A woman carries a tote bag which has been customised with a panda motif from Creative Park with Canon's iron-on transfers.

КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Приспособете ја вашата облека со печатењето врз текстилни материјали што го нуди PIXMA од Canon

Ако имате слика или дизајн што ви се допаѓа, лесно ќе можете да го нанесете врз маичка, торба, перниче или каков било друг текстилен материјал со помош на хартиите од Canon за пренос на слики врз материјали со пеглање и компатибилен печатач PIXMA од Canon. Дали сте дел од спортски тим или сакате да отпечатите приспособена облека за одреден настан? Можеби сакате да изработите приспособени подароци за вашите пријатели или, пак, да направите ѕидни уметнички дела од текстил? Сè што ќе замислите ќе можете да го изработите. А ако ви требаат идеи, Creative Park ќе ви понуди многубројни возбудливи дизајни што ќе можете да ги преземете бесплатно.

Хартијата за пренос на слики врз материјали со пеглање е многу едноставна за употреба и брзо ќе се уверите дека многу работи изгледаат поубаво ако малку ги приспособите.

A sheet of iron-on transfers on a printer tray next to a smartphone and a t-shirt.
Пронајдете голем број забавни дизајни за префрлување врз материјали со пеглање во Creative Park, вклучувајќи го и овој привлечен дизајн Roly-Poly Penguin Family.

Ќе ви треба:

  • Компатибилен* печатач PIXMA од Canon
  • Хартии од Canon за пренос на слики врз материјали со пеглање (достапни за светли или темни материјали)
  • Вашиот омилен дизајн
  • Маичка/торба/текстил по ваш избор (материјалот треба да содржи мин. 50% памук и да може да се пере во машина на 30°C)
  • Ножици
  • Даска за пеглање и пегла

Префрлување на вашиот дизајн

Хартиите од Canon за пренос на слики врз материјали со пеглање се достапни во A4-големина за да можете да изработувате големи дизајни. Ако вашите слики се помали, тогаш може да ставите повеќе слики во истиот документ распоредени како плочки за да можете најефикасно да ја искористите хартијата за пренос. Штом го подготвите вашиот дизајн, извршете ги овие едноставни чекори:

1. Ставете хартија во печатачот

A woman loads a sheet of iron-on transfer paper into a Canon PIXMA TS5350 printer.
Приспособуваме темна маичка, па затоа избравме хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање за овој проект.

Изберете соодветна хартија за пренос. Достапни се две верзии, една за светли материјали и една за темни материјали, што значи дека независно дали ќе го префрлите вашиот дизајн врз темни завеси, светло перниче, тексас јакна или бела маичка, боите ќе изгледаат одлично и ќе бидат светли. И двете верзии најдобро се употребуваат врз природни материјали како памук.

2. Отпечатете го вашиот дизајн

Слични написи
A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, different print applications, smartphone, cloth bag, t-shirt and party glasses.

КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Разбудете ја вашата креативност со печатење

Дознајте како да користите хартија, апликации и печатач од Canon за да го трансформирате вашиот дом и да ги разубавите сите предмети, почнувајќи од телефонот па сè до фрижидерот.

12-otmm-d96c300bba32e96612a9c59d2860579ff950ba8b-img-file

КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Печатете шаблони за везење

Разубавувањето на облеката или создавањето уметнички дела за на ѕид е едноставно со отпечатените шаблони за везење.

A Canon printer prints a sheet of paper with three heart designs on it. Around it are coloured pencils, a pack of transfer paper and a white t-shirt with a heart transfer on it.

КРЕАТИВНО ОПУШТАЊЕ

Носете го своето срце на ракав

Учествувајте во разговорот за менталното здравје со овие стилски и инспиративни дизајни.

A woman sits at a table holding a smartphone next to a Canon PIXMA TS5350 printer.
Печатете директно од компјутер, паметен телефон или таблет.

Отпечатете го вашиот дизајн врз хартија за пренос. Може да печатите директно од вашиот компјутер или директно од вашиот паметен телефон или таблет-уред користејќи ја апликацијата Creative Park. Печатете на едноставен начин секогаш кога ќе ви дојде инспирација!

3. Скројте го дизајнот

A woman uses a pair of scissors to cut around an iron-on transfer design.
Може да оставите рамка околу дизајнот или да сечете по работ.

„Неотпечатените“ делови од хартијата за пренос ќе се прикажат на конечниот дизајн, па затоа земете остри ножици и внимателно отсечете околу сликата на хартијата за пренос за да добиете убава рамка или, пак, внимателно отсечете го отпечатениот дел, колку што е можно поблиску до рабовите.

4. Излупете и позиционирајте

A woman stands at an ironing board and peels the backing off an iron-on transfer. A dark t-shirt is on the ironing board.
Користете неколку игли за да ја означите избраната локација, но не го прицврстувајте дизајнот со нив врз маичката.

Излупете ја задната страна на хартијата за пренос и позиционирајте го дизајнот врз вашиот материјал. Ако сакате да ја ставите сликата врз маичка, тогаш е пожелно прво да ја облечете и да се видите во огледало (или замолете некој да ви помогне со огледалото) за да утврдите која е најдобрата локација за вашиот дизајн. Ако користите повеќе мали дизајни и не сакате симетричен распоред, тогаш фрлете неколку коцки или монети врз материјалот за да им ја одредите положбата на дизајните по случаен избор.

5. Пеглајте

A woman irons an iron-on transfer onto a dark t-shirt.
Пакетот хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање содржи два пергаменти за заштита на хартијата за пренос додека пеглате врз дизајнот.

Ставете го материјалот врз даска за пеглање со хартијата(ите) за пренос во избраната(ите) положба(и) и отстранете ги сите игли за прицврстување. Потоа, пронајдете го пергаментот што се испорачува со хартијата за пренос на слики врз материјали со пеглање и ставете го врз вашиот дизајн. Сега следи интересниот дел - преносот на вашиот дизајн врз материјалот. Поминете со пеглата врз пергаментот со еднаков притисок за да може дизајнот на хартијата за пренос да се соедини со материјалот. Откако вашите дизајни ќе се соединат со материјалот, ќе можете да ги перете во машина и често да ги употребувате.

6. Испланирајте го вашиот следен проект

A man wears a dark t-shirt customised with an iron-on transfer of a family of penguins.
Сега дознавте колку е лесно, па затоа почнете да го планирате вашиот следен проект…

Штом го изработите вашиот прв приспособен предмет, веднаш ќе почнете да ги согледувате можностите за приспособување на вашата гардероба или за разубавување на вашите додатоци за носење. Зошто не порачате повеќе хартија - можностите се бесконечни!

* Компатибилност со хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање LF-101: PRO-100/PRO-100S, серија TS (освен серијата TS31xx/серијата TS20x), серијата TR (освен серијата TR45xx), серијата MG77xx/серијата MG75xx/серијата MG68xx/серијата MG67xx/серијата MG57xx/серијата MG56xx/серијата MG36xx, серијата iX68xx

Компатибилност со хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање DF-101: PRO-100/PRO-100S, серијата TS (освен серијата TS31xx/серијата TS20x), серијата TR (освен серијата TR45xx), серијата G (освен серијата GM40xx/серијата GM20xx), серијата MG77xx/серијата MG75xx/серијата MG67xx, серијата iP87xx/серијата iX68xx


Напишано од Angela Nicholson

Слични производи

Слични производи

Слични производи

Слични статии

Get Inspired е најголемиот извор на практични совети за фотографирање, водичи за купување и информативни интервјуа - сè што ви е потребно за да го пронајдете најдобриот фотоапарат или најдобриот печатач и да ја реализирате вашата следна креативна идеја.

Назад до сите совети и техники