ТЕХНИКА

Техники за црно-бело фотографирање

Уживајте во безвременскиот стил што го нуди црно-белото фотографирање. Портретите ќе изгледаат поубаво, пејзажите ќе бидат повозбудливи и субјектите ќе изгледаат прекрасно во црно-бел формат.
 • ЦРНО-БЕЛО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Монохроматско доловување на светот

  Фотографот-далтонист Chris Ward објаснува како да изработите слики фокусирани на префинети детали.

 • ЦРНО-БЕЛО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Фотографирање со долга експозиција во црно-бел формат

  Дознајте како Stephen McNally снима волшебни црно-бели фотографии со долга експозиција.

 • Црно-бело фотографирање

  Совети за црно-бело фотографирање

  Од свадби и пејзажи до спорт и портрети, дознајте како да снимате прекрасни црно-бели слики.

 • СЕМЕЈНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Генерациски портрети

  Како да снимите, составите и отпечатите уникатен генерациски портрет од вашето семејство.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ПРИРОДА

  Природа во црно-бело

  Создавајте неверојатни црно-бели фотографии од природа со PowerShot G7 X Mark III.

 • СЕМЕЈНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  11 совети за семејно фотографирање

  Дознајте совети за фотографирање прекрасни семејни портрети од амбасадорката на Canon Helen Bartlett.

 • СЕМЕЈНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Совет за семејни фотографии

  Дознајте како амбасадорката Helen Bartlett на Canon ја пронајде својата страст за снимање семејни фотографии.

 • Препорачани производи и пакети

 • Компактни дигитални

  PowerShot G1 X Mark III

  Откријте ја врвната серија G, со квалитет и перформанси на DSLR, спакувана во компактно и лесно куќиште.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R10

  Преземете ги следните чекори во фотографирањето и снимањето со фотоапаратот без огледало EOS R што е дизајниран со сензор со големина APS-C.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R8

  Преминете на фотографии и видеозаписи во формат за целосна слика и остварете ги вашите креативни амбиции.
 • Широкоаголен примарен објектив

  RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

  Компактен и лесен примарен објектив од 24 mm што е идеален за фотографирање пејзажи, снимање видеоблогови и ентериери, но и за снимање одлични макро слики.
 • Извонредно широкоаголен објектив со зум

  RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

  Компактен и лесен објектив RF со зум од 15-30 mm што е совршен за патувања, но и за фотографирање градски сцени, пејзажи, архитектура и снимање видеоблогови во движење.
 • Други техники

 • ТЕХНИКА

  Основи

  Совладајте ги основите за фотографирање

 • ТЕХНИКА

  Осветлување

  Усовршете го осветлувањето на фотографиите во секое време и на секое место

 • ТЕХНИКА

  Обликување на кадарот

  Обликувајте го кадарот на вашите слики како уметник

 • ТЕХНИКА

  Макро

  Доближете се и откријте ги скриените детали

 • ТЕХНИКА

  Ноќ

  Пронајдете светлина во мракот

 • ТЕХНИКА

  Снимање видеоблогови

  Споделете ја вашата страст со видеоблогови

 • ТЕХНИКА

  Забрзани движења

  Внесете реалистичност во фотографиите со режимот за видеоснимки со забрзани движења

 • ТЕХНИКА

  Видео

  Раскажете ја вашата приказна со филм

 • Зачленете се за нашето списание

  Добивајте ги најновите вести и информации за производите