EOS C70 ОД CANON

Камера со RF-приклучок

Одликувајќи се со системот за приклучување RF, Cinema EOS C70 овозможува спој помеѓу дигиталните фотоапарати со заменливи објективи и камерите Cinema.
Камера EOS C70 со објективи

Приклучок со голем дијаметар

EOS C70 е првата камера Cinema EOS што ја користи револуционерната технологија за RF-приклучок на Canon која нуди најнапредни оптички перформанси.

EOS C70, RF-приклучок
Маж држи EOS C70, камера EOS Cinema
Маж снима со EOS C70, камера EOS Cinema

Систем за фокусирање со кратко придвижување наназад

Благодарение на помалото растојание помеѓу отворот на куќиштето и сензорот од прибл. 20 mm (што е помалку од половина од растојанието кај DSLR-фотоапаратите), објективите можат да се постават поблиску до фокусната рамнина на сензорот на фотоапаратот. Фокусирањето со кратко придвижување наназад не само што овозможува покомпактен дизајн на фотоапаратот, туку и нуди повеќе слобода за искористување на оптичкиот систем за да добиете острина низ целата површина на сликата.

Систем за пренесување податоци со 12 пина

Системот за пренос на податоци на RF-приклучокот користи повеќе канали наменети за специфични функции - неговиот револуционерен систем за податоци ја подобрува функционалноста и соработката помеѓу објективот и фотоапаратот.

Како резултат добивате рамномерна контрола на решетката, поширока површина за AF и поголема прецизност за фокусирање, како и врвна оптичка корекција и подобра стабилизација на сликата.

RF-објектив, стабилизација на слика

Разгледајте ја палетата на RF-објективи

РАЗГОВАРАЈТЕ СО НАШИОТ ТИМ

Дали сакате да ве контактира претставник на Canon?

Пополнете го краткиот формулар за да побарате да ве контактира специјалист за производи од Canon.

Слични написи

  • СТАТИЈА

    Снимање во 8K и во 4K со прекумерно семплирање со EOS R5 од Canon

    Во првите сесии за снимање со EOS R5 од Canon, Martin Bissig и Ivan D’Antonio открија како неговите функции за 8K го намалуваат времето на снимање и ги зголемуваат креативните опции.

  • СТАТИЈА

    Жена во областа на снимање: навлегување во бизнисот

    Врвни женски сниматели откриваат како успеале во филмскиот бизнис и нудат совети за жените кои сакаат да го следат нивниот пример.