EOS 250D with optical viewfinder
Blank-Rect Image

Canon EOS 250D

Најлесниот DSLR-фотоапарат во светот со подвижен екран*, класично ракување и најсовремена технологија. Снимањето одлични фотографии и 4K-видеоснимки е едноставно, а фотоапаратот комуницира интуитивно со паметни уреди.**

Галерија

Мали димензии, моќни функции

Во преносливото куќиште на EOS 250D е вграден сензор со 24,1 мегапиксели и процесор за слика DIGIC 8 за врвни резултати во движење. Оптичкиот визир нуди јасен приказ од светот во реално време.

EOS 250D

Компактен DSLR

Како најлесниот DSLR-фотоапарат во светот со подвижен екран*, EOS 250D може да го носите на повеќе места и многу почесто со вас, за да добивате врвни резултати во секоја креативна прилика.

EOS 250D DSLR camera with optical viewfinder

4K-видеоснимки и слики со неверојатна резолуција

Снимајте фотографии со 24,1 мегапиксели и 4K-видеоснимки со неверојатна острина и извонредни бои. Сензорот со APS-C-големина и процесорот DIGIC 8 овозможуваат одлични резултати дури и при слаба осветленост.

Дознајте повеке за 4K

High resolution image from EOS 250D

Поврзани со вашиот живот

Споделувањето слики со семејството и пријателите е едноставно - треба само да го поврзете EOS 250D со вашиот паметен телефон или таблет-уред* преку Bluetooth** и вградениот Wi-Fi во фотоапаратот ќе го направи останатото.

Совети за семејни фотографии

Share images with EOS 250D

Задржете го фокусот и острината

Без разлика дали го снимате моментот со 5 fps преку оптичкиот визир или користите Dual Pixel CMOS AF со прегледување во живо и автоматски фокус за очи, несомнено ќе добиете неверојатно остри резултати.

EOS 250D with Vari-Angle screen

Едноставно или напредно?

Уживајте во едноставно насочување и фотографирање, со информативен кориснички интерфејс и режим за креативна помош што ќе ви помогнат да ја изразите вашата креативност.
Подвижниот екран на допир го олеснува снимањето од тешки агли и снимањето автопортрети.

EOS 250D touchscreen
Vlogging cameras from Canon

Фотоапарати за снимање видеоблогови од Canon

Кој ве гледа? Зголемете го бројот на следбеници со одлични содржини снимени со уред од Canon што е идеален за снимање видеоблогови насекаде.