КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Самите направете кабина за фотографирање со Canon Zoemini S2

Спомени во стил на кабина за фотографирање на економичен начин: еве како самите да поставите простор за печатење фотографии за неколку секунди.
Две жени позираат со карневалски реквизити пред розово-златен Canon Zoemini S2 поставен на маса. Од Canon Zoemini S2 излегува отпечатен материјал од двете жени во различни пози.

На специјалните настани треба да се создаваат спомени, а снимањето фотографии за да ги доловите среќните моменти може да е и забавно, и да претставува добар начин да се документира денот. Без оглед на тоа дали се работи за свадба, роденден или забава со тема со пријатели, кабините за фотографирање станаа стандарден начин да се вклучат сите. Можете да ги заинтересирате вашите гости да си играат со реквизитите и да уредуваат слики, како и да им дадете опиплив спомен што може да го однесат дома и што ќе ги развеселува со години.

Изнајмувањето кабина за фотографирање може да е скапо и да заземе многу простор, но, со Canon Zoemini S2, можете да создадете своја и да се забавувате при уредувањето и печатењето фотографии за неколку секунди што ќе ги сакате и што ќе можете да ги споделите. Овде, објаснуваме како да поставите своја кабина за фотографирање што ќе ја направите самите со Canon Zoemini S2 и апликацијата Canon Mini Print.

Каде да ја поставите вашата кабина за фотографирање Canon Zoemini

Две жени се смеат и позираат пред розово-златен Canon Zoemini S2 поставен на дрвена маса.

Можете да создадете едноставен или сложен простор за да ја поставите вашата кабина за фотографирање Canon Zoemini со тоа што ќе направите заднини и ќе додадете реквизити, или можете да снимите слики на различни места на вашиот настан за да биде позабавно.

Рака става розово-златен Canon Zoemini S2 на дрвена маса.

Canon Zoemini S2 е достапен во три бои - тиркизна, бела и розово-златна - така што, можете да изберете боја што најмногу соодветствува на вашиот карактер и ентериер.

Можеби сте користеле кабина за фотографирање на свадба, работен настан или роденденска забава, но создавањето интерактивен простор за снимање фотографии може да биде одлично за секој настан. Зошто да не ја поставите вашата кабина за фотографирање Canon Zoemini на моминска вечер, собир за Божиќ или Ноќта на вештерките, роденденска забава, забава за повторно обединување или забава со тема на карневал со пријатели? Традиционалните кабини за фотографирање општо се користат за големи затворени простории, но можностите се бесконечни со Canon Zoemini S2. Бидејќи нема потреба да напојувате голема машина со електрична енергија, кабината за фотографирање што самите ќе ја направите може да биде во сладок и удобен агол, или пак надвор, за забава во градина или скара.

Можете да изберете специфично место за да ги фотографирате гостите во секој момент за време на настанот, на пример, да ја поставите кабината за фотографирање покрај влезот или излезот за да фотографирате при влегување или излегување, или да користите различни локации во движење. Canon Zoemini S2 печати на хартија со самолеплива задна страна за да можете да создадете ѕид со фотографии што биле отпечатени за само неколку секунди. Има и апликација за уредување на вашите слики, како и опција да отпечатите повеќе верзии од истата слика што можете да ги споделите со пријателите.

Поставете го вашиот Canon Zoemini S2 на полица или на маса на соодветна висина за да ги добиете сликите што ги сакате. Ако вашиот простор нема соодветна површина, бидете креативни и снимете некои ниски слики во стил на кабина за фотографирање, позирајќи на чудни или смешни начини со вашите пријатели.

Како да поставите своја кабина за фотографирање Canon Zoemini

Две жени се насмевнуваат и позираат пред розово-златен Canon Zoemini S2 што е поставен на дрвена маса, нивните одрази се гледаат во огледалото за автопортрети на Canon Zoemini S2.

Можете да ја проверите вашата фризура и стил во огледалото за автопортрети на Canon Zoemini S2 пред да се одлучите на поза.

Рака држи паметен телефон што го прикажува режимот за прегледување во живо во апликацијата Canon Mini Print.

Режимот за прегледување во живо во апликацијата Canon Mini Print е идеална за да се осигурите дека изгледате најдобро што можете за вашиот момент во кабина за фотографирање.

Во традиционални кабини за фотографирање, обично се седи на столче во мал, затворен простор, но со вашата кабина за фотографирање Canon Zoemini S2, можете да бидете покреативни. Експериментирајте со правење заднини - без оглед на тоа дали се работи за поставување украси, создавање цела заднина, или наоѓање обичен ѕид за да создадете празно платно - и размислете за тоа дали сакате да додадете реквизити со кои вашите гости може да позираат. Заднините и реквизитите од Creative Park внесуваат многу боја и живот во снимките од забавата со карневалска тема што ги гледате овде, а можете и да додадете дополнителни завршни елементи и персонализација при следната фаза.

Откако ќе го поставите вашиот простор, тестирајте колку далеку сакате да го поставите вашиот Canon Zoemini S2 за да ги снимите вашите слики. Можеби ќе застанете директно пред заднината за некои слики, а за други ќе се приближите до фотоапаратот, врз основа на тоа дали сакате само лица или цели тела во снимката. Фотоапаратот со 8 MP може да ги долови ситните детали во вашите сцени при различни растојанија.

Не морате да назначите фотограф за да не испуштите прилика да бидете во фотографијата, бидејќи бесплатната апликација Canon Mini Print ви овозможува да фотографирате и печатите на далечина. Откако ќе го поврзете вашиот паметен телефон со вашиот Canon Zoemini S2 преку Bluetooth, можете да го користите тајмерот за снимател и далечинската бленда на апликацијата за да снимите совршени слики. Проверете дали сте подготвени за слика одблиску со огледалото за автопортрети на фотоапаратот, а потоа поставете тајмер од три, пет или десет секунди преку апликацијата, за вие и вашите пријатели да имате доволно време да позирате. Поставете го фотоапаратот наспроти ѕид или нешто цврсто - и подготвени сте! Со издржливост на батеријата од 25 листови со фотографии, можете да снимате и доловувате многу спомени пред да е потребно повторно да ја наполните.

Начини на коишто можете да ги персонализирате вашите отпечатени материјали од Canon Zoemini

Нечиј прст уредува колаж со слики на апликацијата Canon Mini Print на паметен телефон, до розово-златен Canon Zoemini S2 што е поставен на дрвена маса.

Апликацијата Canon Mini Print ви овозможува да создавате распореди за колажи и да додавате текст, слики, рамки и филтри на отпечатените материјали во стил на јапонскиот поим „пурикура“ (кабини за фотографирање што се многу популарни меѓу младите луѓе во Јапонија, особено за жени). Внесете се, споделете ги вашите слики на социјалните медиуми и означете ги вашите пријатели.

Две жени седат заедно, едната држи розово-златен Canon Zoemini S2 во раката додека фотографија се печати од него, а другата држи паметен телефон со апликацијата Canon Mini Print.

Не сакаат сите да се сликаат, но интерактивниот аспект на снимање слики во стил на кабина за фотографирање на вашиот Canon Zoemini S2 го прави процесот поразигран и позабавен - а исто така, можете да користите филтри и да уредувате колку ќе посакате со апликацијата Canon Mini Print.

Со апликацијата Canon Mini Print, можете да направите многу повеќе од фотографирање и печатење далечински; можете да ја користите и за да додавате многу забавни додатоци и ефекти за кабината за фотографирање. Ви овозможува да создавате слики во стил на познатиот јапонски поим „пурикура“ - кабини за фотографирање што се многу популарни кај младите луѓе од 90-тите години и што ги привлекуваат денешните инфлуенсери да се сликаат со нивните пријатели. Популарната „пурикура“ ги подобри традиционалните кабини за фотографирање и го подобри искуството со можноста за додавање различни дополнителни детали, како налепници, филтери и графики што се идеални за социјалните медиуми.

Апликацијата Mini Print ви го носи тој свет за вашиот Canon Zoemini S2, со слични начини за менување на распоредот, додавање текст, рамки, цртежи и филтри, или да ги тестирате ефектите во живо и AR на фотоапаратот за отпечатена фотографија со дополнителни детали што можете да ја споделите.

Што да направите со вашите отпечатени материјали

Нечија рака лепи слики од две жени на ѕид со зелени плочки. Фотографиите се отпечатени со Canon Zoemini S2 и апликацијата Canon Mini Print.

Фотохартијата ZINK TM со самолеплива задна страна создава отпечатени материјали што се отпорни на размачкување, кинење и вода, коишто можете да ги залепите во албуми или на телефони, лаптопи или други површини за да ги изложите вашите омилени снимки - или за да се усогласите со пријателите.

Две жени позираат со карневалски реквизити пред розово-златен Canon Zoemini S2 поставен на дрвена маса. На дрвената маса има и други карневалски реквизити.

Сликите од кабина за фотографирање се одличен начин да ја доловите атмосферата и енергијата на некој настан. Овие карневалски снимки се полни со боја и израз и можат да ги потсетат гостите колку се забавувале таа вечер.

Можете да направите многу нешта со вашите отпечатени фотографии од кабина за фотографирање Canon Zoemini. Зошто да не ја искористите самолепливата задна страна за да создадете инстант налепници за персонализирани игри за забава? Можете да поставите најмногу 10 листови фотохартија ZINK одеднаш во Canon Zoemini S2, со големина од или 5 x 7,6 или 3,3 cm однапред исечени кружни налепници, а за печатење на секој лист е потребно помалку од минута. Гостите можат да си ги земат отпечатените материјали како сувенири.

Вчитајте ги вашите слики директно на социјалните медиуми или фотографирајте ги вашите пријатели додека ги држат, па објавете ги на тој начин. Можете да ги соберете за да ги искористите во колаж, или на вашиот настан да имате ѕид со фотографии за вашите пријатели да додадат свои слики, создавајќи џиновски колаж којшто подоцна можете да го врамите за да го овековечите денот.

Покрај можноста да печатите веднаш, Canon Zoemini S2 нуди и отвор за SD-картичка, така што можете да зачувувате уште повеќе слики што можете подоцна да ги уредите и отпечатите. Можете да им ги испратите сликите на вашите гости за да им се заблагодарите што споделиле важна прослава со вас, или да ја користите апликацијата за да создадете колажи или самолеплив постер направен од помали слики што можете да го закачите на ѕидот, како украсен потсетник на волшебен ден.

Рамна површина на која има два Canon Zoemini S2 - еден во розово-златна боја и еден во тиркизна боја - опкружени со неколку отпечатени материјали во стил на кабина за фотографирање.

Апликацијата Canon Mini Print е компатибилна со сите модели Canon Zoemini и ви овозможува да додавате рамки на вашите отпечатени материјали, што ги прави да изгледаат покласично и аналогно, баш како професионална кабина за фотографирање.

Комбинирањето на Canon Zoemini S2 со апликацијата Mini Print е совршен начин да создадете своја забава од кабина за фотографирање, нудејќи ја целата креативност на економичен начин. Тоа е одличен начин да ги вклучите гостите во создавањето спомени, а има безброј начини да ги користите отпечатените материјали за да ја споделувате радоста во иднина. Без оглед на тоа дали имате претстојна забава за вселување, дипломска забава или обична тематска петочна вечер со пријателите, зошто да не го возвишите искуството со сопствена кабина за фотографирање Canon Zoemini?

Напишано од Kat Halstead

Слични производи

 • Камери за инстант слики и фотоапарати со џебен печатач

  Canon Zoemini S2

  Снимајте подобри автопортрети со фотоапаратот и печатач со џебна големина, опремен со огледало, прстенесто светло, опција за далечинско активирање на блендата и прегледување во живо.
 • Печатачи за во домот

  Canon Zoemini 2

  Добијте инстант отпечатени материјали од вашиот паметен телефон во секое време и на секое место со џебниот печатач Zoemini 2 што се напојува преку батерија.
 • Печатачи за во домот

  SELPHY SQUARE QX10

  Чувајте ги вашите специјални спомени како прекрасни отпечатени материјали што може безжично да ги отпечатите каде и да сте.

Слични статии