СОВЕТИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Пет причини зошто PIXMA TR150 е идеален за печатење во движење

Работите надвор од домот или канцеларијата? Поседувањето печатач што можете да го користите насекаде ви дава професионална предност - и може да ви помогне да привлечете повеќе клиенти.
Двајца градежни работници печатат документи со PIXMA TR150 од Canon. На масата до нив се наоѓа портокалов заштитен шлем.

Кога работите во движење, важно е да ја искористите секоја можност. Наместо ветување за е-порака, оставањето отпечатена понуда на потенцијален клиент, па дури и договор за потпишување, е одличен начин за склучување зделка.

Можноста за печатење на лице место може да биде корисна во различни ситуации. Лични тренери и физиотерапевти може да остават листови и слики со вежби, така што ќе бидат сигурни дека нивните клиенти ќе ги прават правилните движења кога ќе нема кој да им помогне. Туторите може да им помогнат на учениците со јасни планови за лекции, мали листови со белешки и кратки прибелешки.

Компактни и преносливи, печатачите PIXMA TR150 и PIXMA TR150 со батерија се одличен избор на печатачи за секој што сака да печати кога е надвор од домот или канцеларијата. Ви откриваме пет причини зошто овој печатач може да ви обезбеди поефикасно деловно работење.

1. Одлична преносливост

Човек управува со својот автомобил со печатач PIXMA TR150 на совозачкото седиште.

Можноста за печатење во движење на PIXMA TR150 од Canon е идеална за луѓе што работат надвор од домот или канцеларијата.

Човек во палто со голема видливост носи PIXMA TR150 под мишка.

Печатачот PIXMA TR150 од Canon е доволно мал и лесен за да го носите со вас.

Печатачот PIXMA TR150 е идеален ако ви треба мал печатач што ќе се вклопи на вашата веќе преполна работна маса или ако работите од далечни канцеларии или посетувате клиенти и деловни простории со електрична енергија. Можете да го ставите во торба и да го носите со вас, да го заклучите во фиока или да користите компатибилен систем за заклучување против кражби за безбедност. Ако често работите на отворен простор или вашиот автомобил или локалната кафетерија ви е канцеларија, печатачот PIXMA TR150 со батерија се испорачува со батерија што лесно се поставува и може да печати до 330 страници со целосно полнење1.

Откако ќе ја поврзете батеријата со главната единица, потребни се два часа и 20 минути за да се наполни преку струјниот AC-адаптер. Батеријата може да се полни и преку пренослива батерија или приклучок за напојување во автомобилот со помош на испорачаниот USB-C-кабел. Следете го LED-индикаторот за енергија во батеријата и никогаш нема да останете без можност за печатење.

2. Лесно поврзување

A man in a high-vis jacket prints out documents from his smartphone on a Canon PIXMA TR150 printer.
Жена што работи од дома печати со PIXMA TR150 од Canon преку паметен телефон.

Безжичното печатење ви овозможува да печатите директно од камерата на вашиот паметен телефон. Можете да го користите и режимот за директно безжично поврзување за да печатите без Wi-Fi.

Печатачите PIXMA TR150 и PIXMA TR150 со батерија нудат безжично поврзување и се компатибилни со AirPrint (iOS), Mopria (Android) и Windows Mobile за печатење без апликации директно од оперативниот систем на вашиот паметен уред. Двата печатачи може да се контролираат и од вашиот паметен телефон преку бесплатната апликација Canon PRINT, што ви овозможува да печатите документи и фотографии зачувани на вашиот уред или на услуги за складирање засновани врз Cloud, вклучувајќи ги Google Drive, Dropbox, OneDrive и Google Classroom, преку PIXMA Cloud Link. Апликацијата Canon PRINT ви овозможува и да снимате слики од документи со помош на камерата на вашиот паметен телефон. Изберете ја функцијата Smartphone Copy (Kопирај во паметен телефон) за да направите копии на брз и едноставен начин и печатете, зачувувајте или испраќајте е-пошта директно од вашиот паметен телефон.

Двата печатачи поддржуваат фреквентни појаси за Wi-Fi од 2,4 GHz и 5 GHz2, така што ќе можете да се префрлите на помалку оптоварени Wi-Fi-мрежи за посигурна врска. Исто така, ако се наоѓате на некое зафрлено место без рутер или добар Wi-Fi-сигнал, можете да го активирате режимот за директно безжично поврзување за да печатите безжично директно од вашиот телефон, таблет или лаптоп. Тоа значи дека ќе можете слободно да се движите без оглед од каде работите и ќе можете да ги печатите материјалите што ви се потребни за да ја завршите работата и да им излезете во пресрет на вашите клиенти (или на вашиот шеф).

3. Поддршка за специјална хартија

Човек седи во кафуле со лаптоп и печати документи со печатачот PIXMA TR150 од Canon.

Печатачот PIXMA TR150 од Canon можеби е мал, но има капацитет од 50 листови обична хартија и може да печати врз голем број различни видови на хартија.

Со капацитет за 50 листови обична хартија, нема да морате да го дополнувате PIXMA TR150 премногу често во текот на работниот ден. Тоа е одлична вест ако треба да печатите голем број прашалници, полна училница тестови или куп долги договори.

Двата печатачи се компатибилни со пликови и специјална хартија, вклучувајќи ја хартијата за висока резолуција од Canon, мат фотохартијата, двостраната мат хартија и магнетната фотохартија. Оваа разновидност овозможува да ја изберете хартијата што одговара на вашите потреби и да печатите адреси директно на пликовите, така што сите ваши комуникации ќе изгледаат професионално. Можете да печатите и магнети за фрижидери од вашето лого и телефонски број за да им ги дадете на вашите клиенти. Или, пак, ако сте наставник, создадете приспособена златна ѕвезда за вашите најдобри ученици.

4. Приспособени шаблони

A Canon PIXMA TR150 printer on a table next to a man with a laptop.
Човек со лаптоп печати документи со печатачот PIXMA TR150 од Canon.

Ако често ги печатите истите формулари, можете да зачувате најмногу пет шаблони на PIXMA TR150 и PIXMA TR150 со батерија.

Дали се случува постојано да ги печатите истите документи? Печатачите PIXMA TR150 и PIXMA TR150 со батерија може да зачуваат најмногу пет шаблони што се подготвени за печатење во секое време, заштедувајќи ви време за барање документи на вашиот лаптоп, паметен телефон или таблет. Формуларите, договорите, прашалниците или брошурите може да се зачуваат на печатачот преку Windows Driver3 за да бидат подготвени за брзо печатење преку OLED-екранот од 1,44 инчи.

5. Јасни и долготрајни отпечатени материјали

Човек седи зад работна маса и држи таблет на кој е прикажана брошура за летување. Брошура во боја се печати на печатачот PIXMA TR150 од Canon што се наоѓа до него на работната маса.

Добивајте остри резултати со врвен квалитет во потемните површини. Хибридното мастило со наменско црно мастило со пигмент создава остар текст, а мастилата базирани на боја создаваат живописни отпечатени материјали.

Двата печатачи користат систем со хибридни мастила што комбинира мастило со црн пигмент и картриџ со 4 мастила базирани на боја. Тоа значи дека ќе добиете остар текст за важните документи, а фотографиите и дијаграмите изгледаат богати и живописни. Со технологијата ChromaLife100 од Canon можете да бидете сигурни дека отпечатените фотографии ќе траат доживотно4.

За поедноставно функционирање, печатачите содржат два картриџа, еден за мастилото со црн пигмент и друг за мастилата во боја. За да бидете сигурни дека нема да останете без мастило кога извршувате важна работа и сте оддалечени километри од најблиската продавница, на екранот има лесно достапна проверка на нивото на мастилата.

Компактни, тивки и едноставни за ракување, печатачите PIXMA TR150 и PIXMA TR150 со батерија ќе ви овозможат да бидете дискретни и професионални во секое време. Понесете го печатачот TR150 со вас без оглед од каде ќе работите.

Напишано од Angela Nicholson

 1. Отпечатено преку USB-врска без поврзување преку Wi-Fi.
 2. Поддршката за 5 GHz може да не биде достапна во вашиот регион.
 3. Шаблоните треба да се вчитаат во печатачот преку драјверот за печатачи од Canon, што е можно само преку компјутер со Windows.
 4. Врз основа на забрзано тестирање од Canon во темна просторија за складирање со контролирана температура, влажност и гасови, симулирајќи простор за складирање во албум со пластични прегради за слики. Canon не дава гаранција за долготрајноста на отпечатените материјали; резултатите може да бидат различни во зависност од отпечатената слика, времето на сушење, условите за складирање/изложување и други фактори во опкружувањето.

Слични производи

Слични статии

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Најдобрите печатачи за дизајнери

  Печатачите се основни алатки за дизајнерите - ние ќе ви помогнеме да го изберете вистинскиот модел за вашите потреби.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Како се користи безжичен печатач

  Паметни начини на кои може да извлечете максимум од вашиот безжичен печатач.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Најсоодветната апликација за печатење од Canon за вас

  Бидете креативни и организирани со апликациите за печатење од Canon – има апликација што соодветствува на секој проект.

 • ПЕЧАТЕЊЕ

  Најдобрите печатачи за домашни канцеларии

  Работењето од дома е беспрекорно со печатачите Canon PIXMA и MAXIFY.