EOS C70 ОД CANON

Револуционерна технологија за автоматско фокусирање

EOS C70 ја воведува следната еволуција на нашата докажана технологија Dual Pixel CMOS AF (DPAF) што нуди уште подобри перформанси.
EOS C70, Duel Pixel AF

Автоматски фокус со Dual Pixel CMOS

RF-приклучокот што е вграден во EOS C70 нуди совршен баланс на оптичко, механичко и електронско инженерство, а снимателите можат да ги искористат придобивките што ги нуди ненадминатиот оптички дизајн, побрзиот автоматски фокус и комуникацијата помеѓу фотоапаратот и објективот што се добива како резултат на технологијата RF. Благодарение на овој револуционерен систем RF за пренос на податоци, постоечката технологија DPAF се издигнува на ново ниво.


За дополнително прилагодување на перформансите на AF, EOS C70 нуди опција за поставување на брзината за следење и одзивот на AF.


Новодизајнираниот кориснички интерфејс за директна контрола со допир овозможува брза контрола врз поставките на екранот, прилагодување различни параметри и активирање/запирање на снимањето. Сето тоа е можно со допирање со прст.

Водич за фокусирање со Dual Pixel технологија

Технологијата Dual Pixel CMOS AF со откривање фазна разлика нуди иновативен графички водич за предна/задна девијација на фокусот. Правоаголникот свети во зелена боја кога субјектот е во фокус, што ја зголемува практичноста и прецизноста при создавање ефекти со промени на рачниот фокус. Ова е особено корисно кога фокусирате во 4K.

EOS C70, Duel Pixel AF
AF со интелигентно следење

EOS iTR AF X (интелигентно следење и препознавање)

EOS C70 користи систем за интелигентно следење и препознавање врз основа на алгоритам за длабоко учење што овозможува многу прецизно следење лица, дури и кога субјектот не е завртен кон камерата.

AF со приоритет на лице / AF само за лице

Во комбинација со технологијата за откривање лица на Canon, Dual Pixel CMOS AF е одличен за автоматско препознавање на лица и нивно следење додека се движат.

Следење лице, EOS C70

AF со функции за откривање

Благодарение на технологијата Dual Pixel CMOS AF од Canon, сите пиксели на сензорот може да се користат и за обработка на слика и за AF, што значи дека AF може да открива и следи субјекти - како што се очите на субјектите - и да обезбеди многу остар фокус, дури и со мала длабочина на поле.

AF со откривање на лице и очи во режимите за снимање забавени и забрзани движења (S&F)

Технологијата за AF со откривање на лице може да следи лица на луѓе во кадарот и да го задржи фокусот врз нив. Благодарение на новиот фирмвер, сега функциите за AF со откривање на лице и AF со откривање на очи се достапни за користење во режимите за снимање забавени и забрзани движења, со стапка од 24-120P.

РАЗГОВАРАЈТЕ СО НАШИОТ ТИМ

Дали сакате да ве контактира претставник на Canon?

Пополнете го краткиот формулар за да побарате да ве контактира специјалист за производи од Canon.

Слични написи

  • СТАТИЈА

    Жена во областа на снимање: навлегување во бизнисот

    Врвни женски сниматели откриваат како успеале во филмскиот бизнис и нудат совети за жените кои сакаат да го следат нивниот пример.

  • СТАТИЈА

    Снимање во 8K и во 4K со прекумерно семплирање со EOS R5 од Canon

    Во првите сесии за снимање со EOS R5 од Canon, Martin Bissig и Ivan D’Antonio открија како неговите функции за 8K го намалуваат времето на снимање и ги зголемуваат креативните опции.