EF-кон-RF-адаптер

Canon АДАПТЕР ЗА МОНТИРАЊЕ ОБЈЕКТИВИ EF-EOS R 0,71x

EF-кон-RF-адаптер за користење на широката палета на EF-објективи од Canon со камерата EOS C70.

Спецификации

 • Зголемување

  0,71x

 • Компактност

  77,2 x 76,6 x 20,7 mm прибл.

 • Мала тежина

  200 g

Новиот фирмвер е достапен од 3 декември 2021 година и нуди дополнителна поддршка за објективи преку адаптерот за монтирање 0,71x и многу повеќе. Отворете го линкот за да најдете повеќе информации и за да го преземете сега.
Погледнете ги сите спецификации

Canon Camera

АДАПТИРАЈТЕ

Адаптирајте ги EF-објективите за да ги користите со системот RF Super 35 mm

АДАПТЕРОТ ЗА МОНТИРАЊЕ ОБЈЕКТИВИ EF-EOS R 0.71x е адаптер со EF-кон-RF-приклучок што овозможува користење на широката палета на EF-објективи за целосна слика од Canon со EOS C70.
Canon Camera

ОБЛИКУВАЈТЕ

Добијте агол на гледање во формат за целосна слика

Адаптерот го нуди истиот агол на гледање ако користите објективи за целосна слика во комбинација со сензорот од форматот Super 35 mm на EOS C70, преку адаптирање на фокусната должина за фактор од 0,71x од форматот за целосна слика во форматот Super 35 mm.
Canon Camera

СВЕТЛИНА

Посветло за едно ниво

Со намалување на фокусната должина на објективот, АДАПТЕРОТ ЗА МОНТИРАЊЕ ОБЈЕКТИВИ EF-EOS R 0.71x го зголемува преносот на светлина, а притоа ефикасно ја зголемува вредноста f на објективот. На пример, објективот со F2,8 добива вредност од приближно F2,0 за снимање при слаба осветленост и помал шум на сигналот.
Canon Camera

ПОВРЗУВАЊЕ

Врвна комуникација помеѓу објективот и куќиштето

Помеѓу EF-објективите и фотоапаратот има максимална комуникација, со поддршка за Dual Pixel CMOS AF1, како и периферно осветлување и корекција на хроматската аберација. Адаптерот пренесува информации од објективот што се прикажуваат на екранот (има поддршка за вредноста F, фокусната должина и метаподатоците на објективот).
Canon Camera

Конструкција без компромиси

Вклучените подлоги за прицврстување се дизајнирани за сигурност и издржливост и се наменети да го прицврстат адаптерот за куќиштето со четири завртки. Снимајте сигурно дури и кога користите големи и тешки објективи.

Canon Camera

Пријавете се веднаш

Добијте инспирација, пријавете се веднаш

Не пропуштајте ги никогаш најновите понуди од Canon, совети и водичи, вести и покани за локални настани.

НАСТАНИ

Визијата на Canon

Придружете ни се во 14:00 CEST на 24 септември 2020 година за да ви претставиме нова камера и многу повеќе.

Canon Camera
EOS C70, што содржи кутијата

Што содржи кутијата

 • АДАПТЕР ЗА МОНТИРАЊЕ ОБЈЕКТИВИ EF-EOS R 0.71x

 • 2 x подлоги за прицврстување и 4 x завртки

Примарни објективи CN-E

Палета на компактни примарни објективи за целосна слика и за снимање со извонреден 4K-квалитет на слика.

 • Кино-објективи

  CN-E14mm_T3.1 L F

  Објектив со фиксна фокусна должина, извонредно широк агол, неверојатен 4K квалитет на слика и одлична креативна контрола.

 • Кино-објективи

  CN-E20mm T1.5 L F

  Откријте ја палетата на Cinema EOS објективи за 4K и 2K резолуција со EF и PF приклучок.

 • Кино-објективи

  CN-E24mm T1.5 L F

  Објектив со фиксна фокусна должина, извонредно широк агол, неверојатен 4K квалитет на слика и одлична креативна контрола.

 • Кино-објективи

  CN-E35mm T1.5 L F

  Широкоаголен објектив со неверојатен 4k квалитет на слика и компактно куќиште со EF приклучок.

 • Кино-објективи

  CN-E50mm T1.3 L F

  Лесен и компактен примарен објектив дизајниран за EF приклучоци, со неверојатен 4k квалитет на слика.

 • Кино-објективи

  CN-E85mm T1.3 L F

  Примарен објектив со краток телефото опсег, 4k квалитет на слика и природен агол на гледање и перспектива.

 • Кино-објективи

  CN-E135mm T2.2 L F

  Компактен телефото објектив со EF приклучок, 4K квалитет на слика и креативна контрола на длабочината на полето.

 • Примарни објективи EF

  Објективите EF со фиксна фокусна должина нудат спој од квалитет на слика, компактна големина и широки максимални решетки.

 • Објективи за DSLR

  EF 14mm f/2.8L II USM

  Објектив од серија L дизајниран за прецизност со извонредно широк агол и праволиниски дизајн за корекција на изобличувањата.

 • Објективи за DSLR

  EF 24mm f/1.4L II USM

  Широкоаголен објектив за професионалци со оптика од серијата L и брза решетка од f/1.4, кој е идеален за фотографирање при слаба осветленост.

 • Објективи за DSLR

  EF 35mm f/1.4L II USM

  Широкоаголен објектив од професионална класа со природна перспектива, решетка од f/1.4 и можност за фотографирање при слаба осветленост.

 • Објективи за DSLR

  EF 50mm f/1.2L USM

  Професионален USM објектив од серија L со решетка од f/1.2 за фотографирање при слаба осветленост и обемна контрола на длабочината на полето.

 • Објективи за DSLR

  EF 85mm f/1.2L II USM

  Легендарен висококвалитетен објектив за портрети

 • Објективи за DSLR

  EF 135mm f/2L USM

  Професионален телефото објектив од серија L со широка решетка од f/2 кој е идеален за портрети и фотографирање при слаба осветленост.

 • Објективи EF со зум

  Објективите EF со зум ви нудат флексибилност за менување на кадарот со вртење на прстенот за фокусирање.

 • Објективи за DSLR

  EF 16-35mm f/2.8L II USM

  Професионален објектив за зумирање од серија L со извонредно широк агол и f/2.8, кој е идеален за фотографирање при слаба осветленост и репортажи.

 • Широкоаголен зум од серија L

  EF 16-35mm f/2.8L III USM

  Омилен на многумина, оваа нова верзија на класичниот широкоаголен објектив за зумирање нуди неверојатна острина низ целиот опсег на зумирање.

 • Објективи за DSLR

  EF 16-35mm f/4L IS USM

  Објектив од серија L со извонредно широк агол, високи перформанси и вградена технологија за стабилизација на слика.

 • Објективи за DSLR

  EF 24-70mm f/2.8L II USM

  Професионален објектив за зумирање од серија L за секојдневно користење кој нуди висок квалитет на слика и фиксна решетка од f/2.8.

 • Canon Camera

  Објективи за DSLR

  EF 24-105mm F4L IS USM

  Објектив од серија L со разновиден опсег на фокусни должини и фиксна решетка од f/4 за многубројни прилики.

 • Објективи за DSLR

  EF 24-105mm f/4L IS II USM

  Омилен кај оние кои сакаат да носат еден објектив со себе на локацијата, овој објектив нуди неверојатен квалитет на сликата со напредна стабилизација на сликата.

 • Објективи за DSLR

  EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

  Професионален објектив за зумирање од серија L со среден телефото опсег, моќна стабилизација на слика и решетка од f/2.8.

 • Објективи за DSLR

  EF 70-200mm f/2.8L IS III USM

  Објектив со телефото зум што им е омилен на сите категории на фотографи.

 • Објективи за DSLR

  EF 70-200mm f/4L IS USM

  Врвен објектив за зумирање од серија L со фиксна решетка од f/4 и стабилизација на слика кој е идеален за рачно фотографирање и фотографирање спорт.

 • Објективи за DSLR

  EF 70-200 mm f/4L IS II USM

  Патувајте со лесна опрема благодарение на објективот со телефото зум од професионална класа што е создаден за преносливост и перформанси.

 • Слични производи

  Други адаптери со RF-приклучок

  Може да ве интересира и

  1. Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено. Подлежи на промена без претходно известување.