EOS C70 ОД CANON

Приспособливост

Влечејќи инспирација од другите камери со RF-приклучок од Canon, EOS C70 е компактна и лесна камера што нуди различни приспособливи контроли и ви овозможува да се прилагодите кон секоја ситуација.
Маж снима со EOS C70, камера EOS Cinema

Компактна, лесна и сигурна

EOS C70 има нов дизајн со повеќефункционален држач со 3 приспособливи вртливи копчиња и повеќенасочна контролна палка. Камерата е дизајнирана да биде лесна и издржлива за напорно користење, благодарение на куќиштето што е изработено од поликарбонат со карбонски влакна. Компактниот дизајн ѝ овозможува непречено монтирање на дронови, механизми за стабилизација, потпори што се држат во рака или се носат на рамо, како и кациги за приказ во прво лице и возила.

EOS C70, снимање видео преку LCD-екранот
Снимање со дрон и EOS C70, девојка во поле
Дрон со професионална камера за снимање, EOS C70
Маж снима со EOS C70, камера EOS Cinema

Вградени ND филтри

EOS C70 има новосоздаден и извонредно тенок ND-филтер што е оптимизиран за пократкото растојание помеѓу отворот на куќиштето и сензорот со кој се карактеризира RF-приклучокот.

Овој електронски контролиран систем со ND-филтер поддржува 2/4/6 чекори и проширување со 8/10 чекори, овозможувајќи ви да создавате слики со мала длабочина на полето во услови со силно осветлување.

Маж држи EOS C70, камера EOS Cinema, систем со ND-филтер
ND-филтер, EOS C70

Цврст приклучок за галантерија

EOS C70 има цврст приклучок за дополнителна опрема на кој може да се прикачи механизам за држење или да се поврзе опрема како микрофон.

Приказ од горната страна на EOS C70, приклучок за дополнителна опрема

Систем за вентилација со независни комори

EOS C70 користи ист систем за вентилација со независен проток на воздух како и нашите врвни камери Cinema EOS. Оваа структура за независна вентилација е дизајнирана да го спречи протокот на воздух да удира директно врз електронските компоненти. Исто така, дизајнот спречува навлегување на надворешни материи во електричните системи, како вода или песок, поради што EOS C70 е повеќенаменска алатка за снимање на отворено.

EOS C70 Ventilation system
Систем за вентилација на EOS C70
Дрон со професионална камера за снимање, EOS C70

РАЗГОВАРАЈТЕ СО НАШИОТ ТИМ

Дали сакате да ве контактира претставник на Canon?

Пополнете го краткиот формулар за да побарате да ве контактира специјалист за производи од Canon.

Слични написи

  • СТАТИЈА

    Снимање во 8K и во 4K со прекумерно семплирање со EOS R5 од Canon

    Во првите сесии за снимање со EOS R5 од Canon, Martin Bissig и Ivan D’Antonio открија како неговите функции за 8K го намалуваат времето на снимање и ги зголемуваат креативните опции.

  • СТАТИЈА

    Жена во областа на снимање: навлегување во бизнисот

    Врвни женски сниматели откриваат како успеале во филмскиот бизнис и нудат совети за жените кои сакаат да го следат нивниот пример.