КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Печатење спомени во моментот на создавањето: изберете го најдобриот пренослив печатач за фотографии за вас

Canon прави палета на компактни печатачи за фотографии што лесно можете да ги користите во домот или во движење. Дознајте кој најмногу соодветствува на вашите потреби.
Црн Canon SELPHY CP1500, зелен Canon SELPHY Square QX10, зелено-син Canon Zoemini S2 и розово-златен Canon Zoemini 2 се поставени на сива заднина, опколени со отпечатени материјали, налепници и дополнителна опрема.

Преносливите печатачи се забавен начин за задржување и споделување сеќавања и многу повеќе. Почнувајќи од печатење налепници за персонализација на вашите уреди до правење колажи, документирање на вашиот живот или правење разгледници што можете да ги испратите низ целиот свет, преносливите печатачи за фотографии од Canon може да се искористат за секакви креативни задачи.

Нудат различни големини, димензии на хартија, функции и технологии што соодветствуваат на вашите потреби за печатење, врз основа на тоа што сакате да печатите и што сакате да правите со крајниот резултат.

Да погледнеме споредба на моделите и да видиме што нудат тие во однос на преносливост, тип на хартија, големина на печатење и многу повеќе, за да го најдете вашиот совршен партнер за печатење.

Палета Canon Zoemini

Розово-златен Canon Zoemini 2 стои на светлосина заднина покрај бел и зелено-син Canon Zoemini S2.

Фотоапаратите и печатачите Canon Zoemini се совршено преносливи, идеални за создавање отпечатени материјали што можете да ги споделувате веднаш додека создавате спомени.

Доволно е мал за да се стави во џеб и тежи помалку од многу паметни телефони, моделите од втората генерација на Canon Zoemini се совршени за печатење во движење. Ако се среќавате со пријатели, можете да претворите дигитални фотографии во физички отпечатени материјали за само неколку секунди, подарувајќи ги како спомени од специјална прилика. Исто така, тие се идеални за фестивали, излегување навечер и многу повеќе – што и да сакате да доловите и да отпечатите веднаш.

Каде и да сте, можете максимално да ги искористите листовите самолеплива хартија, што се идеални за ставање на вашите омилени снимки на сѐ, почнувајќи од фрижидерот до шише за пијалаци. Нема неред, ниту напор, благодарение на технологијата за печатење ZINK™ (Zero Ink) (без мастило) од Canon, а притоа, пакувањето е сведено на минимум, а апликацијата Canon Mini Print ви нуди целосна креативна контрола и ви овозможува да го добиете точниот изглед што го сакате.

Canon Zoemini S2

Рака држи бел Canon Zoemini S2, а друга рака вади отпечатен материјал од него. Во заднината има неколку пакувања хартија за печатење и тетратка со лист од две отпечатени налепници врз неа.

Со апликацијата Canon Mini Print, можете да додадете рамки, филтри и цртежи на вашите слики пред да ги печатите. Исто така, има опции за контролирање на фотоапаратот на Canon Zoemini S2 од вашиот телефон, целосно опремено со прегледување во живо и опции за тајмер за снимател за кога сакате да влезете во кадарот.

И покрај компактната градба, Canon Zoemini S2 е потполно самостоен. Се напојува со сопствена вградена батерија на полнење што има доволно енергија да создаде најмногу 25 отпечатени материјали со едно полнење, а притоа, нема картриџи за мастило, ниту пак пакет со ленти за боја. Со помош на технологијата ZINK, сета хемија за развивање отпечатени фотографии е вградена во хартијата, чиишто димензии изнесуваат 50 x 76 mm и се вметнува во печатачот во пакувања од 10.

Две-во-едно Canon Zoemini S2 исто така се одликува со вграден дигитален фотоапарат од 8 MP и е опремен со огледало за снимање автопортрети, како и прстенесто светло за дополнително осветлување. Има и отвор за microSD-картичка, како и вградена меморија, така што можете и да складирате фотографии, како и да ги печатите.

Поврзувањето преку Bluetooth ви овозможува да го впарите печатачот со вашиот паметен телефон, искористувајќи го прегледот во живо во апликацијата Canon Mini Print за попрецизно обликување на кадарот и можноста да приспособувате слики со креативни филтри и завршни обработки.

Canon Zoemini 2

Рака држи розово-златен Canon Zoemini 2, друга рака тргнува лист самолеплива хартија од него, со две кружни налепници со отпечатени фотографии на нив.

Двата модели Canon Zoemini 2 и Canon Zoemini S2 ви овозможуваат да печатите кружни налепници, со опцијата за кружна фотохартија Canon ZINK™ ZP.

Полесен од Canon Zoemini S2, Canon Zoemini 2 ја сведува тежината на апсолутен минимум со тоа што го отстранува вградениот фотоапарат. Исто така, му треба помалку време за полнење, а со апликацијата Canon Mini Print можете максимално да ги искористите фотографиите што ги снимате на вашиот паметен телефон или таблет-уред, како и пристап до фотографиите на вашите сметки на Facebook, Instagram, Google Photos, Dropbox или iCloud.

Апликацијата Canon Mini Print е фокусирана на забава, со опции за додавање цртежи и текст, како и за создавање колажи со повеќе фотографии. Да повториме, технологијата ZINK обезбедува висококвалитетни отпечатени фотографии на хартија со големина од 50 x 76 mm со задна страна што може да се лупи и рециклира, а отпечатените фотографии се отпорни на размачкување, кинење и вода.

И двата печатачи Canon Zoemini имаат уште една практична опција за создавање кружни налепници, како и конвенционални правоаголни отпечатени материјали, идеални за означување предмети во домот и за користење во детски училишни проекти.

Спецификации на Canon Zoemini

Големина на печатач

121 x 80,3 x 22,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Тежина

188 g
177 g

Достапни бои

Зелено-сина, бела, розова-златна боја
Темносина, бисерно бела, розова-златна

Време на печатење

приближно 50 секунди
приближно 50 секунди

Вид на печатење

ZINK
ZINK

Резолуција на печатење

314 x 600 dpi
313 x 500 dpi

Фотоапарат

8 MP
НЕМА

Време на полнење

До 120 min
До 50 min

Капацитет по полнење

25 отпечатени материјали
20 отпечатени материјали

Внатрешна меморија за складирање

512 MB
НЕМА

Дополнителна меморија за складирање

microSD, до 256 GB
НЕМА

Апликација

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Големина на хартија

50 x 76 mm
Однапред исечени кружни налепници со големина од 33 mm
50 x 76 mm
Однапред исечени кружни налепници со големина од 33 mm

Палета на Canon SELPHY

Два печатачи Canon SELPHY CP1500 стојат покрај два печатачи Canon SELPHY Square QX10 на светла розова заднина.

Палетата компактни печатачи Canon SELPHY работат беспрекорно со вашите паметни уреди и отвора нов свет на креативни можности.

За извонреден квалитет на отпечатени фотографии и архивска долговечност од околу 100 години, печатачите Canon SELPHY користат технологија за печатење со сублимација на бои наместо ZINK. Поради тоа, користат различна специјална фотохартија и, иако нема течно мастило, функционираат со лента заснована врз касета. Печатачите Canon SELPHY нудат и опција за автоматска оптимизација на слика за вашите фотографии, што открива и коригира несовршености на сликите, прилагодувајќи ја осветленоста и боите на лицата и истовремено намалувајќи го непосакуваниот шум.

За да ги создаде отпечатените материјали, хартијата минува низ печатачот четири пати, со додавање последователни слоеви на цијан, магента и жолта боја, по што следи заштитен сјаен слој. За разлика од инк-џет печатачите, различни бои може да се преклопуваат, наместо да бараат капките мастило да бидат поставени една до друга, што овозможува задржување на ситните детали.

Canon SELPHY Square QX10

Печатач Canon SELPHY Square QX10 стои на розова заднина, опколен со отпечатени материјали, колаж и дополнителна опрема. Рака вади отпечатен материјал од печатачот.

Целосно преносливиот Canon SELPHY Square QX10 е идеален за преносливо печатење за време на венчавки, забави и други настани.

Пар дланки ги вметнуваат картриџите за мастило во страничниот дел на печатач Canon SELPHY Square QX10.

Canon SELPHY Square QX10 има вградливи касети за хартија и мастило со сублимација на бои, така што нема испакнати делови. Може да произведе најмногу 20 отпечатени материјали со целосно наполнета батерија.

Целосно преносливиот Canon SELPHY Square QX10 има вградена батерија на полнење, како и внатрешни касети за хартијата и лента за сублимација на бои. Затоа, идеален е за да го носите насекаде и да произведувате висококвалитетни квадратни отпечатени материјали со големина од 68 mm, каде и да сакате. Иако самите слики се квадратни, димензиите на фотохартијата се малку поголеми и изнесуваат 72 x 85 mm, што ви ја нуди опцијата да напишете текст под сликата.

А, кога станува збор за фотохартијата ZINK од Canon, задната страна на листовите за SELPHY QX10 се лупи, откривајќи самолеплива површина за да можете да ги залепите отпечатените материјали на која било површина, поради што се идеални за правење колажи. Со вградениот Wi-Fi, можете брзо и лесно да печатите безжично од паметен уред од секоја локација, без потреба од тоа да бидете во пристапна точка за Wi-Fi. Апликацијата Canon SELPHY Photo Layout комбинира креативност со слична брзина и практичност, овозможувајќи ви да примените широка палета на опции за распоредување, печати и рамки.

Canon SELPHY CP1500

Печатач Canon SELPHY CP1500 со семејна фотографија во фахот за печатење. Покрај него има неколку отпечатени фотографии, пакет хартија за печатење и рака што држи паметен телефон, прикажувајќи ја апликацијата SELPHY Photo Layout.

Canon SELPHY CP1500 го поедноставува процесот на поврзувањето со вашите паметни уреди и компатибилни фотоапарати преку Wi-Fi Direct, со можноста за приказ на QR-код на вградениот LCD-екран во боја, што може да се скенира со паметен уред за брзо поврзување.

Со големини на печатење до 100 x 148 mm, Canon SELPHY CP1500 е сѐ уште компактен и лесен за носење наоколу. Создавајте отпечатени материјали со големина на поштенска картичка брзо и без напор, заедно со задна страна на која може да се пишува, која содржи полиња за адреси, а притоа, двапати побрзо печати материјали со големина на кредитна картичка.

Исто како и SELPHY Square QX10, се одликува со Wi-Fi Direct за безжично печатење од паметни уреди, но, додава приклучок USB-C за лесно поврзување компјутери, фотоапарати и USB-мемориски уреди, како и отвор за SD/SDHC/SDXC за печатење директно од мемориска картички. Исто така, се одликува со LCD-екран во боја со големина од 8,9 cm за полесно користење. Да повториме, печатењето со сублимација на бои гарантира отпечатени материјали со квалитет како од лабораторија со долговечност до 100 години1.

Меѓутоа, за разлика од SELPHY Square QX10, SELPHY CP1500 може да печати материјали во различни големини, вклучувајќи и поштенски картички, кредитни картички и листови од мини налепници, постигнато со различни касети за хартија. На пример, за да отпечатите фотографии и ознаки со големина на кредитна картичка (54 x 86 mm), ќе ви биде потребна касетата за хартија PCC-CP400.

Апликацијата SELPHY Photo Layout го скратува времето за создавање приспособени фотографии, поштенски картички, мини налепници и обележувачи директно од вашиот мобилен телефон или таблет-уред, благодарение на широката палета на опции за хартија за придружба и картриџи за сублимација на бои што се достапни за SELPHY CP1500. Со овој модел, можете да додадете QR-код на отпечатените материјали, што им овозможува на примателите да скенираат со своите паметни уреди и веднаш да бидат одведени кон онлајн албум, видеозапис или веб-страница.

Спецификации на Canon SELPHY

Големина на печатач

102 x 143 x 31 mm
182 x 58 x 133 mm

Тежина

445 g
850 g

Достапни бои

Црна, бела, розова, зелена
Црна, бела, розова

Време на печатење

43 сек.
23 сек. (54 x 85 mm)
41 сек. (100 x 148 mm)

Вид на печатење

Сублимација на бои
Сублимација на бои

Резолуција на печатење

287 x 287 dpi
300 x 300 dpi

Батерија

Вградена батерија на полнење
Изборна дополнителна опрема

Поврзување

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, SD/SCHC-картичка

LCD-екран

НЕМА
8,9 cm

Апликација

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Големина на хартија

72 x 85 mm, површина на која може да се печати од 68 x 68 mm
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

Canon SELPHY CP1500, SELPHY Square QX10 и Canon Zoemini 2 се поставени на сива површина, а под секој печатач има отпечатен материјал.

Без разлика на тоа како сакате да ги изложите вашите фотографии, постои компактен печатач од Canon што соодветствува на вашите потреби.

Избор од хартии за печатење за печатачи Canon SELPHY и Canon Zoemini се распоредени, под нив има отпечатена верзија од секоја хартија.

Canon SELPHY CP1500 нуди четири големини на хартија, вклучувајќи и отпечатени материјали со големина на кредитна картичка, поштенска картичка, квадратни налепници и мини налепници, а SELPHY Square QX10 има големина на хартија од 72 x 85 mm со површина врз која може да се печати со големина од 68 x 68 mm. И Canon Zoemini S2 и Canon Zoemini 2 печатат налепници со големина од 50 x 76 mm, како и однапред исечени кружни налепници со големина од 33 mm.

Премногу е лесно вашите фотографии да се изгубат во огромна колекција на дигитални слики, скриени во нашите телефони и други паметни уреди каде што никогаш повеќе нема да ги видиме. Поради палетата на преносливи печатачи од Canon, создавањето физички отпечатени фотографии, налепници, поштенски картички и многу повеќе е лесно, брзо, ефикасно и забавно, а притоа, им го пружате заслуженото внимание.

Matthew Richards
 1. Доколку се чуваат во албум. Врз основа на забрзано тестирање, земајќи предвид температура од 23° C / 73,4° F и влажност од 50%.

Слични производи

 • Печатачи за во домот

  Canon Zoemini 2

  Добијте инстант отпечатени материјали од вашиот паметен телефон во секое време и на секое место со џебниот печатач Zoemini 2 што се напојува преку батерија.
 • Печатачи за во домот

  SELPHY SQUARE QX10

  Чувајте ги вашите специјални спомени како прекрасни отпечатени материјали што може безжично да ги отпечатите каде и да сте.
 • Печатачи за во домот

  SELPHY CP1500

  Печатете материјали со извонредни бои и голема издржливост за само неколку секунди со овој практичен и компактен печатач за фотографии.

Слични написи

 • КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

  Мојата прва година низ отпечатени фотографии

  Фотографот за портрети Jemella Ukaegbu ги споделува своите најдобри совети за снимање и овековечување на првата година на вашето бебе.

 • ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

  Направете експлодирачка кутија

  Lini Trinh ја покажува својата „експлодирачка“ кутија направена со помош на Canon SELPHY CP1500.

 • КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

  Самите направете кабина за фотографирање Canon Zoemini

  Со само Canon Zoemini S2 и апликацијата Mini Print, направете ја вашата следна забава позабавна со спомени во стил на кабина за фотографирање.

 • КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

  Креативни идеи со палетата Canon Zoemini

  Ослободете ја вашата креативност кога патувате со инстант фотоапарат и џебен печатач.