Which is the best EOS System for me?

Кој е најдобриот систем EOS за мене?

Секој DSLR фотоапарат со заменливи објективи од палетата на EOS нуди повеќе функции и придобивки создадени да ви помогнат да извлечете повеќе од фотографирањето и снимањето.

Филозофијата на EOS

Семејството EOS е создадено да ви помогне да ги снимате најдобрите фотографии и видеоснимки. Секој систем нуди карактеристични технолошки разлики и разлики во дизајнот, со куќишта достапни кај DSLR и опции без огледало и со сензори APS-C или за целосна слика. Без разлика дали сте почетници и ви треба фотоапарат кој може да ве понесе на наредниот чекор од вашето креативно патување, или сте искусен професионалец кој сака разновидна алатка создадена за перформанси во секакви ситуации, фотоапаратите EOS ви нудат совршена можност за поголема креативност.

Which EOS System Should You Choose?

Кој систем EOS треба да го изберете?

Професионалниот фотограф Richard Walch ве води низ различните палети на системите EOS за да ви помогне да одлучите кој фотоапарат со заменлив објектив треба да го изберете.

Погледни видеозапис

Мали, но моќни: палетата на EOS M фотоапарати

Создадени да бидат мали и лесни, фотоапаратите од палетата на EOS M нудат DSLR квалитет со широк избор на заменливи EF-M објективи. Овие фотоапарати се одлични за доловување на секојдневните моменти со неверојатна креативност.

Запознајте се со палетата

Small but powerful: the EOS M range

Разновидност за сите: APS-C EOS DSLR фотоапарати

APS-C DSLR фотоапаратите нудат стандардно доживување при фотографирањето со поголемо куќиште, заменливи објективи и оптички визир за да можете да гледате што точно снимате директно низ објективот.

Откријте ја палетата за ентузијастите

Versatility for all: APS-C EOS DSLRs

Нова ера на EOS: предноста на EOS R

Овој систем на фотоапарати без огледало за целосна слика е создаден имајќи го предвид пионерскиот приклучок за објективи EOS R, кој овозможува поголеми брзини на фокусирање, подобар квалитет на сликата и посветли објективи. Исто така, тој се интегрира и со постоечките системи EOS.

Дознајте повеќе

A new era of EOS: the EOS R advantage

Врвна креативност: EOS DSLR за целосна слика

Со стандардното и долготрајно ракување, како и со оптичкиот визир за да гледате низ објективот, палетата на EOS DSLR содржи дел од најмоќните фотоапарати на Canon наменети за сериозни ентузијасти и професионалци.

Запознајте се со палетата

Ultimate creativity: the Full-Frame EOS DSLR

Палета на објективи од Canon

Палетата на објективи од Canon ви нуди широк избор и може да се користи со APS-C и фотоапаратите за целосна слика. Од специјални примарни објективи до објективи за секаква намена, тие ви овозможуваат да откриете многу креативни аспекти и гледни точки.

Објективи RF EF од серија L EF-S EF-M

Погледнете ги сите објективи

The Canon lens range

Како функционира семејството EOS

Семејството на EOS DSLR фотоапаратите и објективите EF и EF-S е создадено имајќи ја предвид компатибилноста, така што корисниците можат да извршат надградба во нов EOS фотоапарат со сигурност, знаејќи дека нивните постоечки објективи сѐ уште ќе одговараат и ќе функционираат како што треба.

Компатибилни објективи за системот EOS R

Освен своите објективи, системот EOS R за целосна слика може да користи и објективи EF и EF-S преку различни адаптери за монтирање објективи.

  • Фотоапаратите EOS R се компатибилни со сите објективи RF
  • Фотоапаратите EOS R се компатибилни со сите објективи EF преку адаптер
  • Фотоапаратите EOS R се компатибилни со сите објективи EF-S преку адаптер

Откријте го системот EOS R

EOS R System lens compatibility

Компатибилност на EOS DSLR фотоапаратите за целосна слика

DSLR фотоапаратите за целосна слика од Canon прифаќаат EF објективи за целосна слика. Тоа значи од извонредно широкоаголни до извонредни телефото објективи, со оптика со контрола на перспективата на закосувањето и поместувањето и исклучително широки решетки.

  • Фотоапаратите EOS DSLR за целосна слика се компатибилни со сите објективи EF

Откријте ги EOS DSLR фотоапаратите

Full-Frame EOS DSLR compatibility

Компатибилност на EOS APS-C фотоапаратите

DSLR фотоапаратите се создадени имајќи ја предвид стандардната големина на APS-C сензорот кој користи EF-S и EF оптика за целосна слика – овозможувајќи им на фотографите голем избор. Кога користите EF објективи, тие даваат поголемо телефото отсекување споредено со истиот објектив на EOS за целосна слика, што ги прави особено погодни за фотографирање спорт и диви животни.

  • Фотоапаратите EOS APS-C DSLR се компатибилни со сите објективи EF
  • Фотоапаратите EOS APS-C DSLR се компатибилни со сите објективи EF-S

Разгледајте DSLR-фотоапарати за почетници

Откријте ги DSLR фотоапаратите за ентузијасти

EOS APS-C compatibility

Компатибилност на EOS M фотоапаратите

APS-C фотоапаратите без огледало од Canon имаат своја палета на компактни и преносливи EF-M објективи, но тие исто така можат да користат EF и EF-S објективи преку адаптер за монтирање на објективи. Ова им дава на фотографите кои веќе инвестирале во системот EOS можност да поседуваат компактен фотоапарат без огледало.

  • Фотоапаратите EOS M без огледало се компатибилни со сите објективи EF-M
  • Фотоапаратите EOS M без огледало се компатибилни со објективите EF преку адаптер
  • Фотоапаратите EOS M без огледало се компатибилни со објективите EF-S преку адаптер

Откријте ги EOS M фотоапаратите без огледало

EOS M compatibility

Може да ве интересира и