поминување заштедуваат драгоцено време и многу му значат. Поставувањето е брзо и лесно.

„Целиот процес на инсталација траеше само 10-15 минути“, вели Ian. „Секое од четирите шишиња со мастило е поединечно назначено и подредено по боја, така што ни физички не е можно да турите мастило во погрешниот резервоар. Не мора да ги стискате шишињата, а мастилото автоматски престанува да тече кога резервоарот е полн, така што нема никаков неред.“

Уште еден модел што е идеален за хибридните работници, Canon MAXIFY GX1040 е извонредно компактен, со брзо поставување и лесно користење со интуитивниот и приспособлив екран на допир во боја и LED-светилка за статус во повеќе бои. Во еден комплет шишиња има доволно мастило за околу 3.000 страници во боја,1 а продуктивноста е подобрена со големата брзина на црно-бело печатење до 15 слики/мин. и 10 слики/мин. за страници во боја.2 Влезниот капацитет од касетата со 250 листови заштедува време и ја собира во долниот дел на печатачот, а MAXIFY GX2040 додава механизам за автоматско снабдување со документи за 35 листови за полесно скенирање и копирање документи со повеќе страници.

2. Ниски трошоци за користење

Корисник додава хартија во касетата на предниот дел од печатач Canon MAXIFY.

MAXIFY GX7040 има влезен капацитет од две касети по 250 листови во својата основа, како и снабдување од задната страна и D-ADF (автоматски механизам за снабдување со документи) од 50 листови што може да ги скенира двете страни од двостран документ во едно поминување. Ова значи дека ќе потрошите помалку време на менување на хартијата во фахот или повторно снабдување на документот за да ја скенирате другата страна.

За сеопфатна продуктивност, брзината и ефикасноста не се единствените карактеристики на ефикасен деловен печатач. Се работи и за куповната цена и работните трошоци. „Многу сме задоволни бидејќи MAXIFY GX7040 ни донесе толку големи заштеди“, вели Ian.

Специјалистот за производи Zubair Rahim од Canon Europe ги објаснува малите вкупни трошоци за користење за печатачи како MAXIFY GX7040 и MAXIFY GX6040. „Тоа го претвораме во просечен трошок по страница и вкупниот трошок за претпријатието во период од приближно пет години, вклучувајќи ја и цената на печатачот, како и на потрошните материјали“, објаснува Zubair. Со овие печатачи, обете суми се многу ниски. Може да очекувате просечна заштеда до 90% на целокупните трошоци за користење во споредба со најдобрите 10 ласерски и инк-џет печатачи“.

3. Квалитет на печатење

Жена користи надвлекувач на отпечатен документ, а печатач Canon MegaTank стои на бирото покрај неа.

Резервоарите за мастило што се дополнуваат што се наменети за големи количини во печатачите MegaTank од Canon, како што е MAXIFY GX2040, значи дека ќе потрошите помалку време на повторно нарачување на картриџи. Користењето мастила со пигмент овозможува документите да бидат „деловно издржливи“, како и отпорни на размачкување, на вода и на маркери.

Квалитетот на документите што претпријатието ги испраќа може да биде клучен за претставата што неговите клиенти и потенцијални потрошувачи ќе ја имаат за него. „Понекогаш испраќаме проекти за да конкурираме за награди или натпревари, а сакаме и да печатиме слики за во канцеларија на различни типови хартија“, вели Ian. „Квалитетот за печатење на MAXIFY GX7040 е многу подобар од другите печатачи што сме ги користеле во минатото.“

MAXIFY GX1040, MAXIFY GX2040, MAXIFY GX7040 и MAXIFY GX6040 користат мастила со пигмент за сите три бои, како и за црна. Ова им овозможува да произведуваат навистина јасен текст и богати, живописни графики во боја, со неверојатно фини детали што го задржуваат изгледот и на најмалите фонтови, како мал текст во правните документи. Црно-белите документи и документите во боја се отпорни на размачкување, што го задржува висококвалитетниот изглед и е додадена предност кога сакате да користите надвлекувачи.

4. Практичност и опции за поврзување

Маж работи на биро во архитектонска канцеларија со печатач Canon MAXIFY поставен на шкаф во заднината.

Транспарентните панели на предната страна на печатачите MegaTank од Canon го олеснуваат следењето на нивоата на мастило и нарачувањето економични шишиња за заменување на мастилото навреме.

Корисник држи таблет-уред со графикон со ленти на екранот, а отпечатен материјал од истиот графикон излегува од печатач од Canon.

Вработените во Premier Insurance ја користат апликацијата Canon PRINT за да печатат документи од мобилни телефони или таблет-уреди преку MAXIFY G6040, а тоа можат да го прават кога се во канцеларијата или далечински.

Anik Islam смета дека Canon MAXIFY G6040 е идеален за динамичното канцелариско опкружување во Premier Insurance. Капацитетот од 350 листови на печатачот, двонасочното снабдување со хартија и резервоарите за мастило што се дополнуваат и се наменети за печатење големи количини придонесуваат за трошење помалку време за дополнување хартија и нарачување картриџи за мастило.

Друга предност на овие печатачи е способноста да се справат со различни видови медиуми, од обична хартија и картички до пликови и фотохартија. Бидејќи компанијата делумно зависи од врвни рекламни материјали за клиентите што треба да создадат врвно доживување на брендот, Anik смета дека можноста за внатрешно и економично печатење на тие материјали е револуционерна.

Можностите за Cloud на печатачите Canon MAXIFY и PIXMA го преобразија работењето на Premier Insurance. „Нашите клиенти често носат документи на состаноците. Со апликацијата Canon PRINT можам брзо да ги скенирам документите и тие автоматски ќе се испратат за печатење во канцеларијата, а персоналот ќе може веднаш да почне да ги анализира“ - вели Anik.

Many of печатачите MegaTank MAXIFY и PIXMA од Canon имаат екрани на допир во боја, коишто можете да ги приспособите да назначуваат често повторливи задачи со едноставно допирање на екранот. За печатење со обична хартија, специјални медиуми и фотохартија, некои печатачи се одликуваат и со повеќе влезни касети и фахови, со што се избегнува трошење време и напор за менување на хартијата во еден фах.

5. Дизајн со фокус на деловното работење

Човек држи честитка и ја гледа, а зад него има аранжман од разнобојни цвеќиња и печатач од Canon на страна.

За многу бизниси, еколошката одговорност е важно нешто да се земе предвид. Иако Canon нуди економични планови за претплата за печатење за некои од нивните печатачи засновани врз картриџи (достапноста може да не биде подеднаква во сите земји), како и програма за рециклирање за искористени картриџи во печатачите MegaTank ја воздигнува еколошката прифатливост на ново ниво.

Корисник држи отпечатена фотографија, а на маса пред него има распространето други, заедно со цветни аранжмани.

Forever Rose додава приспособена фотографија во сите подароци што ги испраќа, а таа фотографија мора да има највисок квалитет. Компанијата смета дека Canon MAXIFY G6040 го задоволува бараниот стандард при голем обем на печатење и со пониски цени од ласерско печатење.

Forever Rose е компанија за персонализирани подароци со седиште во Дубаи. Сопственикот на Forever Rose, Ebraheem Al Samadi, решението го пронајде во печатачот Canon MAXIFY G6040 што му понуди рамнотежа помеѓу потребата за доследно и сигурно печатење во голем обем и помали трошоци за печатење. „Забележавме значително намалување на трошоците во споредба со ласерското печатење што го користевме претходно“, вели тој.

„Печатиме секојдневно“ - вели Asim Hussain, меѓународен комерцијален директор. „Затоа печатењето со голем обем по достапна цена беше еден од главните критериуми при изборот на печатачот MegaTank од Canon.“

Достапноста е само половина од приказната. Висококвалитетните резултати на PIXMA G6040 ги задоволија потребите на компанијата чии клиенти очекуваат само совршенство при презентациите. Бидејќи висококвалитетните мастила базирани на боја на PIXMA G6040 создаваат неверојатно јасни и природни фотографии, корисниците на Forever Rose отсега ќе можат да вклучат беспрекорно отпечатена и приспособена фотографија кога испраќаат подароци.

Како додадена практичност, центарот за печатење за мали бизниси на Canon обезбедува многу заднински информации и студии за анализа за идеи за тоа како навистина да испратите порака преку печатењето. Дополнително, Canon PosterArtist ви нуди илјадници лесно достапни дизајни со кои можете да создадете постери, реклами и летоци со професионален изглед, директно и внатрешно.

Печатач Canon MegaTank и шишиња мастило за заменување стојат на биро, а во заднина има монитор и столна ламба.

MAXIFY GX1040 и MAXIFY GX2040 се одликуваат и со нова LED-светилка за статус што менува бои, покрај приспособливиот екран на допир од 2,7 инчи, што го олеснува проверувањето на напредокот на печатењето. Тие се компатибилни и со услуги на Cloud, а можете да печатите и да скенирате директно од паметни телефони и таблет-уреди со Android и iOS преку апликацијата Canon PRINT.

На крај, печатачите MegaTank MAXIFY и PIXMA од Canon гарантираат врвен квалитет на печатење со голема брзина на резултати, при одржување на ниски работни трошоци. Како резултат, тие може да ја подобрат вашата продуктивност и да го зголемат профитот и ефикасноста на вашиот бизнис.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
 1. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 2. Брзината на печатење документи во формат А4 на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со стандардот ISO/IEC 24734.

Слични производи

Слични статии

 • Печатач MAXIFY од Canon стои на маса во канцеларија додека група луѓе разговара во заднина.

  СОВЕТИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

  Како до безбедно печатење

  8 начини за користење на функциите за безбедност на печатачите од Canon за да гарантирате безбедно печатење.

 • Жена седи на биро и користи надвлекувач на отпечатен материјал. Покрај неа има печатач Canon MAXIFY, а низ големиот прозорец пред неа се гледа градина.

  ПЕЧАТЕЊЕ

  Најдобрите печатачи за домашни канцеларии

  Работењето од дома е беспрекорно со печатачите Canon PIXMA и MAXIFY.

 • Отпечатени дизајни од PosterArtist од Canon на биро пред печатач MAXIFY од Canon.

  ПЕЧАТЕЊЕ

  Canon PosterArtist

  Брзо, лесно и бесплатно создавајте професионални дизајни на постери.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Инк-џет или ласер: што ви одговара повеќе?

  Откријте ги разликите помеѓу инк-џет и ласерските печатачи од Canon и дознајте кој од нив ќе одговара најмногу за вашите потреби.