EOS-1D X Mark II

Најдобриот стана уште подобар - ви го претставуваме развојот на EOS-1D X Mark III.

Дознајте повеќе тука

Доловете го моментот.

Не пропуштајте ниту еден од нив

eos_1d_x_mark_ii_snowboard

Резолуција, чувствителност и маргина на грешка

Во срцето на EOS-1D X Mark II е сместен CMOS сензор создаден од Canon кој ја означува новата генерација на професионален квалитет на слика во серијата EOS. Со напредни перформанси за прибирање светлина и можност за претворање на таа светлина во дигитален сигнал, овој сензор го намалува шумот со високи перформанси и при големи и при мали ISO брзини, а има и голема маргина на грешка за да ги долови сите детали во темните површини.

Дознајте повеќе

EOS 1D X Mark II

Неверојатно остро фотографирање

Проширената површина на фокусирање со 61 AF точка што може да се избере посебно, вклучувајќи 41 AF точка од вкрстен тип и 5 AF точки од двоен вкрстен тип, овозможува поголема флексибилност при снимањето на вашите објекти. Дури и при f/8, сите 61 точка ќе ви бидат на располагање, вклучувајќи и 21 сензор од вкрстен тип. Во комбинација со напредниот AI Servo AF III+ и подобрениот EOS систем за паметно следење и препознавање, EOS-1D X Mark II нуди исклучително остар и прецизен автоматски фокус.

Дознајте повеќе

maximise.jpg

Максимизирајте го времето за снимање. Минимизирајте сè останато.

Поврзувањето преку SuperSpeed USB 3.0 и Gigabit преку етернет или адаптерот WFT-E8 WiFi овозможува извонредна флексибилност во работните процеси на секоја локација, а вградениот GPS уред може автоматски да го ажурира времето секогаш кога ќе ја промените временската зона со поврзување на глобалната мрежа на GPS сателити. Функциите за отсекување и менување на големината ви овозможува да ја испратите сликата така како што сакате да ја видат другите, без потреба од компјутер.

Дознајте повеќе


EOS-1D X Mark II во споредба со EOS-1D X
Малку стари и многу нови елементи.

EOS-1D X Mark II

EOS-1D X

Куќиште на камера
EOS-1D X Mark II
EOS-1D X
Ефективни пиксели
Прибл. 20,2 мегапиксели
Прибл. 18,1 мегапиксели
Процесор на слика
Двоен „DIGIC 6+“
Двоен "DIGIC 5+"
AF точки при f/8
Сензор за мерење
ISO чувствителност
Континуирано фотографирање
Макс. прибл. 14fps со максимален AF / AE макс. прибл. 16fps во режим на прегледување во живо
Макс. прибл. 12fps со максимален AF / AE макс. прибл. 14fps во режим на прегледување во живо
GPS
Вградена опција со автоматско ажурирање на времето
Надворешна дополнителна опрема
Видео снимки од EOS
Видеоснимка со висока стапка на слики
Full HD до 100/120p
Не е достапно
AF при снимање видеоснимки
Dual Pixel CMOS AF со LCD екран на допир
AF со откривање на контраст (AF без Servo)

Product Awards

EOS 1D X Mark II

Објективи и дополнителна опрема

Легендарни објективи од серија L и други придружници на EOS-1D X Mark II.


Разгледајте

Преземајте драјвери, софтвер, фирмвер и упатства.

Поддршка за производи

Може да ви се допадне и следното...

EOS 1D X Mark II

Професионална мрежа на Canon

Професионално и темелно: дознајте сè што треба да знаете за светот на EOS од Canon.

03

Регистрирајте го вашиот производ

Регистрирајте го вашиот производ и добивајте ажурирања и поддршка за сите ваши производи од Canon.