Адаптери за EOS R

Поврзете го вашиот систем EOS R со поширокиот свет на објективите EF и EF-S
Canon Camera

Адаптери за EOS R

Интегрирање и проширување

Адаптерите за системот EOS R нудат потполна компатибилност со објективите EF и EF-S од Canon, што на сопствениците на фотоапарати со систем EOS R од Canon, кои веќе имаат други EOS-фотоапарати, им овозможува целосна интеграција со нивните објективи1.

Поврзете ги објективите EF-S со системот EOS R

Објективите EF-S се дизајнирани за фотоапаратите EOS DSLR со APS-C-сензор, но може да се користат и со фотоапаратите EOS R преку адаптер. Фотоапаратот автоматски ќе создава отсечени слики што одговараат на кругот на помалата слика од оптиката на објективите EF-S.

Објективи компатибилни со EOS R

Откријте ги објективите кои можете да ги користите со EOS R адаптерите.

Canon Camera
Canon Camera

Создаден за долготрајно користење

EOS R адаптерите се создадени за долготрајно професионално користење, со метални приклучоци во предниот и задниот дел. Тие исто така поседуваат заштита од прав и влага, за да може да продолжите да фотографирате дури и во најтешки услови.

Создаден за врвни перформанси

Очекувајте од вашиот објектив да се однесува исто како кај EOS DSLR фотоапаратите, со истите врвни перформанси и истиот висок квалитет.

Canon Camera
Canon Camera

Совршено инженерство

Инженерите на Canon го создадоа системот EOS R за да ги одржат компатибилноста, квалитетот и перформансите при поврзувањето на EOS R со постоечките EF и EF-S објективи.

Адаптер за монтирање објективи EF-EOS R

Стандардниот адаптер за монтирање објективи EF-EOS R овозможува беспрекорно користење на објективите EF-S и EF со фотоапарати EOS R. Фотографите кои веќе имаат колекција објективи EF-S или EF можат да инвестираат во системот EOS R со сигурност, знаејќи дека нивните постоечки објективи ќе функционираат правилно.
Погледнете ги деталите

Адаптер за монтирање објективи со контролен прстен EF-EOS R

Адаптерот за монтирање објективи со контролен прстен EF-EOS R ја нуди истата конверзија на приклучок за објективи како и адаптерот за монтирање објективи EF-EOS R, но придодава и контролен прстен на објективот. Прстенот е прилагодлив и лесен за наоѓање без да го тргате фотоапаратот од вашето око, овозможувајќи ви практична рачна контрола врз разните подесувања.
Canon Camera

Прилагодлива функционалност

Контролниот прстен на објективот може да се програмира преку менито на фотоапаратот за да ги прилагодувате подесувањата како што се решетката, брзината на блендата, ISO чувствителноста и компензацијата на експозицијата.

Практично и интуитивно ракување

Контролниот прстен на објективот се наоѓа лесно без да го тргате фотоапаратот од окото. Нежните кликнувања даваат практични повратни информации во третини или половини од чекорите (и може да се отстранат преку специјална услуга од Canon за снимателите кои сакаат порамномерно ракување).

Canon Camera

Адаптер за монтирање објективи со внатрешен филтер EF-EOS R

Адаптерот за монтирање објективи со внатрешен филтер EF-EOS R ја има истата функција како и адаптерот за монтирање објективи EF-EOS R и придодава можност за користење внатрешни филтри, отстранувајќи ја потребата за поставување филтри на предниот дел од објективот, што е особено практично за широкоаголните објективи со голем преден елемент. Тој е достапен со филтер за променлива неутрална густина (V-ND)2 или со филтер за кружно поларизирање (C-PL), а достапен е и провиден филтер (CL) за фотографирање без ефекти од филтри.

Canon Camera

Адаптер V-ND: филтер за променлива неутрална густина

Филтерот за неутрална густина помага во контролата на количината на светлина што влегува во фотоапаратот, што е корисно за снимателите кои сакаат да снимаат со комбинација од широка решетка/бавна брзина на блендата при силна светлина. Исто така, тој им овозможува на фотографите за пејзажи да користат помали брзини на блендата за да го заматат движењето на небото и водата2.

Адаптер C-PL: филтер за кружно поларизирање

Филтрите за поларизирање го засекуваат отсјајот и замаглувањето и ја намалуваат количината на одбиена светлина од стаклените површини. Филтрите исто така ја засилуваат заситеноста на боите и ги збогатуваат шарените сцени.

Canon Camera

Додатоци за адаптери

 • CL филтер за Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Јасен филтер, за корисници кои купиле адаптер за филтерот за пропуштање, но не сакаат никакви ефекти на филтри.

 • PL филтер за Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Филтер за кружно поларизирање кој ги засилува боите, контрастот и заситеноста и ги контролира несаканите одблесоци.

 • ND-филтер за адаптерот за монтирање внатрешни филтри EF-EOS R

  Филтер за неутрална густина што овозможува контрола на експозицијата во видеоснимките и забавување на блендата за да добиете разновидни креативни ефекти на движењата во фотографиите2.

Запознајте се со системот EOS R

Како резултат на тридецениските континуирани иновации во EOS, системот EOS R се базира на пионерскиот приклучок за објективи што нуди поголеми креативни можности и уште поинтуитивни начини на доловување на секој момент.

Во рацете на професионалците

EOS R веднаш им стана омилен на голем број професионални фотографи и сниматели. Откријте како тие го користат за да добијат слики и видеоснимки за кои мислеле дека не се возможни.

Може да ве интересира и ...

 • EOS R3

  Со брзина како суштинска карактеристика, ова е фотоапарат без огледала што го чекаа професионалните фотографи за спорт, вести и диви животни.

 • Раце кои држат фотоапарат EOS R од Canon и објектив RF 24-105mm F4-7.1 IS STM од Canon.

  Алатка за избирање објективи

  Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

 • EOS R5_Front_RF24-105mmF4LISUSM_SQUARE.png

  EOS R5

  Професионален и врвен фотоапарат за целосна слика без огледало кој им нуди фотографии со висока резолуција и 8K-видео на фотографите и режисерите.

 • EOS R6

  Без разлика што фотографирате и како фотографирате, EOS R6 ќе ви овозможи да бидете креативни на начини што никогаш досега не сте знаеле дека постојат.

 • Сите објективи

  Изработката на Canon и најновата оптичка технологија овозможуваат фотографии и видеоснимки со исклучителен квалитет.

 • Спецификации на RF 100-400mm F5.6-8 IS USM од CANON

  Објективи RF

  Објективите со иновативниот систем EOS R нудат исклучително брзо фокусирање и неверојатен квалитет на оптиката.

 • Фотоапарати за целосна слика

  Истражете ја вашата креативност со палетата на дигитални SLR фотоапарати за целосна слика и без огледало.

 • Објективи и дополнителна опрема за EOS R од Canon

  Разгледајте ги објективите и адаптерите што може да се користат со EOS R од Canon

  1. Погледнете ги спецификациите за повеќе детали
  2. Кога полната бела линија на вртливото копче за прилагодување не е видлива (ND250 или подобар), може да дојде до појава на сина нијанса или неправилна густина